• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Dags för klassiska Brynäs på bortaplan

16 oktober 2019 18:24
HERR

IK Oskarshamns utflykt den här veckan blir till Gävle för match mot gamla storlaget Brynäs IF torsdag kväll i Gavlerinken som nyligen bytt namn till Monitor ERP Arena. Trion på bilden, Després, Hardt och Kelleher, har gjort 8 av IKO:s 21 mål på de tio första omgångarna i SHL.


Brynäs, som fått en tung start på säsongen, är fyra poäng efter IKO och lagen är på tionde respektive trettonde plats, Brynäs dock med en match mindre spelad. Brynäs vann sin senaste match 1 oktober mot Djurgården. Därefter har det blivit fyra raka förluster med målskillnaden 3-18. IKO har liknande siffror på slutet men då ingår storförlusten mot Färjestad. Efter matchen i Karlstad har IKO spelat jämnt mot Frölunda och Örebro utan att få med sig poäng.

Lagkaptenen Anton Rödin toppar Brynäs interna poängliga med 6 poäng (1 mål) följd av Nicklas Danielsson med 5 (3 mål). Rödin har spelat sex matcher i IKO för drygt tio år sedan. Ett annat bekant ansikte i Brynäs är målvaktstränaren Robin Danielsson. Tyler Kelleher har gått poänglös ett par matcher nu och toppar i IKO på 9 poäng (5 mål), nästan en poäng per match.

Brynäs tillhör de stora lagen i svensk hockey genom tiderna med 13 SM-guld, det senaste 2012. Klubben har spelat i högsta serien i obruten följd i drygt 50 år även om man tvingats kvala för att hänga kvar några gånger. Så till exempel 2005 då IKO och Brynäs möttes i kvalserien och Brynäs vann båda de mötena.

Några IKO-spelare har bra träffprocent på sina skott på mål. Johannes Salmonsson har t ex 2 mål på 6 skott, Johan Alm 1 på 5, Markus Modigs 2 på 7, Nichlas Hardt 2 på 14 och Filiph Engsund 2 mål på 5 skott. Även Tyler Kelleher, som skjuter betydligt mer, har bra procentuell utdelning, 5 mål på 24 skott, över 20 procent. Nicklas Heinerö och Isak Pantzare med ett skott vardera är hundraprocentiga.

I IKO-truppen mot Brynäs saknas Oskar Nilsson, Johan Alm, Nichlas Hardt och Markus Modigs. Nicklas Heinerö är tillbaka efter skada. Vidare är senaste nyförvärvet #72 Felix Schütz, som anslöt till träningen i måndags, spelklar redan till den här matchen. Laget åkte till Gävle på onsdagen och tränar innan hemresan på fredag förmiddag, för att vara redo för Linköping på hemmaplan lördag kväll. Redan om två veckor möter man Brynäs igen, den gången i Be-Ge Hockey Center. Nästa torsdag är det Malmö borta och då har alla lag mötts en gång.

Övriga torsdagsmatcher i omgång 11 är Djurgården-Skellefteå, Frölunda-Växjö, Linköping-Örebro, Luleå-Leksand, Malmö-HV71, Färjestad-Rögle.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi måste få alla killar att vara mentalt förberedda och förstå vad man har att göra för att överhuvud taget kunna vinna. Det är det vi måste fokusera på. Man måste vara väl förberedd för att orka mentalt, annars spelar det ingen roll hur fysiskt stark man är. Jag tycker vi har bra självförtroende och vi har spelat bra. Det är egentligen bara en match av de här tio där vi inte spelade speciellt bra. Vi ska hålla oss till vårt spel och vara tydliga och raka mot varandra i vårt spelsätt. Det är det som kommer att avgöra om vi blir lyckosamma framöver.