• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Almtuna
AIS

IKO spelade ut Almtuna igen

22 februari 2019 21:48
HERR

IKO kom tillbaka med besked efter några förluster i rad. Mot Almtuna var det fina spelet och det hårda jobbet tillbaka och gästerna blev utspelade undan för undan ju längre matchen led. Det blev ett mål i vardera av de två första perioderna men i tredje var det proppen ur. Alex Hutchings gjorde två liknande mål med stenhårda direktskott varav ett i power play. Övriga målskyttar Nolan Zajac, John Dahlström i box play och Matias Sointu.


Båda lagen inledde ganska piggt men det blev inte någon riktig struktur i spelet till en början. Dock skapades en del bra lägen och gästerna hade ett par riktigt vassa när Adam Åhman fick sträcka ut med benskyddet och en gång reagerade han blixtsnabbt på en farlig styrning. IKO fick spela power play efter sex minuter men ingen utdelning där och samma för Almtuna direkt efter. I mitten av perioden tog IKO över taktpinnen och började snurra i anfallszonen och bland annat sköt Markus Modigs ett lurigt dragskott i stolpen som Oscar Fröberg inte var med på och Oskar Nilsson hade ett bra skott precis över krysset. Strax efter kom ändå ledningsmålet för hemmalaget i ett bra anfall där Nolan Zajac avslutade distinkt från ganska nära håll och med bra trafik framför Fröberg, assist Engsund/Nilsson. IKO fortsatte ha grepp om matchen men Almtuna var inte ofarliga. Det delades ut en del tuffa tacklingar och t o m store IKO-bekantingen Per Svensson fick vika ner sig ett par gånger för IKO:s tyngd. Det var även någon solklar situation som drabbade IKO men där det inte blev utvisning. IKO fick istället avsluta perioden och inleda andra i box play. Skotten i första helt jämnt, 7-7.

Almtuna lyckades inte i sitt power play i början av tredje perioden. Istället var det IKO som gjorde 2-0 när Filip Engsund dödade tid effektivt, stressade Almtuna högt och serverade John Dahlström ett fint läge och John gjorde inget misstag, hans femte mål och skön revansch efter att ha varit petad för en tid sedan. För övrigt andra gången han gjorde mål i box play mot Almtuna. IKO fortsatte ha ett litet spelövertag och fick stundtals igång sitt gamla vägvinnande spel. Markus Modigs fick ett nytt fint läge men Fröberg räddade hans backhandavslut. Joakim Hillding åkte över hela banan och gled mellan backarna men avslutet blev i magen på Fröberg. Adam Åhman hade inte så jättesvåra puckar att mota men klev upp när det behövdes ett par gånger. IKO fick ett nytt power play sista två minuterna och satte bra press men avsluten var för tama. Skotten fortsatt ganska jämnt 9-8.

I tredje perioden blev det något av islossning för IKO efter fyra raka förluster med dålig utdelning. Redan efter fyra minuter gjorde Alex Hutchings 3-0 med ett mäktigt direktskott från sin power play-position, assist Janne Kivilahti och Filiph Engsund, Filles tredje assist och han är nu uppe i 30 poäng. Fyra minuter senare gjorde Hutchings även 4-0 på likande sätt, den här gången i power play, assist Zajac och Engström. Hutchings ryckte i interna poängligan till 37 poäng och upp på 15 mål precis som Jonas Engström. Almtuna var där ett slaget lag och hängde inte med alls. Det gick bara två minuter så kom även 5-0 där Matias Sointu med några fina chanser tidigare i matchen, fick utdelning med ett skott mellan benen på målvakten. Assist Sveningsson och Pilö. IKO hade även ett sjätte mål i nät, riktigt snyggt, men det blev bortdömt för hög klubba. Men det spelade ju mindre roll i det läget och resten av matchen jobbade man för att hjälpa Åhman att hålla nollan vilken man lyckades med. Skotten i tredje perioden 10-7 och totalt 26-22.

Matchens lirare blev Per Svensson och en storspelande Adam Åhman med sin fjärde nolla för säsongen, andra gången mot Almtuna. Adam gick samtidigt upp i topp i målvaktsligan, ett par tiondelar före Christoffer Rifalk. Hemmalagets slitvarg blev som många gånger tidigare Alex Hutchings, tillika tvåmålsskytt ikväll.

Åhman och Rifalk har hållit nollan sammanlagt tio gånger den här säsongen vilket är tangerat rekord i HockeyAllsvenskan sedan säsongen 2004/05.

Adam Åhman och Filip Sveningsson är båda kvar i finalen i Guldgallret - HockeyAllsvenskans bästa junior. Det är fem finalister kvar, varav alltså två är från IK Oskarshamn. Vinnaren kammar hem 100 000 kr till sin klubb.

Resultat i omgång 48; fredag Västervik-Tingsryd 2-1 ot, Pantern-Björklöven 3-2. Lördag spelas Västerås-Karlskoga, MODO-Karlskrona och söndag AIK-Södertälje, Vita Hästen-Leksand. På söndag har alla lag spelat lika många matcher och i resterande fyra omgångar spelas alla matcher samtidigt, kl 19.00 onsdagar och fredagar. IKO har härnäst ett nytt derby, borta mot Västervik på onsdag. Dagens seger innebär att finalplatsen nu är bara någon poäng bort. Samtidigt noterades klubbrekord med 93 poäng, en mer än säsongen 2015/16.

I de fyra alternativt fem omgångar som återstår av grundserien har topplagen följande schema:
AIK 96 p +48 mål Södertälje (h), Leksand (b), Karlskoga (b), Södertälje (b), Almtuna (h)
IKO 93 p +55 Västervik (b), Södertälje (b), Almtuna (b), Tingsryd (h)
Karlskoga 80 p +13 Västerås (b), Pantern (b), AIK (h), Västerås (h), Södertälje (h)
MODO 80 p +11 Karlskrona (h), Södertälje (h), Björklöven (h), Karlskrona (b), Västerås (h)
Västerås 79 p + 18 Karlskoga (h), Vita Hästen (h), Karlskrona (h), Karlskoga (b), MODO (b)
Leksand 78 p +7 Vita Hästen (b), AIK (h), Tingsryd (b), Vita Hästen (h), Björklöven (h)

IK Oskarshamn - Almtuna IS 5-0 (1-0, 1-0, 3-0)
13.30 1-0 Nolan Zajac (Oskar Nilsson, Filiph Engsund)
21.26 2-0 John Dahlström (Filiph Engsund), spel 4 mot 5
44.09 3-0 Alex Hutchings (Janne Kivilahti, Filiph Engsund)
48.16 4-0 Alex Hutchings (Nolan Zajac, Jonas Engström), spel 5 mot 4
50.34 5-0 Matias Sointu (Filip Sveningsson, Lukas Pilö)
Skott: 26-22 (7-7, 9-8, 10-7)
Utvisningar: IKO 3x2, Almtuna 5x2
Domare: Filip Sandstedt
Publik: 2221

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen