• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Frölunda
FHC

IKO tar emot svenska mästarna

9 oktober 2019 15:38
HERR

Ny stormatch inför storpublik i Be-Ge Hockey Center när regerande svenska mästarna Frölunda HC kommer till torsdagsmatch. Matchens profil i hemmalaget är #19 Tyler Kelleher (bilden), poängkungen som inlett säsongen med över en poäng per match..


Frölunda är ett anrikt storlag i svensk hockey som tog sitt första SM-guld redan 1965, långt innan SHL eller Elitserien fanns. Sedan 1989 har man spelat i högsta serien i obruten följd även om man fick kvala sig kvar ett par gånger i början. Även 2003, 2005, 2016 och 2019 har det blivit SM-guld till Göteborgslaget. Frölunda och IKO har aldrig mötts i seriesammanhang.

Tyler Kelleher och hans landsman Rhett Rakhshani står båda på fem mål men den sistnämnde har en assist mer och står på 10 poäng. Tvåa i Frölunda är Simon Hjalmarsson med 8 poäng (4 mål) och trea ytterligare en amerikan, Ryan Lasch med 7 poäng (3 mål). Lasch vann poängligan överlägset ifjol med 50 poäng. Närmast i IKO följer Kellehers kollegor i förstakedjan, Nichlas Hardt och Arsi Piispanen, båda med 6 poäng och därefter Pontus Netterberg med 4.

I och med att Viktor Ekbom är skadad finns det ingen spelare i Frölunda just nu som spelat i IKO, vilket annars är fallet i de flesta lag i både SHL och Allsvenskan. Det är bara Timrå i de två ligorna som inte har någon före detta IKO-spelare i årets trupp. Förmodligen är förhållandet liknande i många andra lag. Om vi tittar åt andra hållet så har både John Dahlström och Robin Söderqvist gjort sina juniorkarriärer i Frölunda, den sistnämnde även några SHL-matcher. Tex Williamsson var tredjemålvakt hos svenska mästarna i SM-finalen i våras.

Frölunda är tvåa i tabellen, fyra poäng före IKO som är på tionde plats. Frölunda föll i förra omgången mot Rögle men visade fin form i tisdags då det blev storseger i CHL mot Cardiff. IKO får nu närmast två bortamatcher; Örebro på lördag och Brynäs på torsdag och därefter Linköping hemma nästa lördag.

Matchens profil i hemmalaget är #19 Tyler Kelleher som motsvarat förväntningarna och producerat på hög nivå redan från start och är delad tvåa i skytteligan och sexa i poängligan. Han finns i en videointervju längre ner i artikeln.

Prognosen för publiksiffrorna är mycket positiv för IK Oskarshamn. Snittet hittills i SHL är 3228 vilket så klart är minst i ligan. Men räknar man på hur väl man fyller sin arena så är IKO i topp med 98,6 procent följt av Örebro med 93,3 och delad trea Frölunda och HV71 med 89,9. Malmö med sin jättearena ligger på 53 procent. Räknar man i förhållande till folkmängden i aktuell kommun så toppas ligan inte helt oväntat av Leksand med 41,9 procent med Oskarshamn som tvåa på 11,9 och Rögle trea med 10,8. Storstäderna får så klart svårt i en sådan jämförelse; Djurgården 0,6 procent, Frölunda 1,8 och Malmö 1,9.

Övriga torsdagsmatcher i omgång 9 är Färjestad-Leksand, Malmö-Skellefteå, Örebro-Växjö, Rögle-Djurgården, Luleå-Brynäs.

Videointervjuer med #19 Tyler Kelleher och tränaren Håkan Åhlund inför matchen: