Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO möter Leksand

13 december 2018 16:10
HERR

Efter en fin uppvisning i seriefinalen mot AIK (5-3) får IKO nu snabbt ladda om för bortamatch mot Leksand fredag kväll. Redan under torsdagseftermiddagen rullar bussen mot Tegera Arena. Leksand har haft en tung period med åtta raka förluster medan IKO vänt sin förlusttrend till tre raka segrar på slutet. Lagkaptenen Jonas Engström (bilden) leder laget med sina 12 mål.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Leksand vann i Oskarshamn med 7-4 den 14 november. Sedan dess har det bara blivit två segrar och trenden är nu åtta raka matcher utan poäng. Återstår att se om man lyckas bryta trenden nu mot IKO eller längre fram. Laget har så klart dalat i tabellen men ligger kvar över slutspelsstrecket, 7:a nu med 40 poäng mot IKO:s 58. IKO hade fyra raka förluster men har nu radat upp tre starka trepoängare mot Pantern, Björklöven och senast alltså AIK i seriefinalen.

Kalle Johansson, succéback ifjol, återvänder på lån från Växjö och spelade redan mot AIK. Han blir en fin förstärkning i försvaret men det är inte bestämt hur länge han får stanna. IKO får nu klara sig utan Adam Åhman och Filip Sveningsson som åker till Junior-VM. Som backup i målet lånas Jesper Eliasson, född 2000, in från Växjös juniorlag. Vidare återkommer Janne Kivilahti på lån från Nybro. Han spelade två matcher tidigare i höst och noterades för 3 poäng (2 mål). Han stannar även denna gång över två matcher, Leksand och Karlskrona. Janne slutade tvåa i poängligan för Hockeyettan Södra med 28 poäng (12 mål) på 22 matcher.

Det spelas bara tre fredagsmatcher i omgång 29, övriga är Södertälje-Karlskrona och Almtuna-Björklöven. Resterande matcher spelas lördag, söndag och till sist måndag med AIK-Pantern. IKO får sedan spelledigt till torsdag då man spelar hemma mot Karlskrona i sista matchen före jul. Men det blir en kort julledighet för redan på annandagen är det bortamatch mot Karlskoga.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Det är kul att vinna hockeymatcher och gör vi bra prestationer så ökar ju chansen att vinna. Mot AIK var det en riktigt bra prestation och jag hoppas det har ökat på självförtroendet ytterligare. Vi pratade om att vara samlade i mittzonen och göra det trångt för dom och det tycker jag vi gjorde under hela matchen. Vi drabbades inte av panik efter deras två tidiga mål, jag tycker inte dom hade speciellt mycket mer än det. Vi trummade på bra och hade tålamod, det var bara att jobba vidare. Vi fortsatte i andra perioden och fick utdelning och kanske kunde haft något mål till, tycker jag och vi hade full kontroll även i tredje.

– Vi fokuserar som vanligt på vårt eget och tänker inget på Leksands form. Det viktiga är att försöka komma upp så nära vårat spel som möjligt, det är det vi vill göra. Sen kollar vi lite på video på Leksands power play och box play så vi har lite koll på det. Vi vill gärna driva spelet så att dom får rätta sig efter oss. Vi vann med 5-1 förra gången borta och förlorade hemma i en svängig match. Men båda dom matcherna är historia nu och det har vi ingen nytta av idag. Det är bara för oss att tänka mentalt vad vi ska göra därute.

– Vi saknar fortfarande Isak Pantzare. Dessutom fokuserar Jaeden Martin, Christian Lindberg och Eddie Levin på J20 som har en viktig match i helgen. Men vi reser ändå med sju backar och tretton forwards. Matias Sointu stod över mot AIK efter en lättare smäll i matchen mot Björklöven men han är med på resan.