• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO tog två viktiga poäng efter straffvinst

26 december 2019 20:34
HERR

IK Oskarshamn svarade för en mycket bra bortamatch mot Brynäs och var tre och en halv minut från att få med sig alla tre poängen. Matchen gick till straffar där Fredrik Pettersson-Wentzel (bilden) spikade igen samtidigt som Tyler Kelleher avgjorde i sista omgången. Därmed har målskyttet lossnat igen för Kelleher som även gjorde 1-1-målet. IKO:s övriga mål gjordes av Robin Söderqvist och Jonas Engström.


Gästande IKO stod upp bra i början och stressade Brynäs högt i banan. Men tidigt under en utvisning gjorde Emil Molin 1-0 för hemmalaget efter knappt åtta minuter. Målet videogranskades eftersom det var kontakt med målvakten men det godkändes och Fredrik Pettersson-Wentzel hade ingen chans att agera. Brynäs fortsatte pressa på och jobbade till sig ytterligare en utvisning där man hade ett par mycket fina lägen att utöka ledningen men Fredrik Pettersson-Wentzel höll IKO kvar i matchen där. I slutet fick Brynäs ännu ett power play men där uträttade man inte mycket utan IKO kunde spela av de två minuterna ganska enkelt. IKO lyfte upp spelet och med minuten kvar kom Näsén och Kelleher i ett bra läge två mot en men fick inte in pucken. Perioden avslutades med power play för IKO några sekunder. Skotten i första perioden klart till Brynäs framför allt genom tre power play, 10-4.

IKO fick en bra start med power play i andra perioden. Tyler Kelleher klev fram med sitt sjätte mål för säsongen, efter några mållösa matcher. Han letade passning men tog några skär fram och pricksköt kvitteringen högt och otagbart förbi Samuel Ersson i hemmakassen. Assist Simon Després och Markus Modigs. Ganska kort efter målet fick IKO ytterligare ett power play och hade några skapliga chanser till ledningsmål. Brynäs fjärde pp var heller inte något vidare men några minuter senare med klockan på prick tolv minuter kom ändå hemmaledningen genom Nicklas Danielsson som stod fri i bra läge nära mål. Tre minuter senare klev Robin Söderqvist in mellan backarna på blålinjen och lyfte upp en ny kvittering. Assist Dahlroth och Torp, som levererade den briljanta passningen på Söderqvists blad över drygt halva banan. Men IKO var inte nöjda där utan det blev ett nytt power play-mål med en och en halv minut kvar. Jonas Engström med nytt prickskytte i krysset fram till ledning 3-2 för gästerna. Assist Thelin och Salmonsson efter bra rörelse i pp-spelet. Utvisningen jobbade Thelin fram genom en stark aktion där han var nästan fri men blev nerdragen. Skotten i andra perioden, 6-8, och IKO vann målmässigt med 3-1 efter en mycket stark period.

IKO fick tidigt i tredje perioden en utvisning som var av det "nödvändiga" slaget och med tanke på att man höll tätt så var det ju en bra aktion. Brynäs tryckte på i mitten av perioden men slarvade också en del så att IKO fick någon gratischans. IKO var på god väg mot tre poäng och att stänga matchen när man drog på sig ytterligare ett par utvisningar. Man klarade av spel tre mot fem i en minut men strax efter, fortfarande i power play, kom ändå kvitteringen genom Tomi Sallinen med tre och en halv minut kvar. Förlängningen blev mållös och därefter fick IKO spela sin första straffläggning någonsin i SHL och gjorde det bra. Fredrik Pettersson-Wentzel räddade alla tre straffarna och Tyler Kelleher avgjorde i den tredje straffen där han överlistade Samuel Ersson. PW och Kelleher får dela på matchhjältrollen den här kvällen då PW tog sin andra raka seger mellan stolparna och Tyler gjorde sitt sjätte och sjunde mål för säsongen. Skotten i tredje perioden 6-4, i Sudden 3-2 och totalt 25-19.

Det var full omgång (nr 27) på Annandagen med tidiga matcherna Linköping-Malmö 2-3 str, Rögle-Färjestad 1-0 ot och HV71-Leksand 3-2 str, samt på kvällen Skellefteå-Örebro 7-0, Växjö-Djurgården 5-0 och Luleå-Frölunda 3-2. Det är tätt med matcher nu och redan på lördag är det match igen då IKO tar emot Linköping och sedan på måndag väntar Växjö borta. IKO gick förbi Leksand och tog in en poäng på Linköping så att det nu skiljer två inför lördagsmötet på hemmaplan. IKO har nu vunnit två av tre matcher mot Brynäs under debutsäsongen i SHL.

Brynäs IF - IK Oskarshamn 3-4 (1-0, 1-3, 1-0, 0-0, 0-1)
07.48 1-0 Emil Molin (Nicklas Danielsson, Greg Scott), spel 5 mot 4
21.16 1-1 Tyler Kelleher (Simon Després, Markus Modigs), spel 5 mot 4
32.00 2-1 Nicklas Danielsson (Jaedon Descheneau, Jonathan Sigalet)
35.34 2-2 Robin Söderqvist (Nichlas Torp, Jesper Dahlroth)
38.27 2-3 Jonas Engström (Joakim Thelin, Johannes Salmonsson), spel 5 mot 4
56.29 3-3 Tomi Sallinen (Adam Brodecki, Jacob Blomqvist), spel 5 mot 4
65.00 3-4 Tyler Kelleher, avgörande straff
Skott: 25-19 (10-4, 6-8, 6-4, 3-2, 0-1)
Utvisningar: Brynäs 6x2, IKO 9x2
Domare: Mikael Andersson, Christoffer Holm
Publik: 7187

Highlights från matchen:

Video från presskonferensen med tränarna Magnus Sundquist och Håkan Åhlund efter matchen:

Bilder från matchen:
Foto: Jesper Zerman, Bildbyrån.