• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Västerås
VIK

Stabil seger i toppmatchen

12 januari 2019 20:50
HERR

IKO tog till slut en säker och stabil seger med 3-1 i toppmötet mot seriefyran Västerås. Ett mål i varje period genom Joakim Thelin, i power play, Oskar Nilsson (bilden) och Markus Modigs gav en 3-0-ledning med tio minuter kvar. Västerås reducerade men kom aldrig närmare. En stark insats av IKO i en riktigt bra hockeymatch.


Västerås gjorde ett starkt första byte men ganska snart gled initiativet över till hemmalaget som skapade en hel del. VIK tvingades till en utvisning tidigt och där var IKO skoningslösa. 20 sekunder in i pp petade Joakim Thelin in en retur efter ett hårt skott från Filip Sveningsson, assist även Oskar Nilsson. Det var Thelins 12:e mål i IKO-tröjan. IKO fortsatte trumma på och hade flera chanser att öka på ledningen men JVM-målvakten Samuel Ersson stoppade resten av puckarna. Hans kollega i hemmakassen Adam Åhman hade lite mindre att göra men fick några gånger jobba riktigt hårt när VIK satte tryck i anfallszonen. Det blev inga fler mål i perioden och skotten var klart i hemmafavör, 12-5.

Västerås tog över direkt i andra perioden och pressade på rejält, ledde skotten med 8-1. Men IKO försvarade sig bra och höll motståndarna på utsidan. Skotten gick ofta inte igenom och de gånger de gjorde det så var Åhman rena väggen. IKO var inte ofarliga utan skapade kanske de vassaste chanserna i kontringarna. Två gånger kom man två mot en och alla var övertygade att det blev mål men Ersson gjorde fantomräddningar. En dubbelutvisning i slutet blev IKO:s lycka. Direkt efter tekning kom pucken upp till Oskar Nilsson som sköt i mål från distans med bra skymning framför Ersson, assist Dahlroth/Piispanen. Skotten i andra perioden 7-12.

IKO fick en utvisning alldeles i slutet av andra perioden men klarade lätt av box play även in i tredje, VIK sköt inte något skott på mål vilket däremot IKO gjorde och samtidigt dödade värdefull tid. IKO blev inte lika pressade i tredje perioden utan kontrollerade matchen bra. Klockan tickade upp mot tio minuter och då klev Markus Modigs in, gjorde en snygg dragning och sköt ett tyst skott otagbart i bortre krysset, 3-0 och där kändes matchen avgjord, assist Dahlroth på nytt. Men Västerås replikerade minuten senare med ett snabbt avslut från Sebastian Benker som slank in bredvid Åhman. Resterande nio minuter blev ändå inte någon anstormning från gästerna utan IKO kunde även i spel 5 mot 6 sista två minuterna hålla undan och vinna med 3-1. Skotten i tredje perioden 6-10 och totalt 25-27.

Matchens lirare blev Lukas Zetterberg och Adam Åhman, samt hemmalagets slitvarg Jesper Dahlroth. Åhman med mäktiga dryga 96 i räddningsprocent tog in på Samuel Ersson i målvaktsligan och nu är de båda och Christoffer Rifalk bara inom hundradelar från varandra i toppen.

Resultat i dagens övriga två matcher; Björklöven-Vita Hästen 0-2, Leksand-Karlskoga 5-1 och igår Karlskrona-Tingsryd 3-1, AIK-Västervik 5-2, Pantern-Södertälje 3-4 ot, Almtuna-MODO 5-6. IKO har ny hemmamatch på onsdag då Pantern kommer på besök och därefter är det långresa till Umeå för match mot Björklöven på lördag. Segern idag innebär att avståndet till AIK är oförändrat 4 poäng och det ökades till 14 mot Karlskoga och 15 mot Västerås med 16 omgångar kvar att spela.

IK Oskarshamn - Västerås IK 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
04.35 1-0 Joakim Thelin (Filip Sveningsson, Oskar Nilsson)
38.03 2-0 Oskar Nilsson (Jesper Dahlroth, Arsi Piispanen)
50.02 3-0 Markus Modigs (Jesper Dahlroth)
51.12 3-1 Sebastian Benker (Mikael Frycklund, Fredrik Johansson)
Skott: 25-27 (12-5, 7-12, 6-10)
Utvisningar: IKO 3x2, VIK 3x2
Domare: Peter Lyth
Publik: 2511

Videointervjuer efter matchen med Håkan Åhlund och Adam Åhman samt highlights från matchen
(Highlights publiceras söndag kl 07.00)