Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

Dags att kvittera i match två

12 mars 2019 17:14
HERR

AIK vann första matchen i finalserien klart på Hovet. Nu är det ny match onsdag kväll med IKO som hemmalag. Det står 1-0 till AIK och läge för IKO att kvittera nu för att fortfarande vara med i matchserien.


Det var en tuff start i andra perioden som fällde IKO i första matchen. AIK gjorde tre mål på sex minuter och sedan ytterligare två i perioden innan Joakim Thelin fastställde slutresultatet till 5-1 mitt i slutakten.

IKO får ta med sig en stark första period och att man vann tredje samt skotten. Man stod upp bra i det fysiska spelet i första perioden och även anfallsspelet fungerade bra.

Det är som sagt bara 1-0 i matchserien oavsett resultat i matchen. Men känslan är att IKO behöver vinna sina hemmamatcher. IKO måste vinna tre matcher och AIK behöver två segrar till för att få möta Timrå i direktkval till SHL.

Matchserien går vidare med match två i ett förhoppningsvis fullsatt Be-Ge Hockey Center onsdag kväll. Sedan vänder man tillbaka till Hovet för tredje matchen på fredag.

#19 Anton Björkman är matchens profil och han finns i en videointervju längre ner i artikeln. Han missade en stor del av säsongen på grund av skada men är nu tillbaka på allvar.

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Återstående matcher i HockeyAllsvenska Finalen (bäst av fem matcher)
15 mars 19.00 AIK-IKO
17 mars 15.00 IKO-AIK (eventuellt)
19 mars 19.00 AIK-IKO (eventuellt)

Videointervjuer med Anton Björkman och Håkan Åhlund inför matchen