• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Massiva pressen räckte inte – IKO förlorade derbyt

4 januari 2019 22:06
HERR

Den tuffa starten i bortaderbyt blev en för brant uppförsbacke. Med 2-0 på tavlan redan efter tre minuter räckte in en massiv press i den tredje perioden för att kvittera matchen. IK Oskarshamn gav det utan tvekan en chans – men istället för 2-2 kunde Västervik trycka dit 3-1.


IK Oskarshamn fick en riktigt tuff start i årets första match. Minuten in i den första perioden åkte IK Oskarshamn på matchens första utvisning. Och det skulle ringa tämligen omgående. 1:59 in i perioden kastades pucken in framför Christoffer Rifalk som fick se sig besegrad efter diverse puckstudsar på benskydd och skridskor. Drygt minuten senare fastnade ett uppspel på en VIK-klubba och Ken Jäger kunde spela fram Philip Rondahl till matchens andra mål.

Perioden fortsatte tungt för IK Oskarshamn som kämpade för att ta sig in i matchen ordentligt. De första elva minuterna, innan powerbreaket, får man tillskriva Västervik som vann en större del av 50/50-situationerna i Plivit Trade Hallen. IK Oskarshamn fick en gratisbiljett in i bataljen när man fick en utvisning med sig, och läget var inte ofarligt. Men riktigt nära det där första målet var aldrig gästerna. Skotten skrevs till 15-10.

Mellanakten var en helt annan IK-period än den första. Redan efter knappa minuten höll sig offensiva duon Hutchings och Kivilahti framme och skapade ett två mot ett-läge. Kort därefter var det Joakim Hillding som vann en lös puck offensivt och drev på kassen. IK-pressen kom dock av sig när Schilken hittade en trippingutvisning – som sedan kompenserades med en annan tvåa fem sekunder senare. Perioden var utan tvekan IK Oskarshamns som skapade ytterligare en rad fina lägen, bland annat genom Jaeden Martin, och man kom närmare ju längre perioden gick. Men någon utdelning fick man inte – och VIK-keepern Emil Kruse såg till att ha marginalerna på sin sida.

Slutakten var egentligen IK Oskarshamns från start till mål. Pressen kopplades på direkt och redan efter fyra minuter, när IK fått ett långt anfall, tog Västervik sin timeout i samband med en icing. Pressen fortsatt och – äntligen – skulle utdelningen komma. Efer drygt sex minuter kastade Emil Carnestad in en puck på mål som Jonas Engström kunde styra in. Minuterna senare spelvände IKO och Arsi Piispanen tog avslut. Returen dansade på mållinjen och Alex Hutchings var ytterst nära en kvittering. Och det var fortsatt IKO för hela slanten, bortsett från ett par Västervikschanser. En hel drös puckar vanns och snappades upp offensivt och känslan var helt klart att matchen var närmare 2-2 än 3-1.

IKO pressade på och pressade på. Men så kom chansen för Västervik. En IK-back klev på på offensiv blå, nådde inte ända fram och Västervik fick ett gratis två mot ett-läge. Alfred Andersson var klinisk och tryckte upp pucken bakom Christoffer Rifalk. Gästerna gav det en sista chans med time out och spel sex mot fem, men pucken ville inte in bakom Emil Kruse. Skottstatistiken i avslutningsperioden slutade hela 17-6 till IKO.

Tränaranalys och kommentarer kommer i en kombinerad efter match- och inför match-videointervju under morgondagen.

Västerviks IK – IK Oskarshamn 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
01:59 1-0 Kellen Jones (Öhman, Rondahl) PP1
03:05 2-0 Philip Rondahl (Jäger)
46:55 2-1 Jonas Engström (Carnestad)
55:55 3-1 Alfred Andersson (Suchy, Gustafsson)

Skott: 27-35 (15-10, 7-8, 5-17)
Utvisningar: VVIK 2x2, IKO 5x2
Domare: Pierre Schilken
Publik: 1892