• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Oskarshamn
IKO

Södertälje borta är nästa utmaning

8 januari 2019 16:00
HERR

Säsongens första bortamatch mot Södertälje spelas onsdag kväll i omgång 35 när en tredjedel av serien återstår. Lagen har vunnit var sin match, IKO vann premiären med 5-3, där Joakim Thelin (bilden) blev matchvinnare med två sena mål, och föll i slutet av november med 4-1. Den sistnämnda var under svackan med fyra raka förluster som sedan vändes till sju raka trepoängare.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

SSK är 24 poäng efter IKO och kämpar om en slutspelsplats, sjua nu med ett helt koppel lag som jagar 3-5 poäng bakom. Det har varit lite upp och ner för Södertälje på slutet. Efter segern mot IKO följde tre raka förluster. Därefter följde två segrar, en förlust och så tre segrar och nu senast suddenförlust mot Vita Hästen. IKO hade som bekant sju raka trepoängare i december, föll i derbyt mot Västervik men studsade tillbaka med en riktigt bra insats och 5-2-seger för andra gången mot MODO.

Jonas Engström leder laget både som lagkapten och målskytt. Han är sexa i skytteligan och tia i poängligan, 14+13, och har nu gjort poäng i nio raka matcher! Arsi Piispanen, med tre assist mot MODO, är sexa i poängligan med 29 poäng (7 mål) och trea i assistligan. Hans magiska passningar skapar mängder med chanser, varav senast assisten till Hutchings 1-0 mot MODO, sticker ut lite extra.

Södertälje förfogar över seriens två bästa poängplockare, Nikolai Meyer 39 poäng (17 mål) och Sebastian Dyk 35 (18 mål). Därefter är det ett litet hopp till kedjekamraten Christopher Liljewall med 20 poäng (6 mål). På målvaktssidan har man Alexander Sahlin med drygt 92 i räddningsprocent och George Sörensen med 90 att jämföras med Christoffer Rifalk nästan 94 och Adam Åhman drygt 93 som tvåa och trea i ligan.

Det är full omgång på onsdagen med följande övriga matcher; Pantern-Vita Hästen, Västerås-Karlskrona, Karlskoga-AIK, Västervik-Almtuna, MODO-Björklöven och Tingsryd-Leksand. Omgång 36 inleds med fyra matcher på fredag och IKO spelar på lördag kväll i samband med Nostalgifesten i Be-Ge Hockey Center då Västerås kommer på besök.

IKO:s assisterande tränare Fredrik Hallberg inför matchen
–Vi kom upp i en bra nivå mot MODO och framför allt var det en bra kollektiv insats. Alla var påslagna och då är vi starka. Vi kom ut starkt vilket vi även gjorde mot Västervik men där fick vi två snabba mål emot oss vilket satte prägel på matchen.
– Södertälje blir en tuff och rolig utmaning och vi får se upp med Dyk och Meyer bland annat. Vi fokuserar främst på vår egen prestation och ju bättre den prestationen är desto bättre måste motståndaren vara för att slå oss. Vi har under hela säsongen hafte en hög lägstanivå och det är det som gör att vi över tid kan spela bra. Vi har en hög kravställning i vår dagliga verksamhet så att det ska bli ett beteende. Men även fortsättningsvis gäller det att behålla ödmjukheten, det är långt kvar av serien.
– Vi får tillbaka Adam Åhman nu efter JVM, däremot inte Filip Sveningsson som är skadad. Men vi har det bra beställt på forwardssidan med hård konkurrens om platserna. På backsidan fick vi in Lukas Pilö vilket gör att vi nu går på sju backar med en bra fördelning av istiden. Isak Pantzare och Anton Björkman är inte redo för spel ännu.