• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Oskarshamn
IKO

Örebro borta nästa utmaning

11 oktober 2019 17:00
HERR

IKO möter Örebro på bortaplan lördag eftermiddag. Ett formstarkt lag som vunnit sina tre senaste matcher med målskillnaden 15-3. IKO är det hittills enda laget som slagit serieledande Rögle under ordinarie tid.


Örebro är ett relativt färskt elitlag som gick upp i Allsvenskan så sent som 2009. Redan andra säsongen kvalade man till SHL och på tredje försöket tog man sig upp. Dock blev det negativt kval direkt men man klarade det och har nu etablerat sig i SHL med en sjätteplats och kvartsfinal 2015 som bäst. Ifjol blev Örebro tia i grundserien och föll i åttondelsfinal mot Växjö. Jonathan Andersson har ett kort förflutet i IKO medan Lukas Pilö, som spelade halva säsongen med IKO ifjol, idag blev utlånad till Karlskoga i HockeyAllsvenskan.

Säsongen 2012/13 möttes IKO och Örebro senast i HockeyAllsvenskans playoff-serie, som Örebro vann och gick hela vägen. Mycket tack vare IKO som slog Karlskoga i sista matchen med mål i tom kasse av Morten Poulsen. Örebro kunde via seger mot Djurgården ta sig till Kvalserien som man också vann och tog steget upp.

Örebro åkte nyligen på några förluster i rad men vände trenden med storsegrar mot Brynäs och Skellefteå. I senaste omgången blev det 4-1 mot Växjö efter en vändning med tre mål i sista perioden. Poängbäst hos närkingarna är Mathias Bromé med 10 poäng (5 mål) att jämföras med IKO:s Tyler Kelleher på 9 (5 mål). Bromé svarade för 1 mål och 3 assist mot Växjö. IKO och Örebro är ganska jämna i statistiken för box play medan Örebro är lite bättre i power play.

IKO studsade tillbaka rejält efter storförlusten i Karlstad och utmanade svenska mästarna Frölunda i torsdags. Med bättre effektivitet finns chansen att mäta sig även med hemmastarka Örebro imorgon.

Övriga tidiga lördagsmatcher är Djurgården-Malmö, Växjö-Rögle, Frölunda-Luleå och kvällsmatcherna HV71-Färjestad, Skellefteå-Brynäs, Leksand-Linköping. Nästa match för IKO är Brynäs på bortaplan på torsdag och därefter Linköping hemma nästa lördag.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Trevligt att vara hemma "på mammas gata" och det kommer säkert en hel drös bekanta och tittar på matchen. Vi åkte upp idag, fredag, och värmer i Behrn arena på lördagsförmiddagen. Sedan blir det buss hem direkt efter matchen.
– Örebro är väl det formstarkaste hemmalaget i hela serien så det blir ännu en jätterolig och tuff utmaning för oss. Vi ska upp med samma intensitet och samma kamp som mot Frölunda och lägga till lite bättre avslut och effektivitet. Då har vi möjlighet.
– Jag tycker vi studsar tillbaka bra igår efter förlusten mot Färjestad. Vi mötte förmodligen seriens bästa lag och skapar ganska mycket chanser och jag tycker samtliga är där och tävlar. Självklart behöver vi ha bättre kvalitet i avsluten för att ha möjlighet att ta poäng. Det är ett steg i rätt riktning och det är där vi behöver vara.
– Vi har samtliga spelare tillgängliga som var med senast. Nichlas Hardt blev inte avstängd efter sitt matchstraff. Modigs och Heinerö tränar nu på is och följer sin plan. Dom kommer närmare och närmare spel och då får vi förhoppningsvis mer konkurrens om platserna.