• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
AIK
AIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Match tre i helt jämn matchserie

14 mars 2019 14:30
HERR

Det står 1-1 i matcher när AIK tar emot IKO för andra gången på Hovet den här veckan i HockeyAllsvenska finalen. Joakim Thelin (bilden) fick lite revansch på sin gamla hemmapublik när han i alla fall spräckte nollan i tredje perioden i måndags. I match två på hemmaplan var IKO det starkaste laget och vann med 3-1. Därmed är det oförändrat läge och nu blir det bäst av tre matcher som avgör vem som ska få möta Timrå i direktkval till SHL.


Matchserien är alltså utjämnad efter en strålande prestation i Be-Ge Hockey Center på onsdagskvällen. Återigen kunde IKO vända ett underläge mot AIK som man gjorde två gånger under grundserien. Kedjan med Hillding/Heinerö/Sointu blev de stora segerorganisatörerna med alla tre målen och totalt sex poäng. AIK fick inte samma utdelning som i första matchen och Gary Nunn som gjorde hattrick på Hovet blev poänglös igår. Genom att IKO kvitterade matchserien står det också klart att det blir minst en fjärde match och därmed en hemmamatch på söndag eftermiddag.

Det blir troligen upp emot fullsatt - 8000 personer - på Hovet i tredje matchen och en häftig inramning. Trycket ligger nu på AIK som inte vill tappa sin hemmaplansfördel. Skulle IKO vinna har man tagit över den fördelen och lurat alla Gnaget-fans och många experter som - framför allt efter matchen i måndags - räknat med 3-0 i matcher för AIK. IKO visade sig i vanlig ordning vara starka i tredje perioden vilket är skönt att ha med sig i den fortsatta matchserien och längre fram i slutspelet.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Ett inspirerande läge nu när det är kvitterat och det har blivit bäst av tre helt plötsligt och det börjar dra ihop sig med matcher. Det sätter ännu högre press på AIK. Det känns väldigt skönt att vi nu vet att vi har en fjärde match hemma på söndag. Det är enkel matematik så att vinner vi på fredag blir pressen ännu större på AIK och vinner vi inte så måste vi vinna på söndag för att det ska leva.
– Jag tycker vi har varit bättre än AIK om man räknar över de sex perioder vi har spelat. Det känns som vi är starka och det är 60 minuters hårt jobb som gäller. Nu vet vi att vi har minst sex perioders hårt jobb till att göra. Vi försöker lyfta det vi har gjort bra och fortsätta vara fokuserade på det och vara pigga i skalle och kropp.
– Samtliga är friska och fräscha som var med igår så det känns ju bra att sätta ett fullt lag på bussen. Vi kör samma upplägg som vid förra bortamatchen, dvs vi åker upp dagen före och hem dagen efter. Det gäller att äta och sova ordentligt och ta hand om kropparna.

Återstående matcher i HockeyAllsvenska Finalen (bäst av fem matcher)
17 mars 15.00 IKO-AIK
19 mars 19.00 AIK-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>