• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll efter straffar

13 februari 2019 21:20
HERR

IKO fick med sig en poäng från mötet med Vita Hästen. Målskyttar Arsi Piispanen, Matias Sointu (bilden) och Filip Sveningsson. IKO hade ledningen till det var fyra sekunder kvar då Hästen kvitterade i spel 6 mot 4 och hemmalaget vann sedan straffläggningen.


Första perioden var jämn men hemmalaget hade de hetaste chanserna. IKO drog på sig en utvisning i början men klarade av den. Hästen fortsatte trycka på och hade initiativet en stund efter utvisningen. Därför kom kanske IKO:s ledningsmål efter nio minuter lite överraskande. Lukas Pilö sköt ett tungt backskott som målvakten Marcus Hellgren inte kunde hålla och Arsi Piispanen petade in returen, assist även Hutchings. Det blev videogranskning men målet blev godkänt. Strax efter fick IKO spela power play och hade några skapliga lägen men slarvade också i mittzonen så att Christopher Fish fick pucken till skänks, sköt ett hårt skott i krysset bakom Christopher Rifalk och kvitteringen var ett faktum. Hästen hade ytterligare ett jätteläge senare i perioden men Rifalk räddade. Skotten i liten hemmafavör, 11-8, och IKO vann 82 procent av tekningarna!

IKO skapade flera fina målchanser i inledningen av andra perioden och ledde skotten med 8-1 efter fem minuter, dvs lika många skott som i hela första perioden. Utdelningen kom också efter sex minuter på ett långt uppspel som liknade icing men spelet gick vidare. IKO vann puck bakom mål och Matias Sointu kunde enkelt lyfta in en backhand bakom Hellgren, assist Heinerö/Hillding. Men Hästen fick en ny bjudning och kunde kvittera efter knappt elva minuter, målskytt Emil Eriksson. IKO fick ytterligare ett läge att ta ledningen genom ett power play. 40 sekunder in i pp sköt Filip Sveningsson från sin favoritposition otagbart i förflyttningen för Hellgren och IKO var i ledningen igen, assist Hillding/Nilsson. Skotten i andra perioden hela 11-19.

IKO öppnade tredje perioden starkt och gick för ytterligare ledningsmål. Men Hästen stod emot och lyfte upp spelet. IKO drog på sig två utvisningar i perioden och den sista blev ödesdiger. Hästen hade tagit ut målvakten och skapat tryck och i spel 6 mot 4 lyckades Marcus Eriksson skjuta in kvitteringen med fyra sekunder kvar. IKO åkte på ytterligare en utvisning även i förlängningen men lyckades klara av det. I straffläggningen drog hemmalaget det längsta strået när Jesper Samuelsson i den sista ordinarie straffen lyckades överlista Christoffer Rifalk. Noterbart är att Hästen bytte målvakt under straffläggningen och Viktor Kokman kom in och tog den sista straffen. Skotten i tredje perioden 13-9, i overtime 1-1 och totalt helt jämnt 37-37.

Anton Björkman saknades fortsatt på grund av skada och dessutom var Jaeden Martin och Markus Modigs utanför laget ikväll.

Västervik-Björklöven (2-3) tjuvstartade omgång 45 på måndagen. Övriga onsdagsresultat; Södertälje-Västerås 5-2, Karlskrona-Leksand 2-5, Tingsryd-AIK 3-2, Pantern-MODO 3-7, Almtuna-Karlskoga 5-3. Trots förlusten blev det en bra kväll i tabellen då övriga resultat gick rätt väg. Det är nu bara en poäng upp till AIK och 13 poäng ner till Leksand som är ny trea, sju matcher kvar. På lördag spelas säsongens tredje länsderby, det andra i Be-Ge Hockey Center, när Västervik som kämpar om en slutspelsplats kommer på besök.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Det var en blek insats av oss idag. Vi gav bort de två första målen men det är egentligen hur vi uppträder som lag som inte är bra. Vi måste lyfta på lite stenar imorgon och hitta ny energi. Vi vill hela tiden upp i vår prestation och är vi där uppe då kan vi slå alla lag. Men är vi inte där så kan vi förlora mot alla lag. Det spelar inte så stor roll om det är hemma eller borta. Idag var vi inte ens i närheten av där vi vill vara. Vi var fyra sekunder från att ta tre poäng men vår prestation är inte tillräckligt bra just nu. Det är ju inget konstigt att det pendlar under en säsong. Det gäller bara att hitta rätt stenar att vända på. Det är bara att gå på igen, match 46 på lördag.

HC Vita Hästen - IK Oskarshamn 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0)
09.35 0-1 Arsi Piispanen (Lukas Pilö, Alex Hutchings)
13.20 1-1 Christopher Fish, spel 4 mot 5
26.10 1-2 Matias Sointu (Nicklas Heinerö, Joakim Hillding)
30.39 2-2 Emil Eriksson (Christopher Fish, Jesper Samuelsson)
36.02 2-3 Filip Sveningsson (Joakim Hillding, Oskar Nilsson)
59.56 3-3 Marcus Eriksson (Jesper Samuelsson, Christopher Fish), spel 6 mot 4
65.00 4-3 Jesper Samuelsson, avgörande straff
Skott: 37-37 (11-8, 11-19, 13-9, 1-1, 1-0)
Utvisningar: Hästen 2x2 IKO 5x2
Domare: Anders Sandahl
Publik: 2067

Videoklipp med highlights från matchen