• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Idag 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Bortaveckan avslutas med Djurgården

28 februari 2020 11:33
HERR

På väg hem från Luleå gör IKO ett stopp i Stockholm för lördagsmatch mot Djurgården på Hovet. Nichlas Torp (bilden) i sin andra match i klubben gav IKO ledningen senast på Hovet när IKO föll efter förlängning.


Djurgården är indragna i en hård kamp om sista slutspelsplatsen och är nu sexa med en poäng ner till Frölunda. IKO krigar om trettondeplatsen med Leksand där det nu skiljer tre poäng till Leksands fördel. Tidigt i serien, i omgång 4, slog IKO Djurgården hemma med 3-2 efter två mål av Tyler Kelleher och ett av Pontus Netterberg. I första mötet på Hovet blev det omvända siffror men efter förlängning. IKO hade ledningen till det återstod två och en halv minut då Djurgårdens forcering till slut tog matchen till förlängning, som bara blev 26 sekunder gammal innan Mattias Guter avgjorde. IKO:s mål i den matchen av Johannes Salmonsson och Nichlas Torp. I första matchen 2020 vann Djurgården i Be-Ge Hockey Center med 4-2 med sista målet i tom kasse. IKO:s målskyttar i den matchen var Simon Després och Tyler Kelleher. IKO har sammanlagt tagit fyra av nio möjliga poäng mot mesta mästarna hittills.

Djurgården har tretton raka segrar på hemmaplan, en svit som IKO givetvis gärna vill spräcka. Senast föll dock DIF borta mot HV71 med hela 7-1. IKO tog en poäng mot Färjestad i tisdags och en mot Luleå på torsdagen. För övrigt tredje matchen på en vecka där IKO krigat till sig poäng mot topplag med 3-3 efter ordinarie tid.

Forwarden Gustav Possler har nyligen lämnat Djurgården och ungefär samtidigt kom backen Anton Mylläri, med ett förflutet i IKO, in på lån från Linköping.

Niklas Svedberg, som IKO överlistade i Timråkassen ifjol, är Djurgårdens förstemålvakt med en sjundeplats i ligan med 91,6 procent. Mot HV71 senast hade han - och laget - det tungt med sju insläppta mål. Patrik Berglund och före detta IKO-backen Linus Hultström står precis lika i poängligan med 13+14. IKO-produkten Manuel Ågren har gjort 7+9 under sin första riktiga SHL-säsong. För IKO är det oförändrat med Tyler Kelleher 12+14 och Johannes Salmonsson 12+8.

Djurgården är 10:a i power play med strax under 19 procent och IKO är 14:e lite under 13. I box play är det jämnare och skiljer bara en procent mellan 10:an DIF och 11:an IKO, som gjorde det mycket bra mot Luleå men 4-3 målet i Sudden spräckte den sviten. Antalet utvisningar är också jämnt mellan lagen.

Djurgårdens hockeyhistoria går tillbaka nästan hundra år och man räknas som mesta mästarna, det första SM-guldet kom 1950. Därefter vann man ytterligare åtta gånger fram till 1963. Sedan blev det 20 år utan guld fram till 1983, varefter man vann ytterligare sex gånger fram till 2001, som är det senaste guldet. Totalt alltså femton SM-guld. Senaste tio åren har man nått final två gånger, senaste gången ifjol då man föll mot Frölunda.

IKO tränade i Luleå på fredagsförmiddagen och flög sedan till Stockholm. Efter matchen på Hovet tar man bussen hem på lördagskvällen.

Övriga tidiga lördagsmatcher är Luleå-Frölunda, Malmö-Färjestad och på kvällen spelas HV71-Brynäs, Rögle-Linköping, Skellefteå-Leksand, Växjö-Örebro. I SHL:s näst sista vecka får IKO nu två hemmamatcher med Örebro på tisdag och Rögle på lördag och däremellan HV71 borta på torsdag.

IKO:s huvudtränare Per-Erik Johnsson inför matchen:
– Det går åt rätt håll tycker jag. Vi har spelat jämnt mot tre topplag nu på en vecka. Vi har haft våra tillfällen att avgöra de här matcherna men inte klarat av det. Där måste vi spetsa till oss. Vi får träna och prata.
– Vid 3-3-målet igår gör grabbarna det riktigt bra. Roligt för Filip att få lite betalt för sitt spel.
– Att Djurgården fick en rejäl omgång igår kan man se på två sätt. Antingen är dom på väg ner eller så är dom helförbannade och ska rätta till det imorgon mot oss. Vi tycker vi har en god form och åker dit för att matcha Djurgården, absolut. Det är roligt att spela på Hovet med bra tryck och så. Är vi med i början så tror jag vi kan vara med och hota hela vägen.
– Vi hade Henrik Nilsson på läktaren igår och vi kommer nu att gå runt på det folk vi har till serien är slut om det inte blir skador. Det är viktigt att alla får spela och sedan kommer vi att skruva på lite olika saker när vi närmar oss kvalet. Vi har ingen träningsmatch inbokad än så länge, det är lite svårt att få till det.