• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Sista (?) länsderbyt för säsongen

26 februari 2019 12:50
HERR

IKO möter Västervik i onsdagsderby vilket kan bli säsongens sista. Man skulle kunna mötas längre fram under säsongen om Västervik tar sig till Slutspelsserien och vinner den. VIK har plusstatistik på IKO den här säsongen och nu är det upp till gästerna att kvittera antalet segrar. På bilden; Janne Kivilahti med två mål i sin hemmadebut och IKO:s poängkung Alex Hutchings har båda varit framgångsrika mot Västervik den här säsongen.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Det är tre lag som IKO har minusstatistik mot den här säsongen. Det är AIK som man spelat klart mot samt Västervik och Södertälje som man möter i de två närmaste matcherna. Mot VIK och SSK kan det fortfarande bli oavgjort om man tar trepoängare mot båda. Västervik har varit en svår nöt att knäcka och senast för elva dagar sedan fick IKO inte in någon puck bakom Emil Kruse. I första hemmamatchen vann IKO med 4-2 och förra gången i Plivit Trade-hallen vann VIK med 3-1.

Västervik har gått starkt på slutet och lämnat bottenskiktet för att istället kriga om en slutspelsplats på allvar. Man har nu fem segrar på de sex senaste matcherna och har haft förmånen att få avsluta grundserien med väldigt många hemmamatcher. Det allsvenska kontraktet är i praktiken säkrat och just nu ligger Västervik på åttonde plats på samma poäng som nian Södertälje. IKO hade som bekant en förlustrad på fyra matcher men bröt den rejält genom att spela ut Almtuna och vinna med 5-0 i fredags.

Adam Åhman, som höll nollan senast mot Almtuna, har Västervik som moderklubb och är nog riktigt sugen att få stå i sin gamla ungdomsarena. Åhman toppar målvaktsligan före kollegan Rifalk och Samuel Ersson i Västerås, dessa tre är de enda som är över 93 i räddningsprocent och IKO-målvakterna har under 2 insläppta mål per match. VIK:s Emil Kruse har 92 procent och 2,11 mål men höll alltså nollan senast lagen möttes.

Västerviks kvarvarande transatlanter Darren Nowick och Kellen Jones toppar interna poängligan med 29 respektive 27 poäng. IKO har kanadensaren Alex Hutchings i topp när han med två mål mot Almtuna passerade Arsi Piispanen och gick upp på 37 poäng (15 mål). Han har med råge passerat sin tidigare bästa notering i Sverige (32 poäng för tre år sedan i Björklöven). Piispanen har missat de två senaste matcherna på grund av skada.

Hela omgång 49 spelas på onsdagen med matcherna Leksand AIK, MODO-Södertälje, Almtuna-Karlskrona, Västerås-Vita Hästen, Björklöven-Tingsryd, Pantern-Karlskoga. Med fyra omgångar kvar har IKO elva poäng och 35 plusmål ner till trean Västerås och tolv (46 plusmål) till fyran Leksand. På fredag blir det den andra av tre bortamatcher i rad för IKO då man möter Södertälje. Därefter återstår två omgångar med Almtuna borta nästa onsdag och Tingsryd hemma i sista matchen den 8 mars.

I de fyra omgångar som återstår av grundserien har lagen som ligger närmast slutspel följande schema:
AIK 99 p +49 mål Leksand (b), Karlskoga (b), Södertälje (b), Almtuna (h)
IKO 93 p +55 Västervik (b), Södertälje (b), Almtuna (b), Tingsryd (h)
Västerås 82 p +20 Vita Hästen (h), Karlskrona (h), Karlskoga (b), MODO (b)
Leksand 81 p +9 AIK (h), Tingsryd (b), Vita Hästen (h), Björklöven (h)
Karlskoga 80 p +11 Pantern (b), AIK (h), Västerås (h), Södertälje (h)
MODO 80 p +8 Södertälje (h), Björklöven (h), Karlskrona (b), Västerås (h)
Karlskrona 74 p +4 Almtuna (b), Västerås (b), MODO (h), Pantern (h)
Västervik 67 p +3 IKO (h), Almtuna (h), Tingsryd (b), Vita Hästen (h)
Södertälje 67 p -8 MODO (b), IKO (h), AIK (b), Karlskoga (b)
Björklöven 64 p -21 Tingsryd (h), MODO (b), Karlskrona (b), Västerås (h)

Till platserna i Slutspelsserien är det egentligen endast en plats som återstår då Karlskrona har 7 poäng tillgodo. Västervik, Södertälje och Björklöven slåss i första hand om åttondeplatsen och även Pantern har fortfarande en liten chans. Pantern har även en liten risk att bli indragna kring negativa kvalstrecket med 6 poäng tillgodo just nu. Fighten där står mellan Tingsryd och Almtuna där det skiljer två poäng just nu medan Vita Hästen sannolikt kan förbereda sig för kvalserien med nio poäng upp och tolv att spela om.

IKO:s assisterande tränare Fredrik Hallberg inför matchen
– Så klart vill vi få sista ordet mot Västervik. Vi har inga måsten men vi vill gå ut och göra en riktigt bra match och gör vi det så kan det bli bra. Trenden har varit på rätt håll på slutet med bra träningar och vi fick ut mycket bra mot Almtuna. Det var inte så tokigt innan men det har varit lite individuella misstag som har kostat oss poäng. Det är sådant som händer men man ska inte tänka för mycket utan det ska komma naturligt.
– Mot Västervik gäller det att komma in i zonen och behålla tålamodet. Dom är smarta, tighta och ödmjuka och under senaste tiden är dom ett av de formstarkaste lagen.
– Anton Björkman är tillbaka i truppen mot Västervik men vi saknar Emil Carnestad och Arsi Piispanen på grund av skador.

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>