• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO vände och vann

1 februari 2019 22:50
HERR

IKO hamnade i underläge mot Karlskrona men man visade återigen moral och lyckades ta matchen till förlängning. Väl där var det bara ett lag på banan och Filiph Engsund (bilden) sköt segermålet och därmed bonuspoängen och serieledningen till IKO. Kvitteringen i början av tredje perioden sköt Alex Hutchings.


Första perioden slutade mållös men var väldigt intensiv och med bra fysiskt spel. Gästande IKO skapade ett par kvalificerade målchanser redan i första bytet. Det var bra tempo i omställningarna från båda lagen. Karlskrona hade lite mer puckinnehav och några fler klara målchanser. Christoffer Rifalk klev upp stort vid ett par tillfällen när hemmalaget tryckte på som mest. Skotten i lite hemmafavör, 9-8.

Andra perioden fortsatte som den första med bra tempo och chanser åt båda håll. Efter en stund fick IKO igång en bra press och kom i våg efter våg men Arvid Holm i hemmakassen stod emot. IKO åkte på en märklig utvisning för delaying the game. KHK utnyttjade läget och nyförvärvet Hannes Johansson gjorde 1-0. IKO jobbade sig tillbaka och skapade lägen men även KHK hade bra lägen, bland annat när man kom två man mot Rifalk, som gjorde en kanonparad. IKO åkte på ytterligare en utvisning för för många spelare men klarade sig den gången och 1-0 stod sig till paus. Skotten klart till KHK, 16-6, men spelet på banan var betydligt jämnare.

IKO kom ut starkare i tredje perioden och efter fem minuter snurrade Hutchings-kedjan upp KHK-försvaret och Alex kunde snyggt kvittera till 1-1, assist Sointu/Zajac, tid 5.09. Det sköts få skott på mål i perioden men IKO hade ett spelövertag och gick för tre poäng. De flesta trodde nog att segern var klar när pucken gick i mål men det blev bortdömt för spark trots att spelaren bara åkte och bromsade och hade skridskorna i isen. Perioden fortsatte utan fler mål och skotten blev bara 4-4. Men det blev ändå dramatiskt då Arsi Piispanen åkte ut för en boarding i offensiv zon med knappt två minuter kvar. För övrigt snarlik den som Engström blev utsatt för - och blev liggande - några minuter innan. Men KHK orkade inte forcera mer och IKO spelade uppoffrande box play och tog matchen till förlängning.

IKO klarade de tolv sekunder som återstod av box play och tog sedan över fullständigt. Man kom i chans efter chans och till slut kunde inte Arvid Holm stå emot längre. Jonas Engström åkte helt enkelt och tog pucken från en back, lurade en spelare till som slängde sig och passade till Filiph Engsund som, med sitt trettonde, snyggt sköt segermålet och bonuspoängen till IKO, som kunde fira tillsammans med den tillresta bortaklacken. Skotten i Sudden 0-7 och totalt 29-25. Christoffer Rifalk storspelade i målet och räddade 28 av 29 skott, 96,5 procent.

Övriga resultat i omgång 42; Leksand-Pantern 4-2, Almtuna-Västerås 3-2, Västervik-MODO 3-2 ot. IKO återtog serieledningen, åtminstone tills imorgon, nu en poäng före AIK, som behöver minst två poäng mot Björklöven imorgon för att ta täten igen. Nästa match för IKO blir första hemmamötet mot Tingsryd på onsdag och därefter återstår det nio matcher varav endast tre hemma för IKO. IKO ska på dessa nio matcher möta Almtuna och Västervik två gånger, både hemma och borta. Sista matchen i grundserien spelas 8 mars, även då mot Tingsryd på hemmaplan. Övriga matcher som återstår är borta mot Karlskoga, Hästen och Södertälje.

Karlskrona HK - IK Oskarshamn 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
33.23 1-0 Hannes Johansson (Niklas Johansson, Daniel Norbe), spel 5 mot 4
45.09 1-1 Alex Hutchings (Matias Sointu, Nolan Zajac)
63.59 1-2 Filiph Engsund (Jonas Engström)
Skott: 29-25 (9-8, 16-6, 4-4, 0-7)
Utvisningar: KHK 0x2, IKO 3x2
Domare: Johan Nordlöf
Publik: 2415

Videoklipp med presskonferens och highlights från matchen
(highlights publiceras lördag kl 07.00)