• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
MODO
MODO
Borta
Oskarshamn
IKO

Nu väntar MODO borta

19 februari 2019 15:45
HERR

IKO åker till Örnsköldsvik för att studsa tillbaka efter derbyförlusten mot Västervik. Den här säsongen har IKO tagit 7 av 9 poäng och målskillnaden 12-7 hittills mot MODO. Inför matchen skiljer det 13 poäng mellan lagen och efter matchen kan det istället vara 16 eller 10 med fem omgångar kvar. Alex Hutchings och Janne Kivilahti på bilden har gjort 4 respektive 1 mål mot MODO tidigare under säsongen.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

IKO har bra facit mot MODO den här säsongen; seger med 5-2 hemma två gånger och strafförlust förra gången i Fjällräven center. I de tre matcherna har Alex Hutchings gjort fyra mål, Nicklas Heinerö och Jesper Dahlroth två var. I första hemmamatchen gjorde Christian Lindberg sitt första allsvenska mål.

MODO har kommit starkt senaste månaden. Efter storförlust hemma mot AIK i mitten av januari har man vunnit sju av de senaste nio matcherna, enda förlusterna är mot Tingsryd och Västervik. I lördags blev det seger med 5-1 borta mot Södertälje. IKO söker ett trendbrott efter att ha fått ihop 17 poäng på de senaste elva matcherna, vilket är klart mindre än tidigare under säsongen. Det är å andra sidan bara ett par veckor sedan 7-1-segern mot Tingsryd och övertidsvinsten borta mot Karlskrona.

Patrik Karlkvist toppar överlägset hemmalagets poängliga med 38 poäng (19 mål). IKO-bekantingarna Jonathan Johnsson och Joakim Hagelin är trea och fyra på 31 respektive 25 poäng. Hagelin börjar närma sig sina toppnoteringar runt 30 poäng från tiden i Oskarshamn. IKO-spelarna blev ju poänglösa i lördagens derby och Arsi Piispanen toppar alltjämt på 35 poäng (9 mål) tätt följd av Jonas Engström 34 (15) och Alex Hutchings 34 (12). Christoffer Rifalk gick upp i topp i målvaktsligan utan att spela i lördags. Adam Åhman är trea och båda har över 93 i räddningsprocent och mindre än två insläppta mål per match. Erik Hanses är bäst i MODO med drygt 91 procent, Linus Lundin strax under. Lundin kom från AIK i början av säsongen via en utlåning till Graz i Österrike.

Omgång 47 spelas tisdag med matchen Västervik-Pantern, onsdag Karlskoga-Björklöven, Vita Hästen-Södertälje, Tingsryd-Almtuna och torsdag Karlskrona-AIK, Leksand-Västerås. På fredag möter IKO Almtuna på hemmaplan och därefter återstår två veckor och fyra omgångar av grundserien i HockeyAllsvenskan. IKO flyger från Kalmar till Örnsköldsvik tisdag kväll och hem igen på torsdag.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– MODO borta är en tuff och rolig utmaning som vi får ta oss an. Matcherna kommer ju tätt och det är inte så mycket att fundera på. Efter Västerviksmatchen har vi försökt lyfta fram det som var positivt och jobba på det som var mindre bra. Helt klart behöver vi ju producera bättre, det är svårt att vinna när man gör noll mål. Försvarsarbetet var bättre tycker jag men vi behöver upp i prestation.
– Att MODO har spelat bra på slutet och vi lite sämre är ju historia. Det är en ny match med nya förutsättningar.
– Anton Björkman kör för fullt på träning och vi får se när det är dags för honom, men han är inte med mot MODO. I övrigt är alla tillgängliga för spel.

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>