Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO rycker i toppen efter seger i Karlskoga

26 december 2018 20:30
HERR

IKO utökade serieledningen till sex poäng efter en stark 3-1-seger borta mot Karlskoga. Filiph Engsund (bilden) blev matchvinnare med sitt 2-1-mål tidigt i andra perioden. Första målet gjorde Joakim Thelin och Jonas Engström det sista i tom kasse. Christoffer Rifalk storspelade i målet när BIK tryckte på i tredje perioden och räddade totalt 31 skott, nästan 97 procent.


Gästande IKO inledde starkt och skapade en hel del under första perioden. Man ledde skotten med 11-2 drygt halvvägs och hade då ett ganska bra power play. Men precis när BIK blev fulltaligt kom man i en snabb spelvändning och Gustaf Thorell kunde skjuta 1-0 i hög fart framför Rifalk. IKO fortsatte trycka på och knappt fyra minuter senare satt kvitteringen bakom Henrik Lundberg i hemmakassen. Joakim Thelin jobbade starkt offensivt och fick med sig pucken runt mål, ställde sig i perfekt skottläge på passning från Matias Sointu och sköt mot kassen där Lundberg var skymd av både en hemma- och en bortaspelare. Det var Thelins 11:e mål i tröja nummer 11. I slutet fick Karlskoga ett power play men IKO försvarade sig bra och 1-1 stod sig till paus. Skotten klart till IKO, 6-13.

BIK fick inleda andra perioden i power play men IKO klarade av även det ganska enkelt. Direkt när man blev fulltaliga kom IKO i ett fint anfall där John Dahlström serverade Filiph Engsund ett perfekt läge fram till ledningsmålet, 1-2. Det var Engsunds åttonde mål för säsongen. IKO åkte på ytterligare en utvisning men den började med en fin spelvändning och nära 1-3. Sedan fick IKO spela power play och hade några fina avslut. Sointu hittade Thelin med en ny jättefin passning men Lundberg gjorde en kanonräddning. Karlskoga fortsatte ha ett litet spelövertag men IKO försvarade sig bra i egen zon och kom i flera snabba kontringar. Ledningen för IKO höll i sig till andra pausen och skotten nästan helt omvänt mot första, 13-7.

Tredje perioden inleddes med ganska hafsigt spel med många avblåsningar. BIK fick ett power play som inte var av någon vidare kvalitet eller snarare IKO:s boxplay var återigen storstilat. Hemmalaget tog över mer och mer och tryckte tillbaka gästerna långa stunder. IKO var tröttkörda och åkte dessutom på en utvisning med fyra och en halv minut kvar. Men med uppoffrande box play-spel klarade man även den femte tvåminutaren utan baklängesmål. BIK tvingades chansa utan målvakt men då bröt Arsi Piispanen en passning, spelade Filiph Engsund som passade vidare till Jonas Engström som enkelt kunde åka mot det tomma målet och slå in slutresultatet 1-3, Engströms trettonde mål. Skotten i tredje klart till hemmalaget, 13-4 och totalt 32-24. En stark och viktig seger, sjätte raka, för IKO i toppen av tabellen där man utökade serieledningen så att den nu är sex poäng (plus 20 mål) ner till AIK och tio ner till Karlskoga på tredje plats. Christoffer Rifalk storspelade i målet igen och räddade 31 skott, nästan 97 procent.

Annandagens övriga matcher; Tingsryd-Pantern 1-4, Västervik-Södertälje 2-3 ot, Leksand-Almtuna 3-2, Västerås-AIK 3-2 ot. Omgången avslutas torsdag kväll med två matcher; Karlskrona-Björklöven och Vita Hästen-MODO. På lördag kväll i omgång 32 möter serieledande IKO tabelljumbon Vita Hästen i Be-Ge Hockey Center.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Vi gör en bra bortamatch ikväll. Jag tycker vi växer in i matchen och blir bättre och bättre för varje period i försvarsspelet och vårt sätt att spela. Jag tycker vi har bra koll på dom även om vi kom i underläge tidigt. Dom skjuter 13 skott i sista men det är många som är ofarliga och vi hade bra koll på dom skotten ändå. Vi kände oss trygga och BIK kändes lite trubbiga, dom kan bättre också. Tio minuter i box play gör vi bra och klarar ut det, det är mycket som är positivt idag. Det behöver inte se annorlunda ut än så här och det är bara att gå vidare, träna imorgon och förbereda oss för Vita Hästen på lördag.

BIK Karlskoga - IK Oskarshamn 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
12.25 1-0 Gustaf Thorell (Dennis Fröland, Jacob Lundegård)
16.02 1-1 Joakim Thelin (Matias Sointu)
22.13 1-2 Filiph Engsund (John Dahlström)
58.58 1-3 Jonas Engström (Filiph Engsund. Arsi Piispanen), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 32-24 (6-13, 13-7, 13-4)
Utvisningar: BIK 2x2, IKO 5x2
Domare: Daniel Eriksson
Publik: 2927

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras torsdag kl 07.00)