Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Viktigt mittenmöte mot Leksand

14 oktober 2020 16:15
herr

IKO har två hemmamatcher den här veckan, Leksand torsdag och Örebro lördag. Först alltså Leksand där förre Leksandsspelaren #34 Philip Samuelsson (bilden) är matchens profil och han finns i en videointervju inför matchen. IKO har vunnit en match mer än dalmasarna och ligger två poäng före i tabellen.


Sjundeplacerade IK Oskarshamn möter nian Leksands IF i omgång 7 med inbördes viktiga poäng på spel. Leksand hade förlorat tre raka matcher när man i lördags slog Linköping på bortaplan. IKO hade två raka förluster när man åkte till Hovet och tog tre poäng. I Leksands bås finns numera två före detta IKO-tränare, nämligen Björn Hellkvist och Fredrik Hallberg. Bland spelarna finns bara målvakten Axel Brage med IKO-anknytning men han var inte med i laget senast.

Leksand har två framstående slovaker i laget där Marek Hrivík toppar SHL:s poängliga med 12 poäng (3 mål) och Peter Cehlárik inte är långt efter med 9 (4 mål). Tillsammans med amerikanen Carter Camper, också 9 poäng, dominerar man poänggörandet i Leksand. I IKO är poängfördelningen jämnare med Fredrik Olofsson i topp på 7 poäng (1 mål) följd av Nolan Zajac 4+2, Filiph Engsund 2+3 och Kim Rosdahl 1+4. På målvaktssidan är det ganska jämnt mellan Joe Cannata med 90,7 i räddningsprocent och Janne Juvonen med 90,3. Cannata har 60 procent vunna matcher och Juvonen 33.

IKO har en bra träffprocent på sina skott på mål, bara Brynäs är bättre i ligan. IKO har gjort 20 mål på 143 skott och Leksand har skjutit hela 187 skott men bara fått in 18. Skottgladast hos gästerna är Peter Cehlárik med 30 skott, varav 4 gått in. Träffsäkrast i IKO är Filiph Engsund med två mål på elva skott.

Trots att det inte blev någon utdelning i power play senast mot Djurgården toppar IKO alltjämt pp-statistiken på mycket fina 40 procent, 10 mål på 25 försök. Hälften av målskörden har alltså kommit i power play. Leksand är också bra i spelformen med 30 procent, 7 mål på 23 försök. Lagen är stort sett lika i antal utvisningar, båda i toppen av ligan med sju minuter per match. IKO är trea i box play på 85 procent, bara tre insläppta mål på 21 utvisningar, medan Leksand ligger på 68 procent med sex insläppta.

På försäsongen vann IKO mot Leksand på straffar där Johannes Salmonsson avgjorde. Nichlas Torp (se rutan här intill) gjorde ett av målen. Ifjol vann Leksand tre av fyra möten mot IKO. I hemmapremiären vann IKO sin historiska första SHL-seger med 4-1 efter två mål av Markus Modigs, varav ett i tom kasse och även det sista i tom kasse av John Dahlström.

IKO har som sagt ytterligare en hemmamatch redan på lördag mot Örebro. Nästa lördag har man Malmö också hemma och däremellan Linköping borta på torsdag.

Blue Front Support fortsätter bilda 50-mannaklack vilket garanterat höjer stämningen i en i övrigt tom arena. BFS gedigna jobb på läktaren har gett eko i hela hockeysverige och verkar inte ha någon motsvarighet någonstans.

Videointervju med #34 Philip Samuelsson:

IKO:s huvudtränare Martin Filander inför matchen:
- Matchen mot Djurgården var ett steg i rätt riktning tycker vi. Vi var intensivare, hade mer fart och fick betalt för det. Starkt att kunna vända tillbaka efter deras kvittering och vågade sätta press. Engsunds avgörande mål kommer av att vi är offensiva i tanken och sätter press och på så vis kan sno den pucken. Vi måste orka träna så här varje dag för att kunna utföra det på match och idag såg jag nog vår bästa träning i år! Vi känner att det finns mer att hämta och vi jobbar långsiktigt över säsongen.
- Leksand har börjat ganska bra och har skickat in hela plånboken för att vara med och tävla. Dom spelar otoroligt hårt på sin förstakedja som spelar 22-24 minuter per match, vilket är 5 minuter mer än vår förstakedja, och dom har gjort större delen av deras poäng också. Dom är skickliga så det gäller att vi spelar fysiskt och ligger nära dom men i övrigt påverkar det inte vårt sätt att spela i matchen. Leksand liknar oss spelmässigt i vissa avseenden. Vi får nog räkna med att det blir en jämn batalj ända in på målsnöret.
- Vi har alla tillgängliga utom Rickard Palmberg och har en del att välja på.
- Jag är imponerad av Blue Front Supports insats och kul att dom har fått cred i hela hockeysverige. Någon motsvarighet finns inte på någon arena idag vill jag påstå. Det är häftigt att våra företag har valt att gynna supportrarna framför sina egna intressen. Klacken är väldigt positiva och engagerade. Det ger oss en väldig energi då dom står precis bakom oss och det blir aldrig stiltje och döda lägen i matcherna. Vi har upplevt matcherna som vanligt och att det varit betydligt mer folk i hallen än vad det är.