• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Oskarshamn
IKO

Näst sista är Almtuna borta

5 mars 2019 17:08
HERR

IKO har 16-2 i målskillnad mot Almtuna den här säsongen när man på onsdagskvällen möts för fjärde gången, denna gång i Gränbyhallen i Uppsala. John Dahlström (bilden), som kom från just Almtuna under fjolårssäsongen, är en av tre spelare som gjort två mål mot Almtuna, övriga är Alex Hutchings och Janne Kivilahti.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Almtuna krigar för att slippa negativt kval. I fredags vände man och vann i förlängning borta mot Västervik och tog sig över strecket men det är med minsta möjliga marginal, fler gjorda mål än Tingsryd. Det är i princip bara dessa två lag som gör upp om att slippa kvala så det är viktiga poäng på spel för hemmalaget. Dessutom är det så raffinerat att båda lagen ställs mot IKO i den dramatiska slutspurten.

För IKO:s del är det oförändrat läge jämfört med innan förlusten mot Södertälje i fredags. Västerås måste ta sex poäng och ta in 26 mål för att ta över andraplatsen och då måste samtidigt IKO förlora båda matcherna som är kvar. IKO släppte in sitt 100:e mål i fredags i 50:e matchen, dvs två mål per match, bäst i ligan. Mycket så klart tack vare det överlägset bästa målvaktsspelet, både Rifalk och Åhman har över 93 i räddningsprocent.

Nolan Zajac är HockeyAllsvenskans poängbäste back med 31 poäng och Oskar Nilsson är trea på 29. Filip Engsund är trea i plus/minus med plus 27 och Jesper Dahlroth fyra på plus 23. Almtunas rutinerade Tony Mårtensson snittar över en poäng per match, 21 mål och 31 assist, och är trea i poängligan och fyra i skytteligan. Alex Hutchings och Jonas Engström delar ledningen i interna skytteligan med 15 mål och är etta och tvåa i poängligan med 38 respektive 36. De båda har spelat alla 50 matcherna hittills i grundserien. Det har även Filiph Engsund, Nolan Zajac, Nicklas Heinerö, Joakim Thelin och Jesper Dahlroth gjort, plus Christoffer Rifalk även om han förstås inte stått i mål alla matcherna, 30 närmare bestämt.

Hela omgång 51 spelas på onsdagen med matcherna Karlskrona-MODO, Leksand-Vita Hästen, Björklöven-Pantern, Karlskoga-Västerås, Tingsryd-Västervik, Södertälje AIK. I sista omgången på fredag möter IKO Tingsryd hemma. Nästa vecka börjar slutspelet som i år går under namnet Fristads Hockey Challenge.

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

I de två omgångar som återstår av grundserien har lagen som har chans på topp 5 följande schema:
AIK 105 p +54 mål Södertälje (b), Almtuna (h)
IKO 94 p +53 Almtuna (b), Tingsryd (h)
Västerås 88 p +27 Karlskoga (b), MODO (b)
Leksand 84 p +11 Vita Hästen (h), Björklöven (h)
Karlskoga 83 p +11 Västerås (h), Södertälje (h)
MODO 83 p +8 Karlskrona (b), Västerås (h)

IKO:s assisterande tränare Fredrik Hallberg inför matchen
– De målrika matcherna mot Almtuna är historia nu och inget vi lägger fokus på inför den här matchen. Men vi vet att vi spelade med bra fart och ett högt pucktempo, det är en nyckel.
– Vi tar inte ut något i förskott men vi vet att slutspelet i någon form börjar nästa vecka. Vi förbereder oss som inför varje match och i vår plan för säsongen med träning och allt har funnits med att vi ska spela slutspel.
– Arsi Piispanen har kört ett par pass nu och är aktuell för spel. Anton Björkman har fått mer och mer speltid och såg riktigt bra ut senast. Däremot saknar vi Nicklas Heinerö som klev av senast och Emil Carnestad som fick en smäll i derbyt mot Västervik.

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>