Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO har börjat på en ny svit!

7 januari 2021 22:00
herr

Kanske har IK Oskarshamn nu påbörjat en ny - mera positiv - svit. Mot Djurgården kom andra raka segern och dessutom tredje raka mot Djurgården. DIF hade inte förlorat sedan 10 oktober då man föll mot IKO. Målskyttar för gästerna ikväll var Max Veronneau, efter 20 sekunder, Tyler Kelleher, John Dahlström och matchvinnaren Lance Bouma (bilden) i sin första match.


Gästande IKO fick en smakstart på Hovet med mål redan efter 20 sekunder. John Dahlström passade till Max Veronneau som enkelt kunde runda backen under en avvaktande utvisning och lika enkelt lägga pucken förbi Niklas Svedberg i hemmakassen, assist även Palmberg. Det var kanadensarens första mål i IKO-tröjan i hans tredje match. Strax efter hade Strömberg ett fint läge efter en bra passning från Kelleher. Hemmalaget kom igen efter några minuter men efter åtta minuter kom Olofsson och Rosdahl två mot en och där var det nära 0-2. Efter nio minuter startade cirkus Kelleher och han fick soloåka precis som han är så bra på och skaffade sig ett bra läge att skjuta och Svedberg var väl skymd, 0-2. Assist Strömberg. IKO åkte på två utvisningar tätt mot slutet men klarade med uppoffrande spel och tunga skottäckningar av det och även 37 sekunder i spel 3 mot 5. Med tre minuter kvar blev Palmerg frispelad på offensiv blå och var så när med en "Foppa" att överlista Svedberg. Sista en och en halv minut i perioden fick IKO spela power play men 0-2 stod sig till paus. Skotten i första perioden 7-13.

IKO hann inte uträtta något på den dryga halvminut som återstod av power play i inledningen på andra perioden. Men 0-3 kom ändå ganska tidigt i perioden. Max Veronneau och John Dahlström kom två mot en i en snabb kontring och Dahlström kunde skjuta med mer än halva målet öppet till 0-3. Strax efter var det nära igen när debuterande Lance Bouma var framme och högg på en lös puck. Inte långt efter fick IKO sitt andra power play men ingen utdelning där. Veronneau bröt in strax därefter och var nära att göra sitt andra för kvällen. Djurgården tog över efter några minuter och fick även in en reducering efter tolv minuter, målskytt Jesper Pettersson. IKO kom ganska snart tillbaka till sitt spel och stod upp bra. Mot slutet av perioden tog Djurgården över mer igen och jobbade sig till ett power play med 1.25 kvar. Men DIF visade återigen att man är sämst i SHL i pp och fick inte in något mål innan paus. Samtidigt spelar IKO väldigt bra i box play och är hundraprocentiga i spelformen i drygt fem matcher nu. Skotten även i andra perioden till gästerna, 7-10, efter halva perioden stod det 0-8.

Den fina box play-sviten sprack tidigt i tredje perioden då Linus Andersson gjorde 2-3 och knappt två minuter senare var det kvitterat när Michael Haga på egen hand ganska enkelt kunde skrinna in med pucken och lyfta över Cannata. Djurgården hade nu tagit över taktpinnen och efter knappt fem minuter var det nära ett ledningsmål men Cannata gjorde en fenomenal räddning. Efter åtta minuter var det nära ledningsmål för IKO när Ordos och Kelleher kom i ett fint anfall och strax efter hade Cooper ett bra avslut som Svedberg fick sträcka ut på. IKO växte undan för undan tillbaka in i matchen och hade de vassaste chanserna. Med fem minuter kvar kom också utdelningen och Lance Bouma blev matchvinnare med starkt spel framför mål, assist Veronneau/Zajac, ett helkanadensiskt mål! IKO stod emot Djurgårdens press på slutet och även när man tog ut målvakten sista två minuterna. Det fanns några lägen men även IKO hade lägen till mål i tom kasse. Skotten i tredje perioden 16-6 och totalt 30-29.

Nästa gång IKO möter Djurgården är den 4 mars på hemmaplan då det bara återstår en vecka av grundserien. I och med att även Malmö vann är IKO kvar på elfte plats men drygade ut avståndet till HV71 och Linköping under. IKO fortsätter nu bortaturnén med flyg till Luleå för match lördag eftermiddag. Därefter mot Karlstad där man möter Färjestad på tisdag kväll.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det är livsfarligt att känna sig lugn och trygg. Jag tycker vi spelade bra de två första perioderna men sedan har dom två bra avslut, ett i power play, och så är det kvitterat och då svänger momentumet. Men jag tycker ändå vi håller ihop spelet väldigt bra och vi har något läge när Ordos snor pucken. Scenariot blir faktiskt exakt samma som när vi vann här förra gången så det kanske var meningen att det skulle bli så. Trots att Djurgården hämtade ikapp så tycker jag det var väldigt lugnt på bänken och det är viktigt så att vi kan fokusera på uppgiften. Vi jobbar oss tillbaka och spelar mera fysiskt och tar oss lite enklare genom mittzonen samtidigt som vi skapar några chanser. Det är ett väldigt fint förarbete av Zajac och Veronneau på Boumas avgörande mål och han är riktigt stark framför mål. Det är det han är här för och det är sådana mål man gör då.
- Max Veronneau har vi känt från dag ett att vi kommer få mycket nytta av. Han är rapp och avig och kan hjälpa oss med mycket offensiv. Riktigt kul att se Bouma också, han är otroligt bra i vårt box play. Han gör dom här små, rutinerade och tunga grejorna som vi behöver. Hans fysiska spel är en av detaljerna som gör att vi ska känna oss lite starkare på banan när han är där. Brian Cooper har vuxit hela säsongen och han är otroligt viktig för oss. Han är en härförare bland andra för oss just nu. Han gör många saker som man kanske inte lägger märke till och gör väldigt mycket nytta för oss samtidigt som han gör andra runt omkring sig bättre hela tiden.
- Det känns så klart lite bättre med två raka segrar än det där andra vi gjorde. Nu åker vi till Arlanda och sover där. Sen tar vi oss till Luleå och ska försöka vinna en match till. Vi gjorde en bra match där senast men då hade vi inte det tålamodet som vi lyckades ha idag och hålla ihop det. Det är dags att ta revansch på det nu.

Video från presskonferensen med Martin Filander och Robert Ohlsson >>

Djurgårdens IF - IK Oskarshamn 3-4 (0-2, 1-1, 2-1)
00.20 0-1 Max Veronneau (John Dahlström, Rickard Palmberg)
09.20 0-2 Tyler Kelleher (Kim Strömberg)
23.41 0-3 John Dahlström (Max Veronneau)
32.17 1-3 Jesper Pettersson (Robert Nardella, Niclas Bergfors)
40.21 2-3 Linus Andersson (Robert Nardella, Rhett Rakhshani), spel 5 mot 4
41.51 3-3 Michael Haga (Jesper Pettersson)
55.22 3-4 Lance Bouma (Max Veronneau, Nolan Zajac)
Skott: 30-29 (7-13, 7-10, 16-6)
Utvisningar: DIF 3x2, IKO 4x2
Domare: Mikael Andersson, Christoffer Holm
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Johanna Lundberg, Bildbyrån.

Highlights från matchen: