• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Brynäs
BIF

Dags för snabb revansch mot Brynäs

30 oktober 2019 13:50
HERR

Det har varit tunnsått med matcher i Be-Ge Hockey Center i oktober men nu är det dags igen när IKO har revansch att utkräva på Brynäs efter förlusten för två veckor sedan. Matchens profil är #8 Simon Després (bilden), matchvinnare i senaste hemmamatchen mot Linköping.


Brynäs spelade i tisdags då man hade en hängmatch mot Malmö och det blev förlust 2-5, och är därmed kvar en poäng efter IKO i tabellen. För två veckor sedan i Gävle vann Brynäs mot IKO med 4-1, där det stod 2-1 inför tredje perioden. Målskytt för IKO var Filiph Engsund. Innan den matchen hade Brynäs fyra raka förluster och därefter har man fyra poäng på fyra matcher. Det blev straffvinst i klassikermötet mot Leksand i lördags och dessförinnan övertidsseger mot Rögle. IKO har nu börjat plocka en del poäng och avbrutit den långa förlustsviten. Fyra poäng på de tre senaste matcherna har det blivit och på Hovet i lördags var det riktigt nära en trepoängare. Matchen blir en viktig streckmatch mellan tian och elvan i serien.

Brynäs förstakedja har levererat mest hittills med Anton Rödin 11 poäng, Nicklas Danielsson och Greg Scott 7 var. Bäst i IKO är Tyler Kelleher på 9 poäng (5 mål) följd av Pontus Netterberg med 7 poäng (2 mål). I målvaktsstatistiken leder IKO med båda sina målvakter före Brynäs båda. Båda lagen är svaga i power play, under tio procent och i box play är IKO klart före Gävlelaget, 77 procent mot 71.

I IKO:s trupp mot Brynäs saknas fortsatt Oskar Nilsson, Johan Alm, Filip Sveningsson, Nichlas Hardt, Markus Modigs och Gustaf Franzén. Det innebär att man har tillgång till två målvakter, åtta backar och tolv forwards.

Övriga matcher i den här torsdagsomgången är Växjö-Leksand, Linköping-HV71, Luleå-Rögle, Malmö-Frölunda, Örebro-Färjestad, Skellefteå-Djurgården. I tisdags spelade som sagt Brynäs-Malmö 2-5 och dessutom i en senare omgång Djurgården-Rögle 1-5. På lördag möter IKO HV71 i Kinnarps Arena och det är sista matchen innan ett landslagsuppehåll på 12 dagar. Det innebär samtidigt att det är tre veckor till nästa hemmamatch, Skellefteå den 21 november. Däremellan har IKO bortamatcher mot Malmö och Luleå.

Videointervjuer med #8 Simon Després och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: