• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Idag 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO blev nollade i Luleå

16 november 2019 18:00
HERR

Två mål inom en halvminut för Luleå tidigt i första perioden avgjorde matchen till hemmalagets fördel. IKO stod upp bra i resten av matchen men fick inte in någon reducering och Luleå gjorde 3-0 i tom kasse med tio sekunder kvar. Fredrik Pettersson-Wentzel (bilden) gjorde en bra match och räddade 27 av 29 skott.


Gästande IKO startade matchen piggt och skapade en del, bland annat hade Filiph Engsund ett skott i stolpens insida bakom IKO-bekantingen David Rautio i hemmamålet. Men det blev hemmalaget som gjorde första målet efter fyra minuter, när lagkaptenen Erik Gustafsson sköt från blålinjen ända in i mål förbi en skymd Fredrik Pettersson-Wentzel. Bara halvminuten senare kom även 2-0 i ett fint anfall där Isac Brännström direktsköt när PW inte hann tillbaka i sidledsförflyttningen. IKO kom igen lite efter målet och hade ett par lägen men Luleå dominerade perioden i stort. Med ett par minuter kvar gick Nichlas Torp på offensiven och sköt ett lurigt skott i masken på Rautio. Därefter skapade Luleå några jättechanser men 2-0 stod sig till pausvilan. Skotten i första perioden 14-10.

Efter en bra start för IKO även i andra perioden fick Kelleher ett mycket bra läge redan efter en dryg minut men fick inte kontroll på pucken. Luleås bästa chans var ett ribbskott och det dröjde 13 minuter innan man sköt första skottet på mål. IKO fortsatte att hålla jämna steg med Luleå och klarade ganska lätt av ett box play mitt i perioden. Totalt sett gjorde IKO en bättre period än Luleå och hade i slutet stundtals lite tryck i Luleå-zonen med bl a en fin inbrytning framför mål av Filiph Engsund. Med halvminuten kvar kom Thelin i ett friläge men Rautio räddade. Det sköts få skott i perioden, 5-5.

Tredje perioden började också bra för IKO och Modigs hade ett fint zorro-försök efter en dryg minut. Strax efter blev en tung period för IKO när först Kelleher åkte ut 2+2 och sedan Després en tvåa, så att Luleå fick spela fem mot tre i två minuter. Men IKO klarade detta genom uppoffrande box play och flera kanonräddningar av Pettersson-Wentzel. Luleå stängde ner matchen effektivt resten av tredje perioden även om IKO hade sina chanser. Det blev bitvis lite grinigt med dubbelutvisningar. IKO tog ut målvakten samtidigt med power play med en och en halv minut kvar och hade en puck i mål men det blev bortdömt. Istället sköt Erik Gustafsson ett skott över hela banan i den tomma kassen och gjorde 3-0. Skotten i tredje perioden 11-3 och totalt 30-18. Fredrik Pettersson-Wentzel gjorde en stark insats i målet och räddade 27 skott, på det sista var han i båset och kunde inte göra så mycket.

Övriga tidiga lördagsmatcher var Linköping-Djurgården 4-2, Leksand-HV71 0-4, Växjö-Färjestad 3-2 ot och på kvällen Brynäs-Skellefteå 6-4, Örebro-Malmö 3-2, Rögle-Frölunda 2-1 ot. Nästa vecka blir det äntligen hemmamatch igen, till och med två stycken, Skellefteå på torsdag och Färjestad på lördag.

Luleå Hockey - IK Oskarshamn 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
04.19 1-0 Erik Gustafsson (Nils Lundkvist, Einar Emanuelsson)
04.52 2-0 Isac Brännström (Arto Ilomäki, Oscar Engsund)
59.50 3-0 Erik Gustafsson, spel 4 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 30-18 (14-10, 5-5, 11-3)
Utvisningar: Luleå 3x2, IKO 7x2
Domare: Marcus Linde, Mikael Nord
Publik: 6150

Video från presskonferensen med tränarna Thomas Berglund och Håkan Åhlund efter matchen >>

Bilder från matchen:
Foto: Simon Eliasson, Bildbyrån.