Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Förlust mot serieledarna

19 november 2020 22:13
herr

Frölunda fick revansch på IKO för förlusten i Oskarshamn. Hemmalaget gick fram till 2-0 i första halvan av matchen där man gjorde ett power play-mål i varje period. IKO stod ändå upp bra och 3-0 kom till slut i tom kasse. Sedan även 4-0 och så Fredrik Olofsson med ett pp-mål med 15 sekunder kvar till 4-1. Johannes Salmonsson (bilden) hade ett par fina lägen att överlista Niklas Rubin i hemmakassen.


Den här artikeln presenteras i samarbete med Bygghemma.se >>

Hemmalaget tog kommandot från start och skapade tryck första minuterna. Men IKO stack upp flera gånger och hade bra chanser. Ett olyckligt byte efter knappt åtta minuter som medförde utvisning blev kostsamt. Simon Hjalmarsson gjorde mål efter sju sekunder i power play efter ett par snabba passningar där Cannata inte hade någon möjlighet att rädda. Efter målet kom IKO upp med några riktigt bra anfall där Ordos, Salmonsson och Kelleher hade var sitt fint läge. IKO spelade resolut och fysiskt försvarsspel och lyckades bryta Frölundas anfall flera gånger. Joakim Thelin skapade med sin styrka och fart ett fint läge där han lyckades bryta in framför Rubin i hemmakassen och avslutet var ganska bra men fortfarande inget mål för nummer 11. Strax innan hade IKO sitt första power play men ingen utdelning där heller. Mot slutet hade Frölunda ett par tunga anfall men IKO försvarade sig bra och Cannata tog det han skulle. Skotten i första perioden helt jämnt, 8-8, och även spelmässigt jämnt sett över hela perioden.

Andra perioden inleddes med att Cannata med ett fint agerande med klubban avstyrde en styrning från Joel Lundqvist. Direkt efter kom Engsund i fart och fick till ett bra avslut som Rubin räddade. Hemmalaget hade sedan ett antal minuter med hård press och IKO fick slå ifrån sig. Till slut resulterade övertaget i ett power play mitt i perioden och även där var Frölunda effektiva och Stefan Elliot direktsköt 2-0 från blålinjen. IKO lyfte upp spelet direkt efter målet och hade ett par bra chanser, bland annat Engström från nära håll. IKO jobbade sig också till ett power play men fick inte till något bra spel. Nästa pp var Frölundas och bästa chansen kom under den avvaktande delen där Cannata klev upp med en strålande räddning. IKO spelade bra box play den gången och och Karlsson/Thelin kom i ett 2 mot 1-läge till att reducera men backen hann ikapp och bröt passningsvägen till Thelin. Resten av perioden blev jämnare och IKO hade lite mer tid i offensiv zon. Skotten i andra perioden betydligt fler, 19-13.

Gästerna inledde tredje perioden piggt och skapade en hel del. Kelleher hade två bra lägen, Thelin två och Karlsson ett bra avslut, samt Salmonsson stark och snabb på pucken hade och några lägen och kanske det bästa när han med ett hårt skott träffade ribbans undersida. I mitten av perioden tog Frölunda över igen och pressade på och IKO räddades av power breaket med åtta minuter kvar. Men tiden gick och IKO tvingades ta ut målvakten med fyra minuter kvar och skapade en del men det slutade som det brukar, med mål i tom kasse, målskytt Max Friberg. Sedan gjorde Nicklas Lasu 4-0 av bara farten, ett snyggt avslut ribba och in, bara 22 sekunder senare. IKO snyggade till siffrorna med 15 sekunder kvar och samtidgt pp-statistiken när Fredrik Olofsson sköt slutresultatet till 4-1, assist Zajac och Kelleher. Skotten i tredje perioden 10-8 och totalt 37-29.

IKO:s road trip fortsätter under fredagen till Örebro för match lördag kväll mot serietrean. IKO är nu på sjätte plats i en haltande tabell med 25 poäng efter 16 matcher.

Frölunda HC - IK Oskarshamn 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
07.43 1-0 Simon Hjalmarsson (Lucas Raymond, Joel Lundqvist), spel 5 mot 4
30.45 2-0 Stefan Elliot (Joel Lundqvist, Jan Mursak), spel 5 mot 4
56.44 3-0 Max Friberg (Patrik Carlsson), spel 4 mot 5, mål i tom kasse
57.06 4-0 Nicklas Lasu (Joel Mustonen)
59.45 4-1 Fredrik Olofsson (Nolan Zajac, Tyler Kelleher)
Skott: 37-29 (8-8, 19-13, 10-8)
Utvisningar: Frölunda 4x2, IKO 4x2
Domare: Andreas Harnebring, Patric Bjälkander
Publik: 0

Bilder från matchen:
Foto: Carl Sandin, Bildbyrån.

Highlights från matchen: