• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
AIK
AIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Seriefinal på Hovet

24 januari 2019 14:40
HERR

Fjärde och sista mötet i grundserien mellan de två stabila topplagen AIK och IKO spelas fredag kväll på Hovet i Stockholm. IKO har vunnit sina två hemmamatcher och AIK vann hemma i slutet av november. Jonas Engström (bilden) gav IKO en biljett in i matchen senast i december då AIK tagit en tidig 2-0-ledning.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Sista grundseriemötet mellan AIK och IKO blir en viktig markering för vilket lag som vill sitta i förarsätet i en eventuell Hockeyallsvensk final i mitten av mars. Avståndet ner till de jagande lagen Västerås och Karlskoga är ganska stort, 14 respektive 17 poäng. Men först ska ytterligare 13 omgångar spelas och 39 poäng fördelas. Betydelsen av den här matchen är stor för vem som ska vinna HockeyAllsvenskan och få hemmaplansfördel i finalen. Vid IKO-seger imorgon skiljer det åtta poäng med tolv matcher kvar att spela. Den 8 mars spelas sista grundserieomgången och perioden fram dit rullar på med "bara" två matcher i veckan.

IKO och AIK har turats om i serieledning under säsongen och IKO har haft täten sedan mitten av december då man vann sju raka matcher. I onsdags drygade IKO ut serieledningen till fem poäng efter storseger mot Almtuna samtidigt som AIK föll efter straffar mot Södertälje, ett lag som AIK för övrigt ska möta två gånger till.

Om man tittar på formen över senaste fem matcherna är det nästan helt lika i både poäng och målskillnad. Båda lagen har tagit ett par stora segrar på slutet och båda har också förlorat mot Södertälje. Även poängproduktionen är ganska lika mellan de båda topplagen. AIK:s topptrio är Anton Holm (15+17), Fredric Weigel (8+22) och Max Lindholm (14+13) och för IKO är det Arsi Piispanen (7+26), Jonas Engström (14+16) och Alex Hutchings (8+20).

Omgång 40 spelas fredag och lördag. Övriga matcher på fredagen Björklöven-Västerås, Karlskoga-Västervik, Almtuna-Pantern och lördagen Leksand-Södertälje, Tingsryd-MODO, Karlskrona-Vita Hästen. IKO har här efter spelat klart i grundserien mot AIK, Björklöven, Västerås och Pantern och ska möta Almtuna och Västervik två gånger, resterande lag en gång. På onsdag tar IKO emot Leksand i Be-Ge Hockey Center.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Det var en bra match från vår sida mot Almtuna. Vi var redo och fullt påslagna från start och kunde kontrollera matchen tycker jag. Det syntes på passningar och allt utförande att det var närvaro på samtliga spelare.
– Det ska bli kul att möta seriefavoriterna AIK på bortaplan. Dom var ju ett av lagen som skulle vara med i toppen och är det också så det ger oss ett bra kvitto på var vi står. I morgon handlar det om att vara där, precis som till varje match. Vi vill åka dit och göra ett bra avtryck och visa att vi är att räkna med. Framför allt vill vi ha revansch för 2-0-förlusten där uppe senast och det är väl en anledning att åka dit och ställa frågan till dom.
– Samtliga spelare som var tillgängliga igår finns med i truppen så det är positivt att vi kan mönstra samma lag. Läget på skadefronten är oförändrat.