Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO fick ingen revansch på Malmö

14 november 2019 21:15
HERR

IKO kom i 3-0-underläge itidigt i andra perioden mot Malmö. Filiph Engsund reducerade i power play med sitt sjätte SHL-mål och där var IKO riktigt på gång. Men Malmö stack upp och gjorde 4-1 i mitten av tredje (bilden) och där blev det för tungt att komma tillbaka.


Hemmalaget tog kommandot direkt och var klart bättre än IKO i första perioden. IKO tog sig ur den värsta pressen tillfälligt men efter sju minuter kom Malmös ledningsmål när IKO-bekantingen Markus Björk sköt från blålinjen ända in i mål och en skymd Tex Williamsson kunde inte förhindra det. Malmö fortsatte trycka på men efterhand fick IKO lite mer av spelet och hade några chanser. Engsund hade en bra chans och strax efter hade Malmö nästan öppet mål och hade dessutom ett skott i stolpen. Efter knappt tolv minuter åkte samme Björk ut när han med en holding stoppade ett bra IKO-anfall. Första minuten i pp var riktigt bra och Piispanen hade ett bra avslut mot Alsenfelt efter en fin passning från Kelleher. Resten av perioden fortsatte i samma stil som innan men IKO skapade ett och annat bra läge. I slutsekunderna var Hardt riktigt nära och strax efter hade Malmö ett lika bra läge. Skotten i första perioden klart i hemmafavör, 12-6.

Malmö fick en kanonstart i den andra perioden och hade gjort 3-0 innan fyra minuter spelats. Först 2-0 efter en dryg minut genom Axel Wemmenborn under en avvaktande utvisning och sedan 3-0 genom en annan IKO-bekanting, Emil Sylvegård, som snappade upp en retur från Williamsson. Lite senare klarade IKO av ett box play ganska enkelt. Dahlström och Heinerö kom två mot en men Heinerös avslut gick rakt på Alsenfelt. IKO fick en ny chans i power play och tog den. Piispanen vann tekningen och Filiph Engsund krigade in sitt sjätte mål för säsongen, liggande med klubban bakom mållinjen och pucken in via målvakten i en liten lucka bredvid stolpen. IKO fick energi och det blev en stor scenförändring i matchen. Direkt efter målet fick Engsund en ny fin chans på passning från Modigs och den sistnämnde sköt själv ett lurigt skott från distans som var nära att gå in. Andra delen av mittakten klart till IKO men skotten ändå klart till Malmö, 14-8.

IKO började tredje perioden riktigt bra och kom i våg efter våg. Heinerö hade en fin styrning från nära håll men Alsenfelt var tät längs isen. Kelleher skapade ett fint läge men backen täckte av passningen effektivt genom att lägga sig ner. Chanserna avlöste varandra och Hardt/Ticar/Kelleher hade dubbelchanser från nära håll efter ett backskott från Dahlroth. Men mitt i IKO-pressen kom Malmö i ett ströanfall där IKO missade i markeringen och Frederik Storm kunde enkelt skjuta 4-1. Malmö tog tillbaka lite av initiativet efter målet och skapade mest några minuter. IKO lyckades inte komma närmare utan sluresultatet stannade vid 4-1. Skotten i tredje perioden i bortafavör, 7-11 och totalt 33-25.

Övriga matcher i omgång 17 var Djurgården-Luleå 1-3, Färjestad-Brynäs 2-1, Frölunda-Örebro 4-1, HV71-Rögle 5-0, Linköping-Leksand 4-1, Skellefteå-Växjö 1-4. IKO fortsätter med ännu en bortamatch i den andra ändan av landet, nämligen Luleå. Nästa vecka blir det äntligen hemmamatch igen, till och med två stycken, Skellefteå på torsdag och Färjestad på lördag. IKO föll genom förlusten ner på sistaplatsen på samma poäng som Leksand och en poäng efter Brynäs på tolfteplatsen och två efter nya tian Växjö.

IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
07.29 1-0 Markus Björk (Carl-Johan Lerby, Fredrik Händemark)
21.14 2-0 Axel Wemmenborn (Carl-Johan Lerby, Markus Björk), spel 6 mot 5
23.50 3-0 Emil Sylvegård (Max Görtz, Axel Wemmenborn)
32.01 3-1 Filiph Engsund, spel 5 mot 4
48.27 4-1 Frederik Storm (Lars Bryggman, Fredrik Händemark)
Skott: 33-25 (12-6, 14-8, 7-11)
Utvisningar: Malmö 2x2, IKO 1x2
Domare: Andreas Harnebring, Daniel Winge
Publik: 4881

Highlights från matchen på Playsidan >>

Video från presskonferensen med tränarna Peter Andersson och Fredrik Hallberg efter matchen >>

Bilder från matchen:
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån.