• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Heinerös oerhört viktiga kvittering värd mycket

27 februari 2019 23:00
HERR

Nicklas Heinerö kvitterade Västerviks ledning med drygt en och en halv minut kvar i spel 6 mot 5. Ett oerhört viktigt mål som betydde en poäng som innebär att Västerås skulle behöva ta in 30 mål på tre matcher för att gå förbi. Matchen gick till förlängning och straffar där Västervik tog hem bonuspoängen. IKO:s första mål gjordes av Nolan Zajac som betydde 1-1 i andra perioden.


Hemmalaget började bäst och skapade ett par kvalificerade chanser redan i första minuten men Adam Åhman var beredd. Gästerna kom strax efter i ett par halvfrilägen. IKO tog över mer och mer och Västervik drog på sig flera utvisningar. IKO fick spela 4 mot 3 i en och en halv minut men fick inte hål på Emil Kruse. IKO ledde skotten halvvägs med 11-5, delvis p g a power play. Man hade ytterligare ett power play men det blev bara 40 sekunder då man var för många på banan. Västervik kom tillbaka men ledningsmålet kom ändå lite oväntat i en spelvändning där Tim Wahlgren höll sig framme på en retur. Det var en hel del fysiskt spel men inga mer regelbrott i perioden. Inte heller några fler mål och skotten 11-12.

Västervik öppnade även andra perioden starkt men återigen kom IKO tillbaka och skapade en hel del. VIK tvingades ta time out efter sju minuter. IKO fortsatte ha initiativet även om VIK kom i några ströanfall som ibland var farliga och man hade även ett friläge efter IKO-slarv i uppspelet men Åhman räddade även den gången. Till slut fick IKO in kvitteringen till den stora bortaklackens stora förtjusning. Nolan Zajac gjorde sitt fjärde mål med assist från Filiph Engsund och Lukas Pilö. Stärkta av målet fortsatte IKO föra spelet. VIK slog tre icing i rad och var riktigt trötta. IKO var nära ytterligare mål, bland annat Thelin i ett friläge, men 1-1 stod sig till paus. Skotten i andra perioden 8-11.

IKO kom ut starkare i tredje perioden och jobbade för ett avgörande. Men en tidig utvisning blev kostsam och Victor Öhman kunde slå in en retur i power play efter knappt åtta minuter. IKO fortsatte jobba och nu fick man jaga en ny kvittering. Emil Kruse var som en vägg stundtals och räddade många farliga lägen som IKO skapade. Matias Sointu hade ett jätteläge efter en fin öppnande passning. Med två minuter kvar plockade IKO ut målvakten och den här gången bar det frukt. Nicklas Heinerö, med sitt trettonde för säsongen, tryckte in kvitteringen från nära håll, assist Engsund/Hutchings, där Hutchings gjorde en fin inbrytning och sköt ett skott och pucken kom ut till Heinerö. Strax innan målet hade Västervik ett friläge men Åhman hann ut långt i zonen för att bryta. Matchen gick till overtime där man som vanligt bytte chanser med varandra men inget jättefarligt skapades. Det hela fick avgöras på straffar och där klev Victor Öhman fram på nytt och sänkte sitt gamla lag när han överlistade Adam Åhman. Skotten tredje perioden 12-19, i förlängningen 4-1 och totalt 36-43.

Resultat i omgång 49; Leksand AIK 2-4, MODO-Södertälje 1-4, Almtuna-Karlskrona 3-2 ot, Västerås-Vita Hästen 4-1, Björklöven-Tingsryd 1-2 str, Pantern-Karlskoga 0-3. Resultaten innebär att det i princip är klart med hockeyallsvensk final mot AIK för IKO nu. För att Västerås ska gå ikapp behöver dom ta in 31 mål på tre omgångar vilket inte är så sannolikt. Västerås ska möta Karlskrona, Karlskog och MODO. Däremot ökade avståndet upp till AIK till 8 poäng med 9 kvar att spela om, ett tufft läge nu att bli etta alltså. I omgång 50 möter IKO Södertälje på bortaplan på fredag och därefter återstår två omgångar med Almtuna borta och Tingsryd hemma. Västervik tappade sin slutspelsplats i och med att Södertälje tog tre poäng och nu kan man hoppas på hjälp av IKO i nästa omgång.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Det böljade fram och tillbaks och kunde ha slutat hur som helst. Vi hade mycket lägen som vi inte gjorde mål på. Kändes som en väldigt svängig match, det var väl en typisk derbymatch. Vi är inte tillräckligt noggranna i avsluten och hade många lägen att kvittera under tredje perioden. Men väldigt starkt att vi lyckas kvittera sent i matchen och en väldigt viktig poäng som vi får med oss.

Västerviks IK - IK Oskarshamn 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)
11.39 1-0 Tim Wahlgren (Emil Alba, Victor Wänghult)
32.35 1-1 Nolan Zajac (Filiph Engsund, Lukas Pilö)
47.46 2-1 Victor Öhman (Philiph Rondahl, Kellen Jones), spel 5 mot 4
58.19 2-2 Nicklas Heinerö (Jonas Engström, Alex Hutchings), spel 6 mot 5
65.00 3-2 Victor Öhman, avgörande straff
Skott: 36-43 (11-12, 8-11, 12-19, 4-1, 1-0)
Utvisningar: VIK 5x2, IKO 4x2, 1x10
Domare: Peter Lyth
Publik: 1730

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras torsdag kl 07.00)