• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Leksand
LIF

Knapp förlust mot Leksand

30 januari 2019 21:50
HERR

IK Oskarshamn fick se sin långa fina hemmasvit brytas ikväll när Leksand vann med 2-1. IKO hade inte förlorat hemma sedan 30 november. Leksand tog en 2-0-ledning i första perioden och IKO reducerade i power play i slutet av andra genom ett snyggt direktskott i krysset av Alex Hutchings. Men närmare än så kom man inte utan gästerna tog med sig alla tre poängen hem till Dalarna. Samtidigt vann AIK och tog därmed över serieledningen med en poäng.


IKO var påkopplade från start och skapade en hel del i början. Man hade ett klart spelmässigt övertag men gästernas kontringar var inte ofarliga. Men det var ändå lite ologiskt att Leksand tog ledningen efter sju minuter. Målskytt Filip Johansson med en styrning efter en snabb spelvändning. Leksand fick energi av målet och tog över mer och mer. Man sköt många skott men inga jättefarliga och Christoffer Rifalk tog de flesta. Alex Hutchings fick ett friläge men Jonas Arntzen räddade. IKO klarade av ett box play efter 14 minuter utan större problem. Med två minuter kvar kom även 0-2 genom Calle Själin när pucken studsade på Rifalk och i mål. Skotten i första perioden klart till Leksand, 12-19.

I andra perioden kom IKO in i matchen bättre men passningarna och studsarna gick inte med laget riktigt. Man hade ett power play efter sju minuter som inte gav något. IKO fortsatte trycka på men Arntzen storspelade. Rifalk hade inte så mycket att göra men tog det han skulle. IKO klarade även av ett box play efter ett direkt felakigt domslut och publiken var i uppror. Leksand var pressade och det kostade utvisningar. Efter 16 minuter kom så den efterlängtade reduceringen i power play med ett vackert direktskott i första krysset från Alex Hutchings, hans tionde, assist Zajac/Engström. Målet var välförtjänt och IKO hade tagit över fullständigt. Man fick ytterligare ett power play sista två minuterna och pepprade gästernas målbur men inget mer gick in. Skotten 12-3 speglar ganska väl IKO:s spelövertag.

Tredje perioden blev jämn och det var ett ställningskrig där Leksand med skickligt försvarsspel kunde hålla undan. IKO kämpade och försökte men kom inte till några riktigt farliga avslut. Klockan tickade ända till drygt nitton minuter innan IKO kunde plocka målvakten men det blev inga fler mål. Man hade en offensiv tekning med fem sekunder kvar men Leksand fick ut den och hade ett skott i den tomma buren men då hade slutsignalen gått. Skotten i tredje perioden helt jämnt, 9-9, och totalt 33-31.

Matchens lirare blev Leksands målvakt Jonas Arntzen med nära 97 i räddningsprocent och IKO:s ende målskytt Alex Hutchings. Slitvargen i hemmalaget blev Oskar Nilsson.

Onsdagens övriga resultat; Södertälje-Karlskrona 0-1, Pantern-AIK 1-7, Björklöven-Almtuna 2-1, Västerås-Västervik 3-0, MODO-Karlskoga 5-2, Vita Hästen-Tingsryd 4-1. På fredag möter IKO Karlskrona på bortaplan i omgång 42 och dit ordnar Blue Front Support en bussresa för att stötta laget i jakten på en finalplats. AIK tog över serieledningen efter sin storseger mot Pantern och leder nu med en poäng. IKO har 11 poäng ner till trean Västerås med 11 matcher kvar att spela.

IK Oskarshamn - Leksands IF 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
07.03 0-1 Filip Johansson (Anton Karlsson, David Rundqvist)
18.08 0-2 Calle Själin (Thomas Valkvae-Olsen, Linus Persson)
36.03 1-2 Alex Hutchings (Nolan Zajac, Jonas Engström)
Skott: 33-31 (12-19, 12-3, 9-9)
Utvisningar: IKO 2x2, Leksand 3x2
Domare: Peter Lyth
Publik: 2723

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen
(Highlights publiceras torsdag kl 07.00)