• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Oskarshamn
IKO

Rögle borta är en tuff utmaning

18 september 2019 18:30
HERR

Tredje matchen på sex dagar blir en tuff bortamatch mot Rögle torsdag kväll. Rögle är en av fullpoängarna efter två omgångar. IKO står på fyra poäng efter tisdagens sköna seger mot Leksand.


SHL-säsongen 2019/2020 har rullat igång i hög fart och första fyra omgångarna spelas på åtta dagar. Sedan blir det lite lugnare med endast matcher på torsdagar och lördagar nästan fram till jul.

Rögle gjorde en stark försäsong, bland annat 5-1 mot IKO för ett par veckor sedan, och har inlett serien med 4-0-seger mot HV 71 och nu senast derbyseger borta mot Malmö och är alltså obesegrade efter två omgångar. I fjol nådde Rögle åttondelsfinal där man föll mot HV 71 med 2-0 i matcher. Som bekant återfinns IKO:s kvalhjälte Christoffer Rifalk numra i Rögles mål men han har ännu inte spelat någon match i serien utan där har tjeckiske landslagsmannen Roman Will startat båda matcherna.

IKO har inlett debutsäsongen i SHL riktigt bra via enpoängare borta mot Skellefteå och senast en 4-1-seger hemma mot Leksand. Markus Modigs med två mål igår leder den interna poängligan på 3 poäng (2 mål), samma som Tyler Kelleher (1 mål). I matchen mot Rögle har IKO både Simon Després och Filiph Engsund avstängda. Després är spelklar till lördagens match mot Djurgården och Engsund är tillbaka till Luleåmatchen en vecka senare. På skadelistan finns fortsatt Alexander Reichenberg och Isak Pantzare.

Härnäst för IKO väntar mesta mästarna Djurgården i Be-Ge Hockey Center på lördag kväll och därefter uppehåll till torsdag då man möter Växjö borta.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Jag tycker egentligen vi gör en spelmässigt bättre match i Skellefteå än igår mot Leksand. Men grabbarna visar stort tålamod och fick betalt för det ju längre matchen gick. Det är en jättestark match. Nu får vi lägga matchen och poängen till handlingarna och så är det ny match imorgon.
– Vi har väl lärt oss ett och annat från träningsmatchen för ett par veckor sedan. Rögle är ett lag som har en riktigt bra form för tillfället, fullproppade med självförtroende och spelar en bra ishockey. Det gäller att vara med och mäta oss med dom i både skridskoåkning och intensitet, det är det vi pratar om inför matchen. Det blir en rolig utmaning. Vi har respekt för alla motståndare, det måste man ha.
– Vi har två man avstängda men vi kan åka ner med två målvakter, sju backar och tretton forwards.