Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
HV71
HV71

HV71 vann för tredje gången

30 januari 2020 20:45
HERR

IKO gjorde en bra match och pressade HV71 hela vägen men föll till slut med 1-3 med sista målet i tom bur. Joakim Thelin (bilden) gav IKO ledningen redan efter 1.27 men HV kvitterade i power play nästan direkt. HV fick ett tidigt mål i tredje perioden och kunde sedan avgöra i tom bur med halvminuten kvar.


IKO började bäst och skapade tidigt ett par lägen. Redan efter en och en halv minut kom ledningsmålet och stämningen, i den nästan fullsatta arenan, steg ytterligare till toppnivåer. Robin Söderqvist åkte in i skottlinjen och styrde Bodies luriga långskott vidare till målskytten Joakim Thelin. Men strax efter åkte IKO på en utvisning och en dryg minut efter 1-0 var det kvitterat genom Johannes Kinnvall. HV hade några bra perioder efter målet men IKO kom igen och anföll igen, en gång så pass bra att man fick med sig en utvisning. Dock uträttade man inte mycket i pp-spelet. Tex Williamsson stod upp bra mot HV:s tryck även om det var nära ett par gånger. Med fem minuter kvar ökade IKO tempot och snurrade friskt i HV-zonen men även Jonas Gunnarsson i gästernas kasse var fortsatt tät. Hardt jobbade hårt i anfallszonen och vann puck med ett par rejäla tacklingar, så även Thelin. Med knappt tre minuter kvar fick IKO spela power play men Johan Johnsson, nyligen i IKO-dress, jobbade hårt i box play och tvingade fram en utvisning så att HV fick avsluta perioden i pp. Skotten i första perioden ganska jämnt, 12-11.

Gästerna tog över taktpinnen rejält i andra perioden och skapade långa anfall där IKO blev rejält trötta och fick slå flera icing. Mitt i perioden blev det en dubbelutvisning och det blev lite öppnare spel åt båda håll. Mot slutet kom IKO i ett par fina kontringar och skapade även lite tryck i anfallszonen. Med två minuter kvar åkte IKO på en utvisning men lyckades rensa bra samtidigt som Tex Williamsson gjorde några riktigt vassa räddningar. Skotten i andra perioden klart till bortalaget, 4-12, vilket väl speglar spelövertaget. Fortsatt 1-1 på tavlan efter 40 minuter.

Tredje periden började olyckligt för hemmalaget med först pucktapp i egen zon och därefter ett skott som Williamsson inte kunde hålla utan pucken ramlade ner bakom honom och in i mål. Målskytt - givetvis släkten är värst - Johan Johnsson som nyligen lämnade IKO efter utlåningen, men som nu alltså sänkte sina tidigare lagkamrater. Men IKO gav inte upp utan gjorde ett rejält försök att komma ikapp. Mitt i perioden fick man spela power play och skapade en hel del men Gunnarsson stod emot. Med två och en halv minut kvar fick IKO möjlighet att ta time out och tog ut målvakten. Man spelade bra men kom inte till några riktigt farliga avslut. Sen gick det som oftast med tom målbur. Efter pucktapp i egen zon kunde Juuso Ikonen sätta slutresultatet i den tomma kassen med halvminuten kvar. Skotten i tredje perioden 7-5 och totalt 23-28.

Matchens lirare blev HV-målvakten Jonas Gunnarsson och Oskar Nilsson, samt hemmalagets slitvarg Nichlas Hardt.

Övriga matcher i omgång 37; Djurgården-Frölunda 2-1, Färjestad-Leksand 4-3, Luleå-Växjö 5-1, Malmö-Skellefteå 4-1, Örebro-Brynäs 3-6. Rögle-Linköping har spelats tidigare. På lördag spelas sista omgången innan landslagsuppehållet - Rögle borta - och tio dagar senare, den 11 februari, startar IKO om borta mot Örebro i omgång 39. Då har alla lag mötts tre gånger av fyra och vi går in i en intensiv slutspurt med tre matcher i veckan fram till sista omgången den 12 mars. Från och med nu är det med ett litet undantag fulla omgångar på samma dag ända till omgång 52. IKO är kvar på trettonde plats med fem poäng upp till Linköping.

IK Oskarshamn - HV71 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)
01.27 1-0 Joakim Thelin (Mathew Bodie, Robin Söderqvist)
02.42 1-1 Johannes Kinnvall (Markus Lauridsen, Alexander Bergström), spel 5 mot 4
41.23 1-2 Johan Johnsson (Christian Sandberg, Oscar Sundh)
59.33 1-3 Juuso Ikonen, spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 23-28 (12-11, 4-12, 7-5)
Utvisningar: IKO 4x2, HV 5x2
Domare: Mikael Sjöqvist, Christoffer Holm
Publik: 3231

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Stephan Lundh och Håkan Åhlund efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Suvad Mrkonjic, Bildbyrån och Claes Svensson.