Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

En poäng med hem från Luleå

17 december 2020 20:20
herr

Det var en svängig match i Luleå där hemmalaget hade en 2-0-ledning ganska tidigt. Därefter gjorde IKO fyra raka mål och hade ledningen i matchen ända till det återstod tre minuter. Då kvitterade Luleå i power play och tog sedan bonuspoängen genom 5-4-målet efter två minuter i förlängningen. IKO:s målskyttar Rickard Palmberg (bilden), John Dahlström, Nick Olesen och Oliver Larsen. Palmberg svarade för tre poäng idag och har gjort sex poäng (två mål) på sina fem matcher, medan Olesen har gjort ett mål i varje match sedan han anslöt i tisdags.


Den här artikeln presenteras i samarbete med Furniturebox >>

Det var en ganska jämn inledning av matchen och efter tre minuter fick Nick Olesen ett friläge men stördes lite i avslutet mot Rautio i hemmakassen. Matchens första power play blev hemmalagets och där var man effektiva, 1-0 efter drygt sex minuter genom Einar Emanuelsson på en retur framför Williamsson. IKO fick nästa power play men fick ingen utdelning. Istället kom 2-0 strax efter när Chris Desousa slängde iväg ett skott där pucken studsade konstigt för Tex som inte kunde rädda den. Men IKO kom igen bara minuten senare när Rickard Palmberg gjorde sitt andra mål för säsongen på en styrning efter skott från Salmonsson, assist även Janosik. IKO spelade upp sig efter målet och kom in mer och mer i matchen. Med två och en halv minut kvar jobbade Thelin som vanligt starkt in mot mål och fick fram passningen till John Dahlström som direktsköt kvitteringen 2-2, hans sjätte mål, assist även Cooper. Avslutningen av perioden blev klart gästernas där man skapade flera långa anfall. Skotten i första perioden 10-6.

IKO fick spela box play tidigt i andra perioden men klarade av det med hjälp av uppoffrande spel och flera fina räddningar av Tex i målet. Direkt när man blev fulltaliga började IKO forechecka högt och trycka fast Luleå i deras zon långa stunder. Det gav också utdelning och Nick Olesen med sitt andra mål på sina två matcher sköt distinkt 2-3 från nära håll, assist från kedjekompisarna Palmberg/Salmonsson. Klockan på drygt sex minuter och IKO gick för mer. Man fick ett power play strax efter och när Luleå blev fulltaligt var IKO uppställda och Oliver Larsen fick iväg ett bra skott från blålinjen som gick hela vägen in i mål, 2-4, assist Cooper/Palmberg. IKO styrde nu matchen och Luleå var pressade. Olofsson kom i ett friläge men fick inte pucken förbi Rautio den gången. Luleå kom igen i slutet av perioden och tryckte på. Det var riktigt nära en gång när Williamsson lyckades blockera vid stolpen med starkt jobb med både armar och ben. Men Luleå fick ändå in en reducering med två minuter kvar när Isac Brännström högg på en retur och ställningen var 3-4 efter två perioder. Skotten i andra 16-13.

Luleå inledde tredje perioden med visst tryck men IKO hade också chanser, bland annat Palmberg med en fin aktion som avslutades med skott i ribban. Hemmalaget fortsatte ha initiativet några minuter och IKO fick slå icing några gånger. Mitt i hemmapressen hade Salmonsson ett jätteläge. Med sju minuter kvar åkte IKO på en utvisning och var hårt pressade. Där klev Tex Williamsson upp med ett par riktigt kvalificerade räddningar, därav en riktig delikatess med vänster benskydd. En utvisning med tre minuter kvar blev väldigt kostsam och Luleå kvitterade genom Einar Emanuelsson med sitt andra pp-mål i matchen. Matchen gick till förlängning och där avgjorde Filip Hållander efter knappt två minuter och Luleå tog bonuspoängen men IKO fick i alla fall en poäng med på bussen hem. Skotten i tredje perioden 12-7, i overtime 1-0 och totalt 39-26.

IKO är på tolfte plats en poäng efter Malmö och Linköping närmast ovanför på båda sidor om slutspelsstrecket. Direkt efter matchen påbörjas den långa bussresan med mellanlandning i Örnsköldsvik och imorgon vidare hem till Oskarshamn där man återigen möter Luleå med ny matchstart kl 15.15. Ytterligare en match ska spelas innan jul, Växjö på hemmaplan på måndag.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det är lite missflyt med utvisning och deras kvittering. Jag tycker vi spelar ganska bra även om vi blir lite passiva i tredje perioden och får tuffa mål emot oss. Men sånt är livet just nu när det studsar emot. Jag tycker killarna visar grym moral när vi ligger under med 2-0 tidigt och hittar en väg tillbaks men lyckas inte knyta ihop säcken riktigt. Det är bara att fortsätta jobba på. Vi är på ett ställe med den här gruppen med samma inställning från dag ett när vi började träffas, att vi ska bli lite bättre varje dag och fortsätta jobba med grunderna i vårt spel och fortsätta tävla hårdare än motståndarna. Vi är på rätt ställe och tar små steg hela tiden. Nu är vi inne i poängen och det var länge sedan. Vi får bygga vidare på det och nu har vår offensiv vaknat till lite grann. Nu får vi se till att få studsarna med istället för emot.

Luleå HF - IK Oskarshamn 5-4 (2-2, 1-2, 1-0, 1-0)
06.26 1-0 Einar Emanuelsson (Nils Lundkvist, Erik Gustafsson), spel 5 mot 4
10.14 2-0 Chris Desousa (Karl Fabricius, Oscar Engsund)
11.24 2-1 Rickard Palmberg (Johannes Salmonsson, Adam Janosik)
17.30 2-2 John Dahlström (Joakim Thelin, Brian Cooper)
26.10 2-3 Nick Olesen (Rickard Palmberg, Johannes Salmonsson)
29.22 2-4 Oliver Larsen (Brian Cooper, Rickard Palmberg)
37.57 3-4 Isac Brännström (Pontus Själin, Oscar Engsund)
57.36 4-4 Einar Emanuelsson (Erik Gustafsson, Niklas Olausson), spel 5 mot 4
61.52 5-4 Filip Hållander (Victor Berglund, Isac Brännström)
Skott: 39-26 (10-6, 16-13, 12-7, 1-0)
Utvisningar: Luleå 2x2, IKO 4x2
Domare: Linus Öhlund, Johan Magnusson
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Simon Eliasson, Bildbyrån.

Highlights från matchen: