• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Pantern
PAN

Bästa hemmalaget mot bästa bortalaget

15 januari 2019 16:06
HERR

Onsdagens match i omgång 37 blir en spännande kamp mellan seriens bästa hemmalag och bästa bortalaget. IKO har vunnit sexton matcher hemma och bara förlorat tre. Pantern har vunnit elva matcher borta och förlorat sju. Pantern är laget med sämst hemmastatistik även om man vunnit några matcher på slutet. Det skiljer 32 poäng hemma mellan lagen och det är nästan samma som i totalen och därför ligger Pantern på elfte plats. Matchens profil är #14 Anton Johansson som värvades in mitt under säsongen.


Precis som mot Västerås blir det nu sista gången i grundserien även mot Pantern. Spelschemat är väldigt oregelbundet i år, t ex så har IKO mött Västervik bara två gånger och Almtuna bara en gång. Mot Pantern har det blivit två trepoängare hittills den här säsongen. Malmölaget vann med 4-2 hemma tidigt på säsongen och därefter har IKO vunnit med 4-0 hemma och 3-2 borta när man nu alltså möts för fjärde gången.

Pantern har efter nyår flyttat tillbaka till Malmö isstadion och då har det blivit lite mer poäng även på hemmaplan. På slutet har man spelat tre raka hemmamatcher och vunnit i Sudden mot Vita Hästen och Västervik och nu senast en övertidsförlust mot Södertälje. IKO har tagit sex av tolv poäng på den här sidan nyår efter förluster mot Västervik och Södertälje samt segrar mot MODO och Västerås. På hemmaplan har IKO inte förlorat sedan 30 november, därefter sex raka segrar.

Mest känd i Be-Ge Hockey Center av Panterns spelare är utan tvekan Nicklas Jadeland, som spelat över 500 matcher och gjort över 100 mål i Allsvenskan. På fem säsonger i IKO mellan 2007-2012 spelade han 232 matcher och gjorde 60 mål. Det viktigaste målet var "miljonmålet" borta mot Rögle när en slutspelsplats säkrades med 27 sekunder kvar. Erik Nyström har också spelat i IKO, men bara fem matcher. Poängbäst i Pantern är dansken Nick Olesen som gjort 23 poäng (9 mål). Arsi Piispanen är femma i Allsvenskans poängliga med 31 poäng (7 mål) och delad tvåa i assistligan med 24. Jonas Engström är sjua i skytteligan med 14 mål, totalt 28 poäng.

Pantern släpper i snitt in flest mål per match, 2,59, och IKO minst, 1,85. Andremålvakten Jonathan Bjurö har lagt av och Lars Volden är nia i målvaktsligan med dryga 92 i räddningsprocent, att jämföras med Christoffer Rifalk och Adam Åhman båda närmare 94. Pantern är det mest utvisade laget i serien med hela 170 tvåminutersutvisningar plus sju matchstraff. För IKO är motsvarande siffror 129 och 2. På köpet har Pantern blivit duktiga i box play med 81 procent (femma i ligan) jämfört med IKO som är trea på 84 procent. I power play är skillnaden större, IKO tvåa på 25 och Pantern nia på 18.

Matchens profil #14 Anton Johansson finns i en videointervju längre ner i artikeln. Anton kom in i laget en bit in på säsongen från Örebros juniorlag och med några SHL-matcher i bagaget. Han är noterad för ett mål så här långt, ett poänggivande mål mot Vita Hästen i november.

Alla sju matcherna spelas samtidigt onsdag kväll; MODO-AIK, Vita Hästen-Almtuna, Södertälje-Björklöven, Västerås-Tingsryd, Karlskoga-Karlskrona, Leksand-Västervik. Nästa omgång spelas fredag-söndag där IKO har lördagsmatch borta mot Björklöven.

Videointervjuer med Anton Johansson och Håkan Åhlund inför matchen: