Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

Ny seriefinal mot AIK

11 december 2018 17:47
HERR

IK Oskarshamn och AIK möttes för bara drygt två veckor sedan i en seriefinal på Hovet i Stockholm där AIK vann med 2-0. Nu är det dags igen och serietvåan IKO är ute efter revansch. #10 Nicklas Heinerö med fyra mål på de senaste tre matcherna är hemmalagets matchprofil.


Ettan AIK och tvåan IKO har följts åt i tabellen en längre tid, de senaste omgångarna med Stockholmarna steget före. Det skiljer just nu fem poäng och ett plusmål mellan lagen. Självklart blir utgången i matchen väldigt viktig för den fortsatta kampen i toppen av tabellen. Vid seger är IKO två poäng efter, vid förlust istället åtta poäng.

Det finns gott om igenkänningsfaktorer mellan lagen. Målvakten Erik Källgren gjorde två säsonger i IKO och där finns även målvaktstränaren Robin Danielsson. Åt andra hållet finns Joakim Thelin som har AIK som moderklubb och Nicklas Heinerö som också spelat många år i Gnaget. Dessutom David Berg som lämnade AIK för IKO precis innan förra mötet på Hovet.

Den här säsongens två möten har slutat med var sin hemmaseger, 3-2 efter straffar för IKO med Isak Pantzare som matchvinnare i tionde straffomgången och 2-0 för AIK senast. På Hovet gjorde AIK båda målen inom 25 sekunder mitt i matchen och IKO kunde inte hitta sätt att komma tillbaka. Förra säsongen vann IKO samtliga möten och tog 13 av 15 poäng mot AIK, inklusive den viktiga matchen på Hovet som i princip avgjorde Slutspelsserien.

IKO har vänt en förlusttrend till två raka segrar efter mycket förtroendeingivande spel mot Pantern och Björklöven. AIK hade målkalas mot Karlskoga (7-3) för en dryg vecka sedan och har därefter knappa bortasegrar mot Västervik (2-1) och Vita Hästen (1-0) och nu senast hängmatchen hemma mot MODO i söndags, som man vann med 2-1.

Karlskrona-Vita Hästen i omgång 28 spelas på måndag. Matcherna i övrigt på onsdagen är Karlskoga-Västervik, Leksand-Södertälje, Pantern-Almtuna, MODO-Tingsryd och Västerås-Björklöven. IKO åker på fredag till Leksand för bortamatch i omgång 29 och har därefter Karlskrona hemma nästa torsdag i sista matchen före jul.

Matchens profil är #10 Nicklas Heinerö som finns i en videointervju längre ner i artikeln. Heinerö, nyförvärv från Södertälje men med många år i AIK, har fått igång målskyttet ordentligt på slutet med fyra mål på de tre senaste matcherna.

Videointervjuer med Nicklas Heinerö och Håkan Åhlund inför matchen