• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Oskarshamn
IKO

Näst sista är Almtuna borta

5 mars 2019 17:08
HERR

IKO har 16-2 i målskillnad mot Almtuna den här säsongen när man på onsdagskvällen möts för fjärde gången, denna gång i Gränbyhallen i Uppsala. John Dahlström (bilden), som kom från just Almtuna under fjolårssäsongen, är en av tre spelare som gjort två mål mot Almtuna, övriga är Alex Hutchings och Janne Kivilahti.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Almtuna krigar för att slippa negativt kval. I fredags vände man och vann i förlängning borta mot Västervik och tog sig över strecket men det är med minsta möjliga marginal, fler gjorda mål än Tingsryd. Det är i princip bara dessa två lag som gör upp om att slippa kvala så det är viktiga poäng på spel för hemmalaget. Dessutom är det så raffinerat att båda lagen ställs mot IKO i den dramatiska slutspurten.

För IKO:s del är det oförändrat läge jämfört med innan förlusten mot Södertälje i fredags. Västerås måste ta sex poäng och ta in 26 mål för att ta över andraplatsen och då måste samtidigt IKO förlora båda matcherna som är kvar. IKO släppte in sitt 100:e mål i fredags i 50:e matchen, dvs två mål per match, bäst i ligan. Mycket så klart tack vare det överlägset bästa målvaktsspelet, både Rifalk och Åhman har över 93 i räddningsprocent.

Nolan Zajac är HockeyAllsvenskans poängbäste back med 31 poäng och Oskar Nilsson är trea på 29. Filip Engsund är trea i plus/minus med plus 27 och Jesper Dahlroth fyra på plus 23. Almtunas rutinerade Tony Mårtensson snittar över en poäng per match, 21 mål och 31 assist, och är trea i poängligan och fyra i skytteligan. Alex Hutchings och Jonas Engström delar ledningen i interna skytteligan med 15 mål och är etta och tvåa i poängligan med 38 respektive 36. De båda har spelat alla 50 matcherna hittills i grundserien. Det har även Filiph Engsund, Nolan Zajac, Nicklas Heinerö, Joakim Thelin och Jesper Dahlroth gjort, plus Christoffer Rifalk även om han förstås inte stått i mål alla matcherna, 30 närmare bestämt.

Hela omgång 51 spelas på onsdagen med matcherna Karlskrona-MODO, Leksand-Vita Hästen, Björklöven-Pantern, Karlskoga-Västerås, Tingsryd-Västervik, Södertälje AIK. I sista omgången på fredag möter IKO Tingsryd hemma. Nästa vecka börjar slutspelet som i år går under namnet Fristads Hockey Challenge.

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

I de två omgångar som återstår av grundserien har lagen som har chans på topp 5 följande schema:
AIK 105 p +54 mål Södertälje (b), Almtuna (h)
IKO 94 p +53 Almtuna (b), Tingsryd (h)
Västerås 88 p +27 Karlskoga (b), MODO (b)
Leksand 84 p +11 Vita Hästen (h), Björklöven (h)
Karlskoga 83 p +11 Västerås (h), Södertälje (h)
MODO 83 p +8 Karlskrona (b), Västerås (h)

IKO:s assisterande tränare Fredrik Hallberg inför matchen
– De målrika matcherna mot Almtuna är historia nu och inget vi lägger fokus på inför den här matchen. Men vi vet att vi spelade med bra fart och ett högt pucktempo, det är en nyckel.
– Vi tar inte ut något i förskott men vi vet att slutspelet i någon form börjar nästa vecka. Vi förbereder oss som inför varje match och i vår plan för säsongen med träning och allt har funnits med att vi ska spela slutspel.
– Arsi Piispanen har kört ett par pass nu och är aktuell för spel. Anton Björkman har fått mer och mer speltid och såg riktigt bra ut senast. Däremot saknar vi Nicklas Heinerö som klev av senast och Emil Carnestad som fick en smäll i derbyt mot Västervik.

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>