• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

Seger i andra matchen och kvitterat i matchserien

13 mars 2019 22:45
HERR

IKO kvitterade matchserien mot AIK efter en riktigt bra match och framför allt en stark tredjeperiod som man vann med 3-0. Matchens lirare Joakim Hillding satte två mål och stängde matchen med 3-1 i tom kasse. Nu vänder matchserien tillbaka till Hovet på fredag och det blir ytterligare minst en match, hemma på söndag.


IKO gjorde en bra första period och svarade upp bra i det fysiska spelet, precis som i första finalmatchen. Det var stabilt försvarsspel och det skapades även en hel del farliga målchanser men Johannes Jönsson i sin andra match på flera månader stod emot. Detsamma gällde Christoffer Rifalk i hemmakassen som hade bra hjälp av utespelarna som blockerade flera skott utifrån. IKO:s farligaste chans var ett bra skott från Lukas Pilö där Arsi Piispanen inte fick träff på den högt studsande returen. AIK:s anfall var lite hetare och lite rappare men totalt sett en jämn period som slutade 0-0 med större puckinnehav för hemmalaget, skotten dock klart till AIK, 7-14. Lagen hade var sitt power play, vilka dock överlappade med ungefär en halvminut.

AIK tryckte tillbaka IKO i början av andra perioden men IKO tog sig ur greppet och började skapa en del igen. Men mitt i ett bra offensivt spel kom AIK in en snabb spelvändning. Rifalk räddade och hade till synes pucken under benskyddet men Sam Marklund slog in den. Efter lång videogranskning blev det godkänt som mål och 0-1 stod på tavlan. IKO fortsatte trycka på och hade många fina målchanser. Alex Hutchings hittade Piispanen helt fri framför mål och la en "Piispanen-macka" där dock klubban inte var i isen och chansen försvann. AIK åkte på ett matchstraff efter en ful tackling i ryggen nära sargen. IKO fick spela nästan två minuter pp innan paus och hade bra tryck mot Jönsson, som dock tog allt. Skotten i andra perioden totalt omvänt mot första, 14-5.

IKO fick inleda tredje perioden med resterande tre minuter av pp. Men som det ofta är med pp i början av en period blev det svårt även nu och AIK hade inga problem att försvara sin ledning. IKO tog över mer och mer och öste på. Till slut fick man hål på Jönsson, när man ledde skotten med 8-0 klev Joakim Hillding fram och sköt kvitteringen från nära håll i slottet. Assist Sointu och Heinerö i kvällens mest producerande kedja. Strax efter fick IKO spela power play igen men lyckades inte där men det var hemmalaget som gick mest för ett avgörande under ordinarie tid. IKO hade ett ledningsmål i nät men det blev bortdömt på grund av spark. Målvakten kunde inte hålla pucken och den ramlade bakom honom samtdigt som Sointu blev inknuffad och hans skridsko slog in den. Men IKO ville verkligen ha den här segern och man fortsatte trumma på. Nicklas Heinerö tog en sväng i anfallszonen och fick god hjälp framför mål så han kunde prickskjuta ledningsmålet. Assist Pantzare/Hillding och Hillding-kedjan svarade för sex poäng ikväll. AIK tog ut målvakten med drygt två minuter kvar och hade några lägen men till slut blev det mål i tom kasse av Joakim Hillding med 25 sekunder kvar, assist Piispanen. Hemmalaget kunde fira med drygt 3000 i publiken och konstatera att man ses igen på söndag i nästa hemmamatch. Dessförinnan ska tredje matchen spelas på Hovet på fredag. Skotten i tredje perioden 15-8 och totalt 36-27. Christoffer Rifalk gjorde en stormatch med 26 räddningar, 96,3 procent.

Matchens lirare blev Johan Larsson och Joakim Hillding med 2+1 ikväll.

IK Oskarshamn - AIK 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)
25.37 0-1 Sam Marklund (Jesper Frödén)
46.20 1-1 Joakim Hillding (Matias Sointu, Nicklas Heinerö)
56.55 2-1 Nicklas Heinerö (Isak Pantzare, Joakim Hillding)
59.35 3-1 Joakim Hillding (Arsi Piispanen), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 36-27 (7-14, 14-5, 15-8)
Utvisningar: IKO 2x2, AIK 3x2, 1x5, 1x20
Domare: Richard Magnusson, David Bergman
Publik: 3013

Återstående matcher i HockeyAllsvenska Finalen (bäst av fem matcher)
15 mars 19.00 AIK-IKO
17 mars 15.00 IKO-AIK
19 mars 19.00 AIK-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

William Håkansson fick priset som Årets A-pojk innan nedsläpp.

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen
(highlights publiceras torsdag kl 07.00)