Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

Luleå två gånger på tre dagar

16 december 2020 16:45
herr

IK Oskarshamn är ute på årets längsta resa till en tidig torsdagsmatch i Luleå, OBS! nedsläpp kl 16.30. Filiph och Oscar Engsund (bilden) möts i en ny brödrarkamp. Senaste mötet slutade med ett mål och en assist för Filiph medan Oscar fick med sig tre poäng hem för sitt lag.


Tre matcher ska spelas innan ett kort juluppehåll och två av dessa spelas mot Luleå som just nu ligger på femte plats med 39 poäng mot IKO:s 25. Den första matchen spelas i Luleå under torsdagen.

Förra mötet i Oskarshamn i andra omgången slutade med bortaseger med 5-2. IKO kvitterade två gånger men Luleå gjorde 3-2 sent i andra perioden och sedan två mål i tom kasse. Filiph Engsund och Kim Strömberg gjorde hemmalagets mål i den matchen.

Luleå vann grundserien överlägset ifjol men p g a pandemin fick man aldrig chansen att ta sitt första SM-guld på 23 år. Utöver tre finalförluster under den här tiden har Luleå gått till semifinal sex gånger och kvartsfinal elva gånger. Den här säsongen har man också hållit till i toppen men har haft en lite sämre period på slutet med bland annat förluster med 0-5 på hemmaplan mot Rögle och 6-3 borta mot Leksand. Senast man spelade, i lördags, blev det seger med 3-2 hemma mot Djurgården.

Efter ett hundraprocentigt power play mot Linköping med tre mål toppar IKO nu den grenen igen på nästan 30 procent. Luleå är sjua på 25. Luleå är bättre i box play, tvåa på 82 procent medan IKO är sexa på 77. Även box play har varit stabilt för IKO på slutet med bara tre insläppta på de fem senaste matcherna efter Corona-uppehållet och noll på de två senaste. Se statistik här intill.

Laget inledde bussresan till Luleå redan på tisdagskvällen, direkt efter matchen mot Linköping. Efter matchen i Luleå rullar bussen hem de 123 milen till nästa hemmamatch på lördag eftermiddag, ett returmöte direkt mot Luleå.

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Tankarna har gått ganska hårt sista 15 timmarna efter matchens slut igår. Vi jobbar på här i bussen och passerade Örnsköldsvik för en stund sedan. Återigen gör vi saker som sätter oss i en sits som gör det svårt att vinna matcher. Vi ger bort enkla mål och blir väldigt små i första perioden, framför allt efter 2-0 då luften gick ur oss och stressen blev påtaglig. Sista 40 minuterna tycker jag är bra så när som på ett par individuellt grova misstag när vi nästan var ikapp. Det gäller att man fortsätter göra sitt jobb oavsett vad som händer i matchen. Vi blir väldigt spretiga när vi gör våra misstag.
- Fantastiskt bra power play nu igen med tre mål igår och ett även i matchen innan så det är på väg åt rätt håll. Box play är också väldigt bra så dom två delarna funkar otroligt bra i matchen. Vi måste nu hitta tillbaks till vårt fina fem mot fem-spel och hålla fast vid special teams på den här nivån så är vi där och tävlar på riktigt. Vi behöver hitta en väg att vinna och det får nästan se ut hur det vill tänker vi, så att vi får den där pendeln att slå över till lite positiv energi.
- Nick Olesen gjorde en fin insats och ett mål i sin debut, han kom in med självförtroende och positiv energi. Vi valde att sätta honom i den roll han haft i Södertälje och han hjälpte oss med det han är bra på med power play och så vidare. Han är en målgörare och det är viktigt att han får rätt förutsättningar hos oss.
- Det är bra att Palmberg är igång igen och producerar. Zajac och Näsén petade också in några poäng vilket är bra för självförtroendet. Det är positiva grejor för oss.
- Luleå är ett hårt arbetande och bra lag, vi har full respekt för dom. Vi ska försöka sno någon match här och få med oss självförtroende hem till vår hemmaborg. För oss gäller det att vara i nuet och försöka ta den här första matchen. Det blir otroligt viktigt att vi kan fokusera på byte för byte i det här dubbelmötet.
- Vi har tillgång till alla spelarna som är med på resan så det är inga nya skador, vilket är positivt.