• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Årets första blir ett länsderby

3 januari 2019 09:00
HERR

Årets första match blir ett länsderby i Västervik. Det är andra gången lagen möts den här säsongen och IKO vann första derbyt hemma med 4-2. Markus Modigs och Filiph Engsund på bilden samarbetade vid det fjärde målet i förra mötet och har sedan dess producerat på en hög nivå.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Det nya året börjar med ett länsderby i Västervik och lagen har bara mötts en gång den här säsongen, en match som slutade med IKO-seger 4-2. Västervik ligger på elfte plats med bara fem poäng upp till slutspelsplats men samtdigt bara två poäng ner till negativt kval. VIK har varit starka hemma även om det bara blivit två trepoängare men desto fler straffavgörande. Man vann senast på straffar mot Björklöven i lördags och totalt över säsongen har man spelat sju straffläggningar och vunnit samtliga! IKO gjorde en riktigt bra december med först en förlust och därefter sju raka trepoängare med målskillnaden 25-7 och är nu uppe på 70 poäng på 32 matcher. IKO avslutade det gamla året med en knapp seger mot jumbon Vita Hästen.

Västerviks bäste poängplockare är Trevor Mingoia med 24 poäng (8 mål) och han är även duktig på straffar. Nu är han dock utlånad till Rögle och det är inte bekant när han kommer tillbaka. Victor Öhman som lämnade IKO under säsongen har nu gjort 12 poäng (6 mål) på 15 matcher i VIK-tröjan. Han gjorde 8 poäng (3 mål) på sina 10 matcher i IKO. På målvaktssidan har det varit lite turbulent i VIK den senaste tiden. Viktor Östlund flyttade till Schweiz och Emil Kruse har varit utlånad en match till Rögle. Kruse snittar drygt 91 i räddningsprocent med 2,2 insläppta mål per match att jämföras med Christoffer Rifalk som leder målvaktsligan på dryga 94 procent och 1,6 mål per match. Poängtoppen i IKO leds av Arsi Piispanen - årets sportprofil i mellanlänet - med 26 poäng (7 mål), Jonas Engström - 10:a bland sportprofilerna - 25 (12 mål) och Alex Hutchings 24 (6 mål). Imponerande statistik är vidare plus/minusligan med trippel IKO i topp; Jesper Dahlroth och Filiph Engsund båda på plus 19 och John Dahlström plus 14.

Två länsderbyn återstår, 16 februari i Oskarshamn och den 27:e i samma månad i Västervik i fjärde omgången från slutet. Två torsdagsmatcher inleder omgång 33; Karlskoga-Pantern och Tingsryd Björklöven. Övriga fredagsmatcher Karlskrona-Almtuna, Leksand-AIK, Vita Hästen-Västerås och Södertälje-MODO. Nästa omgång spelas redan på söndag, Trettondagen, med matchstart kl 15.00 för IKO mot MODO.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför derbyt
– Vi avslutade det gamla året med många bra matcher i december. Matchen mot Vita Hästen var också bra även om det bara blev ett mål. Hästen har många individuellt skickliga spelare och det är så klart lurigt när man bara leder med ett mål, då kan det ju vara slumpen som avgör. Jämför man med Karlskronamatchen där vi hade full utdelning på chanserna men mot Hästen hade vi inte det och då blir det jämnt.
– Killarna ska ha en eloge för att dom orkar hålla uppe prestationen så bra över julen och mellandagarna. Nu är det historia och vi får ta oss an ett nytt år och vi börjar med ett derby, vilket ska bli jättekul. Det är positivt när det dyker upp lite andra typer av matcher med ytterligare faktorer inblandade. Men för oss är det inget annorlunda utan det är vår egen prestation och vårt sätt att spela vi fokuserar på. Det verkar som killarna har förstått vad som krävs för att vi ska vara att räkna med varje kväll. Det är inget annorlunda 2019 utan det börjar direkt med Västervik imorgon. Västervik har många individuellt skickliga spelare och man ska ha stor respekt och ödmjukhet för alla spelare i Allsvenskan. Så för oss gör det ingen skillnad om Trevor Mingoia är med eller inte utan vi fokuserar som sagt på vårt.
– Vi saknar två backar, Isak Pantzare och Anton Björkman, men vi har både Christian Lindberg och Jaeden Martin som är med och slåss om istid. Jaeden gjorde det jättebra mot Hästen och växte in i matchen. Joakim Hillding är spelklar igen.