• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Oskarshamn
IKO

Fjärde mötet mot Hästen

12 februari 2019 15:48
HERR

IKO möter Vita Hästen på bortaplan onsdag kväll (kl 18.00), ett lag som man bara tappat en poäng mot den här säsongen. Joakim Hillding (bilden) har gjort tre mål på Hästen den här säsongen, två på bortaplan plus det avgörande straffmålet i 3-2-segern hemma.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Vita Hästen har legat fast förankrat i botten en längre tid men har kanske en liten chans att slippa negativt kval. I så fall behöver man plocka in tio poäng på Tingsryd över strecket och sex på Almtuna på de åtta matcher som återstår, en ganska tuff uppgift. Man behöver då troligen upp på två poäng per match, dvs dubbelt så mycket som hittills under säsongen. På slutet har det gått lite bättre med två segrar (Tingsryd och Västervik) och en strafförlust (MODO) på de senaste fyra matcherna.

Hästens bästa match mot IKO var den första i Oskarshamn, i november, som gick till straffar där Joakim Hillding avgjorde i den tolfte omgången. Även den andra matchen i Oskarshamn, precis före nyår, var jämn och IKO vann med matchens enda mål som Kalle Johansson slog in med åtta minuter kvar. Förra mötet i Himmelstalundshallen var länge jämn men IKO drog ifrån till slut till 6-2 efter tre mål i sista perioden.

Jesper Samuelsson, som nyligen gjorde sin 500:e match i Hästen, är poängbäst i laget med 35 poäng (10 mål), följd av Marcus Eriksson med 30 (4), också en trotjänare med över 500 matcher i klubben.

IKO-toppen är Jonas Engström med 34 poäng (15 mål), Arsi Piispanen 34 (8) och Alex Hutchings 33 (12). Nolan Zajac toppar alltjämt backarnas poängliga med 28 poäng (2 mål) med Oskar Nilsson som trea med 27 (5). Filip Sveningsson är tvåa bland juniorer med 21 poäng (11 mål). I plus/minus är Jesper Dahlroth trea med plus 26 och Filiph Engsund fyra med 23.

IKO:s poäng mot övriga lag
Karlskrona 11-1
Tingsryd 9-0
Vita Hästen 8-1
Almtuna 6-0
MODO 7-2
Pantern 8-4
Västerås 8-4
Björklöven 8-4
Västervik 3-3
Karlskoga 6-6
Leksand 6-6
AIK 5-7
Södertälje 3-6
IKO har således spelat klart i grundserien mot AIK, Karlskoga, Leksand, Västetås, Karlskrona, Pantern och Björklöven.

Västervik-Björklöven (2-3) tjuvstartade omgång 45 på måndagen. Övriga onsdagsmatcher; Södertälje-Västerås, Karlskrona-Leksand, Tingsryd-AIK, Pantern-MODO, Almtuna-Karlskoga. På lördag spelas säsongens tredje länsderby, det andra i Be-Ge Hockey Center, när Västervik som kämpar om en slutspelsplats kommer på besök.

Intressant i slutspurten av serien med åtta matcher kvar (AIK och Västerås har nio) är att AIK ska möta Leksand och Södertälje två gånger samt Västerås och Karlskoga en gång. Karlskoga och Västerås ska mötas två gånger. Båda dessa ska alltså även möta AIK en gång. Leksand möter alltså AIK två gånger och dessutom Västerås en gång. MODO ska möta både Södertälje och Karlskrona två gånger samt IKO och Västerås en gång.

Om du inte är på plats i arenan kan du följa matchutvecklingen på HockeyAllsvenskan Live >>

IKO:s assisterande tränare Fredrik Hallberg inför matchen
– Vi tar alldeles för mycket utvisningar mot Karlskoga. Det är onödiga utvisningar som slashing och hakning, sådant måste vi ta bort. Nummer ett är klubban på isen, då händer inte sånt här. När vi gör vårt mål och är på gång så kommer en utvisning till. Där springer iväg några minuter till så jag tycker vi ger oss inte riktigt chansen.
– Det har varit väldigt jämna matcher mot Hästen tidigare. Skillnaden är väldigt liten i varje match men över 52 omgångar blir det större och det är det som syns i tabellen. Hästen började dåligt men tittar man på senaste tiden vinner dom ungefär varannan match. Hästen har många skickliga spelare och är duktiga i power play så där får vi se upp.
– För vår egen del har vi förmånen att ha en bred trupp och nu har vi alla tillgängliga utom Anton Björkman. Det innebär att vi har en hård konkurrens om platserna. Med 8 backar och 14 forwards tillgängliga så får vi sätta en back och en forward på läktaren. Men det behövs mycket folk nu i slutet av säsongen, det kan hända mycket på ett par dagar.