Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Timrå har matchboll i match sex

5 april 2019 17:20
HERR

Timrå har 3-2 i matcher när lagen nu möts för sjätte gången, samtidigt säsongens sista hemmamatch för IKO den här makalösa säsongen. Nu ska allt avgöras, antingen på lördag i Be-Ge Hockey Center eller på måndag i NHK Arena i Timrå. Lagen har vunnit sina hemmamatcher hittills och förhoppningsvis blir det så igen så att det blir en direkt avgörande match sju på måndag.


Hittills har det bara blivit hemmasegrar i direktkvalet till SHL. De tre första gick till förlängning efter två sena kvitteringar för Timrå och en för IKO. Fjärde matchen vann IKO efter rejäl utspelning i tredje perioden och den femte vann Timrå efter två sena mål varav ett i tom bur.

Nu är det alltså fördel Timrå med 3-2 i matchserien och möjlighet att avgöra på bortaplan. IKO har allt att vinna på hemmaplan och vill sedan åka till Timrå för att ta första bortasegern på måndag och därmed ta det historiska klivet till SHL efter 23 år i näst högsta serien.

Spelare att se upp med i Timrå är Filip Hållander som gjort 8 poäng (5 mål) på fem matcher, Anton Wedin (1+7) och Henrik Törnqvist (3+4). Jonas Engström är IKO:s lagkapten och härförare med sina 5 poäng (4 mål). Fyra poäng har noterats för Matias Sointu (2+2), Joakim Hillding (1+3) och Arsi Piispanen (0+4).

Det har varit mycket snack om utvisningar i den här matchserien och det skiljer ganska mycket även om man tar bort Hutchings 20 minuter och bara tar med fem. Då har Timrå på fem matcher haft 30 utvisningsminuter och IKO 45. På Timrås tre hemmamatcher är utvisningsminuterna 6-12, 2-11, 2-8. På IKO:s två hemmamatcher är det 6-8, 8-12. Således alltid hemmalaget som får minst utvisningar.

Detta blir fjärde utsålda matchen på två veckor med en mot AIK och tre mot Timrå. Om IKO vinner väntar en sjunde och direkt avgörande match i Timrå på måndag. Då blir det återigen buss(ar) för supportrarna att åka de 150 milen fram och tillbaka. Blue Front Support har öppnat anmälan till bussresan redan nu för att vara förberedda vid en eventuell seger i match sex.

Läs mer och anmäl till bussresan till Timrå 8/4 >>

Poängliga direktkval till SHL
Filip Hållander 8 poäng (5+3)
Anton Wedin 8 (1+7)
Henrik Törnqvist 7 (3+4)
Johannes Kinnvall 6 (2+4)
Jonas Engström 5 (4+1)
Matias Sointu 4 (2+2)
Joakim Hillding 4 (1+3)
Arsi Piispanen 4 (0+4)
Hampus Larsson 3 (1+2)
John Dahlström 3 (2+1)
Filiph Engsund 3 (2+1)
Oskar Nilsson 3 (1+2)
Nolan Zajac 3 (0+3)

Matchens profil är lagkaptenen #17 Jonas Engström som finns i en videointervju längre ner i artikeln. Jonas har stått för fyra mål och en assist under de fem matcherna hittills i SHL-kvalet.

Direktkval till SHL
Måndag 8 april kl 19.30 Timrå-IKO (om IKO vinner lördagens match)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Videointervjuer med Jonas Engström och Håkan Åhlund inför matchen