• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
MODO
MODO
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i tredje perioden

20 februari 2019 21:29
HERR

IKO hade ledningen inför tredje perioden men MODO vände på steken genom några skickliga individuella prestationer och matchen slutade 4-2. IKO:s målskyttar Joakim Thelin och Alex Hutchings som båda nu gjort tretton mål. IKO missade chansen att gå upp i serieledning och avståndet ner till tredjeplatsen är nu tio poäng, kan vara nio om Leksand vinner imorgon.


Hemmalaget fick en drömöppning med mål i power play efter en minut, sedan IKO slagit en puck out, målskytt Tommy Enström. MODO fortsatte ha övertaget och skapade en hel del chanser. Christoffer Rifalk fick göra några riktigt kvalificerade räddningar. Halvvägs in i perioden började IKO komma in i matchen och hade en dubbelchans efter 14 minuter med ett bra läge för Sveningsson och strax efter en farlig styrning från Engström som Hanses räddade med lite tur. Därefter gick det bara en minut så fick IKO utdelning efter en brytning i mittzonen där Janne Kivilahti gav Alex Hutchings ett fint läge och Alex med sitt trettonde för säsongen svarade för ett kliniskt avslut högt bakom Hanses, assist även Engsund. Totalt sett en jämn period där 1-1 var ganska rättvist. Skotten 12-8 i hemmafavör.

MODO öppnade andra perioden med två jättechanser från nära håll men Rifalk var med. IKO tog över och skapade några riktigt långa anfall med flera avslut. Efter åtta minuter kom Engström i en snabb spelvänding och hårt jobb runt kassen och Lindberg avslutade med ett tungt skott som Hanses plockade. Lagen hade var sitt power play under första halvan av perioden men 1-1 stod sig så långt. Efter nio minuter räddade Christoffer Rifalk ett friläge. IKO gjorde nästa mål efter 13 minuter efter ett mönsteranfall. Efter tre försök med instick framför egen målvakt startade anfallet som avslutades med en fin styrning i mål av Joakim Thelin, också med sitt trettonde, assist Modigs/Dahlström. Direkt efter hade IKO ytterligare en chans när Hutchings liggande var nära att slå in en puck. MODO tryckte på sista 2-3 minuterna men IKO och Rifalk höll emot. Dock åkte man på en utvisning med några sekunder kvar och fick börja tredje perioden med box play. Skotten i andra ganska jämnt, 11-10.

IKO klarade av det inledande box playet ganska lätt men direkt därefter kom en mardrömsminut för IKO. Daniel Sylwander tryckte in kvitteringen köksvägen när Rifalk var utan klubba och bara knappa minuten senare gjorde Linus Pettersson som han ville i IKO-försvaret och lyfte in ledningsmålet med en snygg backhand, 3-2 efter tre minuter. Nästan samma upprepade sig fem minuter senare när Henrik Björklund lätt rann igenom IKO-försvaret med ett par fina dragningar och gjorde 4-2 med assist från målvakt Hanses. IKO försökte komma tillbaka men MODO försvarade sig bra och så även när IKO plockat målvakten med drygt två minuter kvar. Skotten i tredje perioden 8-8 och totalt 31-26.

Resultaten i omgång 47; tisdag Västervik-Pantern 4-1, onsdag Karlskoga-Björklöven 4-1, Vita Hästen-Södertälje 2-5, Tingsryd-Almtuna 0-3. Omgången avslutas torsdag med Karlskrona-AIK och Leksand-Västerås. I en haltande tabell är nu Karlskoga och MODO båda tio poäng efter IKO och vid Leksandsvinst imorgon är dalalaget trea, nio poäng efter med fem matcher kvar att spela. På fredag möter IKO Almtuna på hemmaplan och därefter ett nytt derby, borta mot Västervik nästa onsdag.

Under Cmores TV-sänding presenterades kandidaterna till Guldgallret, bästa junior i HockeyAllsvenskan, och där fick IKO med två man. Adam Åhman hade röstats fram av supportrarna som IKO:s kandidat och dessutom togs Filip Sveningsson ut av Cmores expert Harald Lückner. Fem finalister ska presenteras inom kort och vinnaren utses den 1 mars. Prissumman är 100 000 kr till vinnarens förening.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Jag tycker vi gör en bra prestation på bortaplan men MODO gör tre bra individuella prestationer och straffar oss där vi inte får stopp på dom helt enkelt, svårt att försvara sig mot och mycket skickligt gjort. Ibland får man lyfta på hatten för motståndaren.
– Jag tycker vi skapar ganska mycket framför allt i andra perioden. Första tio minuterna i första perioden är dom över oss ganska frekvent. Vi sätter inte dit våra chanser och det grinar lite emot.
– Nu gäller det att lyfta dom positiva delar vi har från den här och tidigare matcher. Det är det vi måste göra och det är match igen på fredag mot Almtuna. Vi är en härlig grupp och jag är övertygad om att vi studsar tillbaks. MODO spelar en fartfylld hockey och vi matchar dom jättebra så jag är inte orolig inför framtiden. Vi tittar inte längre fram än till nästa match.

MODO Hockey - IK Oskarshamn 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)
01.09 1-0 Tommy Enström (Joakim Hagelin, Jonathan Johnsson), spel 5 mot 4
16.49 1-1 Alex Hutchings (Janne Kivilahti, Filiph Engsund)
33.08 1-2 Joakim Thelin (Markus Modigs, John Dahlström)
42.26 2-2 Daniel Sylwander (Victor Berglund, Tom Hedberg)
43.21 3-2 Linus Pettersson
48.17 4-2 Henrik Björklund (Erik Hanses)
Skott: 31-26 (12-8, 11-10, 8-8)
Utvisningar: MODO 1x2, IKO 3x2
Domare: Pierre Schilken
Publik: 2680

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras torsdag kl 07.00)