• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Oskarshamn
IKO

Tre kvar - Södertälje nästa

28 februari 2019 14:33
HERR

IK Oskarshamn åker till Södertälje för fredagsmatch i Scaniarinken. Man vill ha revansch och jämna ut i matchserien som står 2-1 till SSK inför matchen som är den tredje från slutet i grundserien av HockeyAllsvenskan. Joakim Thelin (bilden) avgjorde seriepremiären mot Södertälje med de två sista målen varav ett i tom kasse.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Södertälje är - precis som Västervik - ett av få lag som IKO har minusstatistik mot, därutöver bara AIK. SSK har vunnit två och IKO en match. I seriepremiären blev det hemmaseger för IKO med 5-3 och därefter har det blivit förlust med 1-4 och 1-3. Södertälje är med i kampen om sista slutspelsplatsen och just nu skiljer den en poäng ner till Västervik och fem till Björklöven under strecket.

Det är dubbelt Södertälje i poängligans topp med dansken Nicolai Meyer på fantastiska 60 poäng (29 mål) på 49 matcher och Sebastian Dyk på 53 (25). Tillsammans med tredje länken i kedjan Christopher Liljewall har man producerat 144 poäng (65 mål). Topptrion i IKO är Alex Hutchings 38 poäng (15 mål) före Jonas Engström 36 (15) och Arsi Piispanen 35 (9).

Södertälje har nyligen fyllt på truppen med sin tredje målvakt, Isak Wallin som stått elva matcher i SHL med moderklubben Mora den här säsongen och även varit utlånad till Malmö och Färjestad. I SSK har han stått två matcher hittills. Förstemålvakt är alltjämt Alexander Sahlin med 91,8 i räddningsprocent. I toppen av målvaktsligan återfinns IKO:s två målvakter Adam Åhman och Christoffer Rifalk, båda med dryga 93 procent.

IKO är alltjämt mycket kompetenta i special teams med mycket fina 109 procent totalt, bäst i ligan. Man är tvåa i power play med 25 procent och trea i box play med 84. För SSK är motsvarande siffror femma i power play med 21 och sjua i box play med 79.

Förutsättningarna inför slutspurten är att IKO nu har 8 poäng upp till AIK i kampen om förstaplatsen, vilket kan bli svårt att hämta in. AIK har Karlskoga, Södertälje och Almtuna kvar att möta. Till tredjeplacerade Västerås är det 9 poäng och 31 plusmål.

Hela omgång 50 spelas på fredagen med matcherna Västerås-Karlskrona, Tingsryd-Leksand, Karlskoga-AIK, Västervik-Almtuna, MODO-Björklöven, Vita Hästen-Pantern. Två omgångar återstår nästa vecka, för IKO är det Almtuna borta på onsdag och Tingsryd hemma på fredag.

I de tre omgångar som återstår av grundserien har lagen som ligger närmast slutspel följande schema:
AIK 102 p +51 mål Karlskoga (b), Södertälje (b), Almtuna (h)
IKO 94 p +54 Södertälje (b), Almtuna (b), Tingsryd (h)
Västerås 85 p +23 Karlskrona (h), Karlskoga (b), MODO (b)
Karlskoga 83 p +14 AIK (h), Västerås (h), Södertälje (h)
Leksand 81 p +7 Tingsryd (b), Vita Hästen (h), Björklöven (h)
MODO 80 p +5 Björklöven (h), Karlskrona (b), Västerås (h)
Karlskrona 75 p +3 Västerås (b), MODO (h), Pantern (h)
Södertälje 70 p -5 IKO (h), AIK (b), Karlskoga (b)
Västervik 69 p +4 Almtuna (h), Tingsryd (b), Vita Hästen (h)
Björklöven 65 p -22 MODO (b), Karlskrona (b), Västerås (h)

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Det är tätt på nu med match i omgång 50 redan imorgon. Det har varit lite uppfräschning av kroppar idag på förmiddagen och sen gäller det att ladda om batterierna inför morgondagens match. Vi möter ett lag som slåss med näbbar och klor för att gå till slutspel. Vi måste upp i prestation. Vi skapade väldigt mycket målchanser mot Västervik och jag tror det är den match vi skapat mest i på senaste tiden. Det är positivt och det är bara att fortsätta så. Matcherna går tätt och vi får ta vara på detta och så får vi se vad det blir efter klockan 21 imorgon i form av poäng.
– Vi har tillgång till samma killar som igår. Vi sparar både Carnestad och Piispanen så dom får träna ikapp lite. Björkman fick komma in och göra några byten i box play igår och det kanske blir några byten till imorgon. Han är oerhört spelsugen och kommer in med en härlig energi. Det är positivt att vi får in mer folk.

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>