• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
AIK
AIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Avgörande på Hovet i match 5

18 mars 2019 11:21
HERR

Nu står det 0-0 i matchserien och det är bäst av en som gäller! IKO missade första matchbollen i söndags och nu är det lika igen när matchserien ska avgöras på Hovet tisdag kväll. En matchserie i bäst av sju mot Timrå om en plats i SHL står på spel. Till skillnad från grundserien har nu lagen vunnit både borta och hemma. IKO har en bra känsla när man tystade Hovet i fredags och vann med 3-2. Joakim Thelin på bilden efter segermålet precis på paussignalen efter andra perioden.


IKO ska möta AIK för femte gången på åtta dagar och det är nu helt jämnt i matchserien som kommer att avgöras på Hovet på tisdag kväll. Spelmässigt har det varit väldigt jämnt i alla matcherna frånsett andra perioden i första matchen på Hovet, matchen som AIK vann med 5-1. Sedan vände IKO matchserien via 3-1 hemma och 3-2 borta i fredags efter två riktigt bra insatser. Även söndagens match, som AIK vann lite snöpligt i Sudden, var jämn och IKO gick från 0-1 till 2-1 i andra perioden och sedan även kvitterade till 3-3 i tredje perioden.

Jesper Frödén är poängbäst i HockeyAllsvenska finalen efter fyra matcher med 6 poäng (3 mål) inklusive matchavgörandet i fjärde matchen i söndags. Joakim Hillding har gjort 5 poäng (3 mål) och Nicklas Heinerö 4 poäng (2 mål) och Joakim Thelin 3 mål. Christoffer Rifalk leder målvaktskampen med 93 procent mot Johannes Jönssons 90. IKO leder klart i både power play (33 mot 23 procent) och box play (77 mot 67).

IKO gör inga ändringar i upplägget inför match 5. Man åker till Stockholm redan vid lunchtid idag och åker hem onsdag förmiddag. Sedan återstår att se om det blir match hemma på fredag mot vinnaren i Slutspelsserien eller nästa fredag mot Timrå.

Nästa hemmamatch (beroende på utgången av tisdagsmatchen)
Fredag 22 mars kl 19.00 mot vinnaren av Slutspelsserien i play off till direktkval
eller
Fredag 29 mars kl 19.30 mot Timrå i direktkval till SHL

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

IKO:s målvaktstränare Viktor Alm inför matchen
– Det är jättekul med en så här jämn matchserie och match varannan dag mot samma lag. Vi vet var vi har motståndarna och vi vet vad vi måste göra och bara ut och genomföra det. Det finns inga hemligheter längre.
– Det har varit en del fult spel och vi får bara lita på att domarna utför sitt uppdrag så gott dom kan. Sen får vi genomföra vår spelidé, det är inte mer än så.
- Vi tänker inte alls på den snöpliga avslutningen igår. Vad som hände igår eller i förrgår eller för en månad sedan är inte relevant utan det är bara att göra förberedelser som vi gjorde förra gången då vi gjorde det bra. Vår gameplan är glasklar och den ska vi genomföra. Christoffer Rifalk är en del av kollektivet och han höll oss kvar i matchen igår och han var fantastiskt bra i fredags och även hela säsongen har han hjälpt oss vinna matcher. Man bedömer inte en insats på en enskild detalj utan det är bara att blicka framåt.
– Det enda vi vet efter matchen imorgon är att vi ska fortsätta spela intensiv och rolig hockey. Konsekvenserna efter match 5 är lika oavsett hur det går. Enda skillnaden är att vi får lite längre vila om vi vinner. Det finns för- och nackdelar med båda scenarierna och det är bara att anpassa vad man behöver göra.
– Båda lagen är i precis samma läge och allt ska avgöras i en match. Vi är taggade och killarna kom hit på morgonen pigga och glada. Många har varit i den här situationen tidigare så det är inga konstigheter. Det är alltid en rolig bortamatch på Hovet. Vi hade ett fint stöd från våra supportrar i fredags och det märktes verkligen även om det är 8000 andra som håller på AIK.