• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i match fem

4 april 2019 22:11
HERR

IKO föll med 4-1 i femte matchen men det var länge jämnt. Filiph Engsund (bilden) reducerade till 2-1 i slutet av andra perioden och gjorde match av det hela. Sedan var man nära att gå ikapp men en målvaktsutflykt gav Filip Hållander fri gata till 3-1 och därefter kom 4-1 i tom kasse när IKO jagade reducering. Nu måste IKO vinna i sista hemmamatchen på lördag för att få till en sjunde och avgörande match i Timrå på måndag.


Gästande IKO började piggt och skapade flera lägen och tidigt hade Heinerö ett fint avslut där pucken till slut landade ovanpå Svedbergs bur. Lite senare i perioden hade Heinerö ett ännu bättre läge med halva målet öppet. Det var chanser åt båda håll men IKO skapade de hetaste. Filiph Engsund snodde puck på offensiva blå och kom ensam men blev tvungen att passa bakom ryggen och chansen rann ut i sanden. IKO bröt ofta Timrås uppspel högt och skapade bra lägen därifrån. Med fem minuter kvar hade Timrå ett långt anfall med flera chanser framför Rifalk men det avslutades med att man åkte på en utvisning. IKO:s power play var till hälften riktigt bra men det blev inga mål i perioden även om Filip Sveningsson skapade sig ett fint läge i slottet precis efter utvisningen. Christoffer Rifalk var tät och fick göra några fina räddningar. Skotten i bortafavör, 7-10.

Timrå började riktigt bra i andra perioden och fick direkt spela power play. IKO klarade det men innan Dahlroth hann komma in riktigt i försvarsspelet gjorde Henrik Törnqvist 1-0 och då hade det gått knappt tre minuter. Sex minuter senare kom ett "riktigt" power play-mål och det var snyggt också. Filip Hållander stod vid ena stolpen och styrde in pucken och Rifalk kunde inte göra något åt det. Men IKO gav inte upp utan började komma tillbaka till sitt vanliga spel. Efter 14 minuter fick man utdelning när Dahlström/Sveningsson samarbetade bra och fick fram pucken till Filiph Engsund som avslutade högt bakom Svedberg. Perioden avslutades med ett jätteläge för Timrå med ett direktskott i ribban. Skotten klart till hemmalaget, 14-5, mycket tack vare tre power play medan IKO inte hade något.

IKO kom ut bättre i tredje perioden och efter en minut hade Sveningsson ett farligt skott i stolpen. Man fortsatte jaga en kvittering och var det bättre laget men Timrå var den här gången stabila i försvaret och gjorde sin bästa match. När IKO hade jobbat sig till flera lägen kom ett ödesdigert misstag när Rifalk långt utanför sin bur passade fel och Filip Hållander snappade upp pucken och sköt 3-1. Då var det sex minuter kvar och ett par minuter senare tog IKO ut målvakten och chansade framåt. Men det blev inte långvarigt då man drabbades av en utvisning för för många spelare. Trots det plockade IKO målvakten igen och då kom 4-1 i tom kasse. Skotten i tredje perioden 11-8 och totalt 32-23.

Timrå leder nu matchserien med 3-2 och har matchboll på lördag. IKO måste vinna för att få spela en sjunde match i Timrå på måndag.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Första perioden är vår men vi borde satt våra chanser och haft ledningen med ett par mål. I andra perioden får vi spela box play i sex minuter och Timrå gör två mål även om det första är precis när vi blivit fulltaliga. Det påverkar vårt spel med så mycket box play och dom får ett spelövertag på oss samtidigt som det lite dödar vårt fem mot fem-spel. Men vi kommer tillbaka i resten av andra perioden och reducerar med ett snyggt mål. I tredje perioden tycker jag det är vi som för matchen fram till dom gör 3-1.
– Jag tycker absolut inte att Timrå är bättre än oss. Om detta är deras bästa match så är jag tacksam för det, för då kommer vi tillbaka hit på måndag. Jag tycker dom har stor respekt för oss och backar hem i tredje perioden.
– På lördag måste vi vara bättre på att ta tillvara våra chanser. Detta var match fem och det kanske är lite trötta huvuden men det är likadant för alla. Nu siktar vi på lördag och så ska vi tillbaka hit på måndag.

Timrå IK - IK Oskarshamn 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)
22.44 1-0 Henrik Törnqvist (Anton Wedin, Johannes Kinnvall)
28.33 2-0 Filip Hållander (Anton Wedin, Johannes Kinnvall), spel 5 mot 4
34.01 2-1 Filiph Engsund (Filip Sveningsson, John Dahlström)
53.28 3-1 Filip Hållander
57.46 4-1 Henrik Törnqvist (Ludvig Rensfeldt), mål i tom kasse
Skott: 32-23 (7-10, 14-5, 11-8)
Utvisningar: Timrå 1x2, IKO 4x2
Domare: Daniel Winge, Patric Bjälkander
Publik: 5372

Direktkval till SHL
Lördag 6 april kl 18.30 IKO-Timrå
Måndag 8 april kl 19.30 Timrå-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras fredag kl 07.00)