Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Sista laget ut är Malmö

23 oktober 2019 13:05
HERR

I omgång 13 är Malmö sista lag för IKO att möta i SHL. Därefter börjar andra fjärdedelen av serien med bortamtach mot Djurgården. Torsdagens match i Malmö Arena har nedsläpp kl 18 med anledning av att Malmö FF spelar fotboll senare på kvällen. Nicklas Heinerö (bilden) gjorde mål i sin andra match efter skadan. Filiph Engsund (också i bild) har ett mål och en assist de senaste två matcherna.


IKO har fyra segrar hittills under ordinarie tid plus två övertidsförluster, totalt 14 poäng på 12 matcher. Totalt sett betydligt mer än vad experterna tippat. Senast avbröts en lång förlustrad i och med en kämpaseger mot Linköping. Malmö står på en poäng mindre med en match mindre spelad. Man har tagit tre trepoängare, en straffvinst och två enpoängare. Lag som Malmö slagit är Luleå, Örebro och Växjö, samt Linköping efter straffar. På sina senaste fyra matcher har man tagit en poäng och har målskillnaden 4-16. För IKO är motsvarande siffror 3 poäng och 7-12.

I målvaktsstatistiken är det nästan jämnt mellan Oscar Alsenfelt och Tex Williamsson, runt 91 procent. Malmö har tagit 7 av sina 13 poäng på hemmaplan medan IKO tagit 4 av 14 borta. Malmö har ett vasst power play, 29 procent, mot IKO:s 10. I box play är det jämnare med en liten övervikt för IKO.

Lagkaptenen Fredrik Händemark leder Malmös poängliga med 9 poäng (1 mål). Högt upp finns IKO-bekantingarna Emil Sylvegård (3+4) och Marcus Björk (2+3). Tyler Kelleher leder IKO:s poängliga med 9 poäng (5 mål). Pontus Netterberg och Nichlas Hardt, båda med 2+4, har spelat i Malmö så sent som i fjol.

Malmö Redhawks är inne på femte säsongen i den här sejouren i SHL och har på den tiden nått semifinal två gånger och ifjol föll man i kvartsfinal. Två SM-guld (1992 och 1994) finns i prisskåpet. Båda SM-gulden togs med Håkan Åhlund i laget som vass forward med totalt 42 poäng (18 mål) på 95 matcher.

I tisdags anslöt backen Nichlas Torp till IKO på ett korttidskontrakt och han är spelklar till matchen mot Malmö, ett lag som han för övrigt representerade ifjol. I truppen saknas Johan Alm, Oskar Nilsson, Markus Modigs, Gustaf Franzén och Nichlas Hardt.

Övriga matcher i omgång 13 börjar kl 19; Brynäs-Rögle, Djurgården-Frölunda, HV71-Växjö, Linköping-Färjestad, Leksand-Örebro. I tisdags spelade Skellefteå-Luleå 2-3. IKO är ute på en liten road trip och flyger efter fredagsträning från Malmö vidare till Stockholm för bortamatch mot Djurgården på Hovet på lördag. Nästa torsdag väntar revanschmöte mot Brynäs i Be-Ge Hockey Center.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi måste komma upp i samma arbetsinsats och arbetsmoral som vi hade senast mot Linköping. Det handlar för oss om att sätta oss i en position inför sista perioden att ha möjlighet att plocka poäng. Vårt power play har inte varit bra och det gäller att tillsammans i gruppen hitta kreativiteten, inte en massa måsten. Vi ska försöka se möjligheterna.
– Vi har tagit flest poäng hemma men jag tycker vi har gjort bra prestationer även i bortamatcherna, frånsett Färjestadsmatchen. Det handlar om att alla är införstådda med det hårda arbetet som krävs. Vi är framgångsrika när vi följer vår spelplan.