Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO nära poäng i slutet mot Växjö

8 december 2020 21:55
herr

IKO gjorde en bra bortamatch mot Växjö och var i ledningen genom två snabba mål i mitten av matchen. Men Växjö vände lika snabbt under en svacka för IKO strax efter. Med en minut kvar pricksköt Kim Strömberg 4-3 i spel sex mot fem men närmare kom man inte. Övriga målskyttar var Pontus Näsén och John Dahlström (med 1-2-ledningsmålet på bilden).


Den här artikeln presenteras i samarbete med Golvshop >>

Matchens inledning var jämn med snabba omställningar från båda lagen. Nolan Zajac hade IKO:s bästa chans med ett fint läge från nära håll. Emil Pettersson hade ett liknande läge strax efter men Cannata räddade. Hemmalaget fick spela power play efter sju minuter men IKO klarade av det ganska bra. Precis efter var Ludvig Nilsson helt fri med Cannata men han tog den också. Nästa power play efter elva minuter var gästernas men det gav ingen målmässig utdelning. IKO fortsatte ha initiativet men efter ett par minuter blev man alltför offensiva och Växjö kunde vända till ett tre mot ett-läge och Andrew Calof gjorde 1-0, klockan på 14.45. Resten av perioden bjöd inte på några fler mål men Kim Rosdahl hade ett riktigt bra avslut där backen blockerade skottet effektivt. Skotten i första perioden 8-7 efter en spelmässigt jämn period.

IKO fick utvisning redan efter en minut då Rickard Palmberg åkte ut, nu i tröja 20 eftersom nr 91 blivit blodig. IKO klarade av det box play-spelet bra efter en del tid i anfallszonen av bland andra John Dahlström i vanlig ordning. Strax efter sprack ändå Fasths nolla när Pontus Näsén grävde fram en retur intill målvakten och skickade in kvitteringen. Förarbetet var en fin passning från comebackande Markus Modigs och skott av Jan Ordos, dock delades inga assister ut på det målet. Bara några minuter därefter var IKO i ledningen genom John Dahlström som vann puck i sarghörnet och vek in med ett fint avslut otagbart för Fasth, assist Thelin/Cooper. IKO hade två jättelägen även till 3-1 men Växjö kom tillbaka och på några minuter hade man vänt matchen igen. Efter en billig utvsining small det efter fyra sekunder när Emil Pettersson sköt förbi Cannata och en dryg minut därefter sköt Jack Drury 3-2 för hemmalaget som nu var hetare. Med en minut kvar fick man även in 4-2 genom ett fint avslut av Emil Pettersson med sitt andra mål för kvällen. Skotten i andra perioden hela 21-8 i hemmafavör.

Växjö verkade mest spela av matchen inledningsvis i tredje perioden. IKO hade svårt att få till någon riktig press men hade ett par hyfsade lägen innan halva perioden gått. IKO fick en gyllene chans in i matchen med spel fem mot tre i nästan en och en halv minut. Det blev dock ingen utdelning där heller utan istället för många på banan och power play för Växjö med åtta minuter kvar. IKO åkte på ytterligare en utvisning vilket förstörde chanserna att komma ikapp målmässigt. Dock blev det inget mål för för Växjö utan Dahlström hade bästa avslutet strax över Fasths högra kryss. IKO tog ut målvakten med två minuter kvar och den här gången lyckades man få in en puck i spel 6 mot 5. Kim Strömberg prickade översta maskan i nätet och gav hopp om en poäng, assist Rosdahl/Zajac. Då återstod en minut och IKO tog ut målvakten en gång till och hade ett jätteläge till kvittering men Fasth med en jätteräddning stod emot. Skotten i tredje perioden 15-9 och totalt 44-24. Joe Cannata fick betydligt fler skott mot sig än Viktor Fasth och hade även bättre räddningsprocent, nästan 91.

IKO fortsätter nu sin veckotripp till Skåne för match mot Malmö på torsdag och nya serieledarna Rögle på lördag. Man är nu på tionde plats på bättre målskillnad än HV71 som föll mot Linköping.

IKO:s huvudtränare Martin Filander:
- Det kanske låter tjatigt, men jag tycker vi gör mycket bra saker ikväll. Vi har en period där dom gör sitt 2-2-mål där det rinner på lite och dom vänder matchen och den avgörs nog där. Dom gör det bra med ett snabbt mål i power play som vi borde gjort bättre. De följande två målen är omställningar där vi tappar puck och det blir en tuff uppförsbacke. Men jag tycker ändå vi vänder det mentalt och försöker pusha. Sen möter vi ett bra lag och dom äger mycket puck. Men vi hittar tillbaks till vårt spel och tillbaka in i matchen och vi är på vippen att knipa en poäng. Vi måste hitta vägar att hålla ihop det och inte ha de här tio minuterna där det kostar tre mål i rad och sedan försöka hämta tillbaka.

Växjö Lakers HC - IK Oskarshamn 4-3 (1-0, 3-2, 0-1)
14.45 1-0 Andrew Calof (Emil Pettersson, Ilari Melart)
27.10 1-1 Pontus Näsén
30.35 1-2 John Dahlström (Joakim Thelin, Brian Cooper)
32.44 2-2 Emil Pettersson (Joel Persson, Martin Lundberg), spel 5 mot 4
34.09 3-2 Jack Drury (Andrew Calof, Hardy Häman Aktell)
39.05 4-2 Emil Pettersson (Hardy Häman Aktell)
59.01 4-3 Kim Strömberg (Kim Rosdahl, Nolan Zajac), spel 6 mot 5
Skott: 44-24 (8-7, 21-8, 15-9)
Utvisningar: Växjö 4x2, IKO 6x2
Domare: Morgan Johansson, Patric Bjälkander
Publik: 8

Bilder från matchen:
Foto: Jonas Ljungdahl, Bildbyrån.

Highlights från matchen: