• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Nästa uppgift: Svenska mästarna i Scandinavium

27 november 2019 15:51
HERR

Regerande svenska mästarna på bortaplan - tuffare utmaning i SHL är nog svårt att hitta. IKO gjorde en bra match hemma mot Frölunda där gästerna vann med 3-1. Nu kommer IKO från en stark hemmavinst mot Färjestad i lördags och har fått in två nyförvärv sista veckan, Jonas Engström och Mathew Bodie. Det kommer att krävas hård kamp i 60 eller 65 minuter som Johannes Salmonsson på bilden från förra mötet med Frölunda.


Den 10 oktober möttes IKO och Frölunda för första gången och med 13 sekunder kvar av andra perioden gjorde Filip Sveningsson 1-2 och IKO var verkligen med i matchen. Men fem minuter in i tredje, i spel 4 mot 4, avgjorde Ryan Lasch med sitt 3-1-mål.

Frölunda är tvåa i serien på 41 poäng, samma som Luleå och två poäng efter serieledande Örebro. Trots tabelläget så har det inte gått klockrent på slutet för svenska mästarna. På de senaste sex matcherna har det blivit tre förluster mot Malmö, Brynäs och Rögle.

Frölunda är, precis som ifjol, ett topplag och toppar många statistikgrenar, t ex power play med prick 30 procent. Dock i box play är Frölunda 7:a och IKO 8:a och det skiljer mindre än två procentenheter. IKO har successivt förbättrat sitt power play och är nu på 12,5 procent. Fyra av sina åtta pp-mål har man gjort på de senaste sju matcherna. Hemmalagets Ryan Lasch 20, Rhett Rakhshani 19 och Simon Hjalmarsson 18 poäng är bästa poängplockarna som håller till i toppen av ligan. Tyler Kelleher toppar i IKO med 14 poäng (5 mål) följd av Pontus Netterberg (2+7) och Filiph Engsund (6+2). Niklas Rubin med 10 matcher i målet toppar målvaktsligan på 93,5 procent och Johan Mattsson är 7:a på 91,8. Tex Williamsson ligger på 90,4 och Fredrik Pettersson-Wentzel på 88,5.

Det lär bli drag på läktarna i Scandinavium som snittar drygt 10 000 på Frölundas hemmamatcher, överlägset bäst i ligan. I den stora arenan är beläggningen i förhållande till fullsatt, 86 procent, imponerande. Dock klart efter Be-Ge Hockey Center som snittar 97 procent!

Övriga matcher i omgång 21 är Brynäs-Linköping, Djurgården-Leksand, Färjestad-Skellefteå, Luleå-Örebro, Rögle-Malmö, Växjö-HV71. På lördag blir det Smålandsderby i Be-Ge Hockey Center då Växjö Lakers kommer på besök.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Det är en härlig utmaning att åka till Göteborg och möta Europas bästa lag. Vi måste upp på maxprestation. Det krävs att samtliga är på topp.
– Vi tycker att vi spelade ganska bra i lördags, absolut. Vi tycker att vi har haft bra prestationer efter uppehållet och nu fick med oss poäng dessutom. Det är positivt för killarna.
– Alexander Reichenberg har lämnat truppen idag och Filip Sveningsson är inte klar för spel ännu. I övrigt samma lag som mot Färjestad plus att Mathew Bodie tillkommer.