• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Rögle sista testet innan SHL-premiären

5 september 2019 17:00
HERR

Med en dryg vecka kvar till SHL-premiären åker IKO till Ängelholm för fredagsmatch mot Rögle. Det är sjunde och sista träningsmatchen och det har blivit tre segrar och tre förluster. Efter uddamålsförlusten mot Karlskrona finns nu chans att justera och förbättra prestationen mot en blivande SHL-motståndare.


Matchen mot Rögle blir ett viktigt sista test eftersom lagen möts i serien redan om knappt två veckor, i tredje omgången. Rögle har goda resultat på försäsongen med segrar mot tyska och österrikiska lag samt Linköping men förra veckan blev det uddamålsförlust mot Växjö. Igår vann man efter straffar mot allsvenska nykomlingen Kristianstad. IKO har slagit Växjö, Djurgården och Linköping.

Rögle var tidigare laget som gick upp vartannat år och åkte ur vartannat men har nu stabiliserat sig. Nu inleder man femte raka säsongen i SHL. Ifjol gjorde man sin bästa säsong någonsin, blev nia och föll i åttondelsfinal mot Växjö. Mest känd i laget för IKO-fans är så klart målvakten Christoffer Rifalk och dessutom har Simon Ryfors spelat två matcher i IKO på lån för två år sedan.

IKO:s assisterande tränare Fredrik Hallberg inför matchen:
– Det finns inte mycket att ta med sig från matchen igår. Vi hade fel fokus från början. Vi hade mycket puck och spelade mycket på utsidan och gör inte vad som krävs för att vinna. Mot Rögle och även framöver måste vi in i trafiken och jobba hårdare framför mål.
– Det blir inte optimala förberedelser inför premiären då ishallen är upptagen ända till måndag. Vi åker till Ängelholm idag och tränar där imorgon. Vi ska göra det bästa av de här två dagarna i Ängelholm och sedan får vi is igen på tisdag. Nästa torsdag flyger vi till Skellefteå och så är premiären på lördagen.
– Nicklas Heinerö får vila mot Rögle, i övrigt är det samma manskap som mot Karlskrona plus att Johannes Salmonsson tillkommer.