• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
MODO
MODO

Kassaskåpsseger när IKO vann inför storpublik

6 januari 2019 20:43
HERR

Det var Säsongens viktigaste match. Och budskapet hade såväl IK Oskarshamn som Oskarshamnsborna tagit till sig. Alex Hutchings gav hemmalaget ledningen redan efter två minuter och därefter hade IKO ledningen, bortsett från 1,5 minut i mitten av den första perioden. Segern skrevs till 5-2.


Säsongens viktigaste match, till förmån för Barncancerfonden. Drygt 2700 personer i Be-Ge Hockey Center – och det var feststämning direkt från start trots söndag. IK Oskarshamn tog tag i taktpinnen tämligen omgående och när klockan stod på 02:02 hade Alex Hutchings snurrat in matchens första mål, vackert serverad av en Arsi Piispanen i toppform. IK Oskarshamn fortsatte att tugga på och var utan tvekan revanschsugna sedan fredagens förlust.

MODO skulle få till en kvittering när man fixade fram en av periodens målchanser sju minuter in i perioden. Joakim Hagelin fick tag i pucken bakom mål och kunde därifrån spela fram en framstörtande Kalle Jellvert på den första stolpen. Men IKO ville åt ledningen direkt igen. Jaeden Martin sköt på täckande spelare, Nolan Zajac snappade upp pucken, tog ett par skär och kunde ytterst elegant servera Nicklas Heinerö som kunde raka in 2-1 i ett öppet mål endast minuter efter kvitteringen. Och IKO satt åter i förarsätet.

Målchanser saknades inte för något av lagen, men det var IK Oskarshamn som skapade den största oredan offensivt. Och det skulle komma ytterligare utdelning. Från bakom samma mål som i den första perioden var det den här gången Jonas Engström som hittade till en blå framstörtande spelare. Nicklas Heinerö stod för avslutet som stensäkert satt innanför den bortre stoplen. Hemmalaget fortsatte att trycka på och fick även ett powerplayläge strax efter mittperiodens powerbreak. Lägen skapades på löpande band och det var inte långt ifrån att även kapten Engström skulle få bli målskytt på en styrning.

Istället var det MODO som skulle få matchens femte mål i slutet av den andra perioden. Henrik Björklund transporterade in pucken längs högra långsargen och kom nästan jämsides med förlängd mållinje innan han avfyrande en handledare som hittade in på första krysset. Men Janne Kivilahti var även han sugen på att få känna nät i mittperioden. När IK Oskarshamn fick matchens powerplay skulle det ringa för finländaren. MODO gick till anfall med en man mindre, IK Oskarshamn vände på spelet och kom tre mot två. Då gick finländaren på ett rappt eget avslut som tvingade Linus Lundin att kapitulera till 4-2.

Den avslutande perioden var mer tillknäppt, men IK Oskarshamn hade trots det flera fina långa anfall. I inledningen fick man fin snurr genom den för dagen glödheta Piispanen-kedjan. Alex Hutchings sköt först en gång strax utanför, men nye backen Lukas Pilö gav honom en ny chans bara sekunder senare. Då var siktet tillräckligt inställt och 5-2 till IKO. Och därefter var IK Oskarshamns match och segern bärgades inför de drygt 2700 personerna i Be-Ge Hockey Center.

IK Oskarshamn – MoDo Hockey 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
02:02 1-0 Alex Hutchings (Piispanen, Kivilahti)
07:07 1-1 Kalle Jellvert (Hagelin, Wernblom)
08:29 2-1 Nicklas Heinerö (Zajac, Martin)
26:59 3-1 Nicklas Heinerö (Engström, Nilsson)
36:25 3-2 Henrik Björklund (Häggström, Sylwander)
39:52 4-2 Janne Kivilahti (Piispanen, Zajac)
45:01 5-2 Alex Hutchings (Pilö, Piispanen)

Skott: 30-29 (13-11, 11-12, 6-6)
Utvisningar: IKO 2x2, MODO 2x2
Domare: Anders Sandahl
Publik: 2723

Analys och kommentarer från huvudtränare Håkan Åhlund:

Highlights från matchen
Publiceras klockan 07:00 dagen efter matchen