Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Frölunda
FHC

IKO stod upp bra mot Frölunda men föll till slut

3 januari 2021 20:20
herr

IK Oskarshamn gjorde till stora delar en bra match mot mästarna Frölunda och var med ända in i slutet. Rickard Palmberg (bilden) reducerade till 2-3 i power play med sju minuter kvar men Frölunda drog ifrån i slutet och 2-5 kom i tom kasse. IKO:s första mål gjordes av Markus Modigs, hans femte för säsongen.


Dahlström spelade fram Palmberg till ett friläge innan en minut hade gått men Niklas Rubin i gästernas kasse var beredd. Strax efter hade IKO ytterligare lägen bl a där Strömberg prickade masken på Rubin. Nyförvärvet Max Veronneau presenterade sig tidigt i matchen med en fin åkning till nästan ett friläge men fortfarande inget mål. IKO fick matchens första power play efter knappt fem minuter och hade några skapliga avslut. Några minuter senare var det dags igen då Rubin blev utvisad sedan han flyttat målburen när IKO hade ett jätteläge att lägga in pucken köksvägen. Det började jättebra med två avslut från Palmberg och ett från Zajac men Rubin tog allt så långt. Ingen utdelning i pp utan istället en egen utvisning i slutet. Så långt ledde IKO skotten med 10-2. IKO klarade av sitt box play bra och Thelin dödade viktig tid i anfallszonen samtidigt som Cannata var trygg i kassen. Med hårt jobb i anfalszonen av Ordos och Engström fixades ett nytt power play där bland annat Dahlström var helt ren vid ena stolpen men ändå inget mål. IKO fortsatte trycka på men mitt i pressen kom en kontring och Jesper Sellgren åkte sig fri och överlistade Cannata med 37 sekunder kvar av perioden. Skotten klart till hemmalaget, 15-9.

Frölunda satte lite press i början av andra perioden och Cannata kom upp stort med ett par viktiga räddningar. Efter sex minuter kom Rosdahl och Modigs i fint klapp-klapp-spel och Modigs avslutade snyggt, 1-1, assist även Zajac. Det var Modigs femte mål den här säsongen. Strax efter fick IKO ett nytt power play och ett gyllene läge att även ta ledningen. Men efter slarv i egen zon blev man avväpnade av Max Friberg som serverade Mats Rosseli Olsen fritt läge fram till 1-2, klockan på nio minuter. IKO skapade en del strax efter men Frölunda tog sedan över rejält efter sitt mål och pressade på för mer. Cannata fick jobba hårt och gjorde det bra. IKO stod emot pressen även med 46 sekunder i box play på slutet. Skotten ungefär omvänt mot första, 7-17.

IKO städade av sitt box play ganska enkelt och fixade även offensiv tekning. Hemmalaget lyfte upp spelet första fem minuterna och satte press mot Rubin men gästerna var farliga i omställningarna. Nästa mål blev Frölundas när IKO-bekantingen Christoffer Ehn tog vara på en retur. Frölunda gick för mer men nästa power play blev hemmalagets efter tolv minuter när Rosdahl blev trippad i ett anfall. Det utnyttjade IKO på bästa sätt och Rickard Palmberg hade gott om nät att skjuta på fram till 2-3, assist Dahlström/Olofsson. Men bara drygt två minuter senare avgjorde Patrik Carlsson matchen med sitt 2-4-mål från nära håll och till slut kom även 2-5 av Jan Mursak i tom kasse. Skotten i tredje perioden 6-13 och totalt 28-39.

Rickárd Palmberg blev matchens lirare i hemmalaget och slitvargen blev Joe Cannata med 34 räddningar.

Härnäst tar IKO emot Brynäs på trettondagsafton. Resten av nästa vecka blir det bortaturné mot Djurgården och Luleå.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Första perioden är ju jättebra och vi börjar matchen kanonbra. Det är en riktig kalldusch med 0-1 när vi spelat så bra hela den perioden. Vi börjar andra ganska bra också och kvitterar och får power play ganska snart efter det. Tyvärr ger vi bort det målet i vårt power play på ett olyckligt sätt och det blir otroligt demoraliserande för oss, vi hittar inte tillbaks riktigt efter det. Frölunda tar över där och är det bättre laget resten av matchen.
- Det finns ju chanser efter det men det är det som är lite jobbigt just nu. Vi sätter oss själva i läge att kunna vinna och ta poäng men på något sätt tappar vi huvudet i vissa situationer som gör att vi blir väldigt hårt straffade. Där har vi verkligen något att titta oss själva i spegeln och hitta en väg att spela med lite mer marginaler i rätt situationer och framför allt den mentala närvaron när det blir problem eller kanske helst inte sätter oss i problem. Tyvärr faller vi på eget grepp ibland och det är inte systemgrejor eller så utan det är individuella beslut där man inte borde bli så påverkad av situationen utan som sagt spela med marginaler och rida ut stormarna, det är viktigt.
- Max Veronneau såg pigg ut tycker jag. Första matchen för säsongen vilket man ska ha respekt för. Han gjorde det godkänt med tanke på omständigheterna och han bidrar med fart och snor lite puckar. Det är en bra start men sedan hade vi ju så klart velat ge honom en vinst så att han fått kanonsjälvförtroende in i den här situationen vi är i. Det ser lovande ut.

IK Oskarshamn - Frölunda HC 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)
19.23 0-1 Jesper Sellgren (Patrik Carlsson)
25.54 1-1 Markus Modigs (Kim Rosdahl, Nolan Zajac)
28.57 1-2 Mats Rosseli Olsen (Max Friberg), spel 4 mot 5
47.59 1-3 Christoffer Ehn (Joel Lundqvist, Linus Nässén)
53.08 2-3 Rickard Palmberg (John Dahlström, Fredrik Olofsson), spel 5 mot 4
55.40 2-4 Patrik Carlsson (Simon Hjalmarsson)
59.23 2-5 Jan Mursak (Mats Rosseli Olsen), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 28-39 (15-9, 7-17, 6-13)
Utvisningar: IKO 3x2, Frölunda 5x2
Domare: Mikael Holm, Johan Nordlöf
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån.

Highlights från matchen: