• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO kom inte ikapp Karlskoga

8 februari 2019 21:50
HERR

IK Oskarshamn gjorde en bra första period borta mot Karlskoga men fick inte utdelning. Istället gjorde hemmalaget två mål i andra och IKO hamnade i uppförsbacke. En reducering av Nicklas Heinerö mitt i tredje perioden räckte inte utan Karlskoga vann med 2-1. Det är nu tretton poäng ner till tredjeplatsen med 24 kvar att spela om.


IKO inledde bäst men det var lite avvaktande spel första tio minuterna. Därefter tog IKO över rejält med långa anfall och flera fina avslut mot Henrik Lundberg i hemmakassen, bland annat Emil Carnestad med ett lurigt skott. Arsi Piispanen frispelade Matias Sointu men Lundberg stod emot. Hemmalaget kom tillbaka lite med fem minuter kvar. Christoffer Rifalk i IKO-kassen hade en lugn första period men Fredrik Forsberg hade periodens bästa chans när BIK, mitt i hård IKO-press, kom två mot en med ett avslut i stolpen. Med knappt en minut kvar fick IKO matchens första power play men inget mål fram till paus. Skotten i första perioden klart till IKO, 3-12, vilket även speglar spelövertaget som gästerna hade.

I det fortsatta pp-spelet fick inte IKO ut något och fick bara iväg ett skott på mål. När BIK blivit fulltaliga checkade man högt och utnyttjade ett läge framför mål där Fredrik Forsberg (tidigare IKO-spelare) kunde sätta pucken i mål från nära håll. Då hade det gått knappt två minuter. Hemmalaget tog över mer och mer i andra perioden och fick även spela power play strax efter målet. Men det klarade IKO av ganska enkelt. Efter en dubbelutvisning kom Alex Hutchings direkt från utvisningsbåset i ett fint läge men togs hårt och kunde inte avsluta. Efter kvarten spelad satte Fredrik Forsberg sitt andra för kvällen till 2-0. Det var efter ett IKO-misstag i egen zon, precis som vid första målet för övrigt. Strax innan 2-0 hade IKO en fin chans när Filip Sveningsson var mycket nära att få in pucken. Karlskoga hade nu tagit över totalt och IKO hängde inte med. Joakim Hillding åkte ut för tredje gången i perioden och Karlskoga fick avsluta under 14 sekunder i power play och fortsätta in i tredje. Skotten helt omvänt i andra perioden, 13-7.

IKO kom ut bättre i tredje perioden och hade möblerat om lite i kedjorna så att Filip Sveningsson var tillbaka där han började säsongen, med Piispanen/Hutchings. Mitt i perioden kom också reduceringen i slutet av ett power play med en snygg styrning från Nicklas Heinerö på skott från Hillding och assist även från Nilsson, samtidigt med förtjänsfull skymning framför mål av Thelin. Kvitteringsjakten fick ta paus genom en ny utvisning men John Dahlström jobbade fram en fin chans i box play efter 13 min. IKO fortsatte jobba på och skapade en hel del men Lundberg fortsatte storspela i målet. Man kunde inte ta ut målvakten förrän med en halvminut kvar men då var det riktigt nära en kvittering. Med en sekund kvar hade Hillding en klubba framme vid stolpen men Lundberg sträckte ut igen och 2-1 blev slutresultatet. Skotten klart till IKO i tredje perioden 5-14 och totalt 21-33 men alla tre poängen stannade således i Karlskoga.

Övriga fredagsmatcher i omgång 44; Leksand-Almtuna 5-1, MODO-Vita Hästen 3-2 str. Lördag spelas Västervik-Södertälje, Karlskrona-Björklöven och söndag Tingsryd-Pantern. AIK-Västerås spelas den 19 februari. På onsdag spelar IKO borta mot Vita Hästen med den ovanliga starttiden 18.00. Nästa lördag stundar ett förhoppningsvis fullsatt länsderby mot Västervik i Be-Ge Hockey Center. På de åtta matcher som nu återstår har IKO att möta endast MODO och Södertälje från topp 8. I övrigt Västervik och Almtuna två gånger, hemma och borta, samt Vita Hästen borta och Tingsryd hemma i sista matchen den 8 mars. Det är nu 13 poäng ner till Karlskoga som är ny trea när Västerås var spellediga.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Jag tycker vi förlorar mot oss själva idag, jag känner inte igen vårt DNA. Första perioden tycker jag är vår även om vi inte har några jättelägen. Det blir några individuella misstag som leder till två mål och där någonstans försvinner det vi pratat om att vara här till hundra procent, vi tappar lite linjer och struktur. I tredje perioden gör vi ett ärligt försök och där känner jag igen oss som vi vill uppträda. Det är omgång 44 och vi tittar inte längre fram än till Vita Hästen på onsdag och måndagsträningen dessförinnan.

BIK Karlskoga - IK Oskarshamn 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)
21.47 1-0 Fredrik Forsberg (Gustaf Thorell)
35.35 2-0 Fredrik Forsberg (Axel Lindström)
51.35 2-1 Nicklas Heinerö (Joakim Hillding, Oskar Nilsson), spel 5 mot 4
Skott: 21-33 (3-12, 13-7, 5-14)
Utvisningar: BIK 3x2, IKO 6x2
Domare: Johan Magnusson
Publik: 2527

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras lördag kl 07.00)