• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Brynäs
BIF

Dags för snabb revansch mot Brynäs

30 oktober 2019 13:50
HERR

Det har varit tunnsått med matcher i Be-Ge Hockey Center i oktober men nu är det dags igen när IKO har revansch att utkräva på Brynäs efter förlusten för två veckor sedan. Matchens profil är #8 Simon Després (bilden), matchvinnare i senaste hemmamatchen mot Linköping.


Brynäs spelade i tisdags då man hade en hängmatch mot Malmö och det blev förlust 2-5, och är därmed kvar en poäng efter IKO i tabellen. För två veckor sedan i Gävle vann Brynäs mot IKO med 4-1, där det stod 2-1 inför tredje perioden. Målskytt för IKO var Filiph Engsund. Innan den matchen hade Brynäs fyra raka förluster och därefter har man fyra poäng på fyra matcher. Det blev straffvinst i klassikermötet mot Leksand i lördags och dessförinnan övertidsseger mot Rögle. IKO har nu börjat plocka en del poäng och avbrutit den långa förlustsviten. Fyra poäng på de tre senaste matcherna har det blivit och på Hovet i lördags var det riktigt nära en trepoängare. Matchen blir en viktig streckmatch mellan tian och elvan i serien.

Brynäs förstakedja har levererat mest hittills med Anton Rödin 11 poäng, Nicklas Danielsson och Greg Scott 7 var. Bäst i IKO är Tyler Kelleher på 9 poäng (5 mål) följd av Pontus Netterberg med 7 poäng (2 mål). I målvaktsstatistiken leder IKO med båda sina målvakter före Brynäs båda. Båda lagen är svaga i power play, under tio procent och i box play är IKO klart före Gävlelaget, 77 procent mot 71.

I IKO:s trupp mot Brynäs saknas fortsatt Oskar Nilsson, Johan Alm, Filip Sveningsson, Nichlas Hardt, Markus Modigs och Gustaf Franzén. Det innebär att man har tillgång till två målvakter, åtta backar och tolv forwards.

Övriga matcher i den här torsdagsomgången är Växjö-Leksand, Linköping-HV71, Luleå-Rögle, Malmö-Frölunda, Örebro-Färjestad, Skellefteå-Djurgården. I tisdags spelade som sagt Brynäs-Malmö 2-5 och dessutom i en senare omgång Djurgården-Rögle 1-5. På lördag möter IKO HV71 i Kinnarps Arena och det är sista matchen innan ett landslagsuppehåll på 12 dagar. Det innebär samtidigt att det är tre veckor till nästa hemmamatch, Skellefteå den 21 november. Däremellan har IKO bortamatcher mot Malmö och Luleå.

Videointervjuer med #8 Simon Després och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: