• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
MODO
MODO
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO på roadtrip för möte mot MODO

26 november 2018 15:40
HERR

IKO fortsätter sin roadtrip norrut för att möta MODO i Fjällräven Center tisdag kväll. Efter förlust i seriefinalen mot AIK vill IKO studsa tillbaka direkt. Christian Lindberg (bilden) gjorde sitt första mål i A-laget när man slog MODO hemma med 5-2 för precis en månad sedan.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Seriens intensivaste period med elva matcher på tre veckor är nu drygt halvvägs. IKO har på sex matcher tagit 11 poäng av 18 möjliga när man nu avslutar roadtripen med match mot MODO i Fjällräven Center tisdag kväll. Hemmamatchen för exakt en månad sedan slutade med en klar IKO-seger, 5-2, med mål av Christian Lindberg, Joakim Thelin, Alex Hutchings och slutligen Jesper Dahlroth med två mål, varav ett i tom kasse.

MODO förlorade många matcher i rad i slutet av oktober och början av november. Nyligen kom ett litet trendbrott med två raka segrar som följdes av strafftorsk borta mot Västervik i fredags och en övertidsförlust mot Tingsryd senast och man ligger nu på sjunde plats i tabellen. IKO har haft en fin november när man efter förlust mot Leksand tog fyra raka segrar men föll som sagt i seriefinalen i söndags.

Det finns gott om IKO-bekanta i MODO, såsom Ludvig Elvenes, Joakim Hagelin, Tom Hedberg, Victor Öhman, Jonathan Johnsson och tränaren Björn Hellkvist. Bäst poängmässigt av dessa är Johnsson med 11 poäng (7 mål). IKO:s bästa poängtrio är fortsatt Piispanen (20 poäng), Hutchings (19) och Sveningsson (17).

Oskar Nilsson är tillbaka i truppen efter tre matchers avstängning förra veckan. Isak Pantzare blir borta en tid och i hans ställe kom i söndags David Berg in samtidigt som juniorbacken Jaeden Martin gör det bra.

Matchen MODO-IKO tjuvstartar omgång 23 och övriga matcher spelas onsdag.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Vi har varit helt lediga och reser idag, måndag, och tränar inför match imorgon. Det har varit en dag för reflektion över gårdagen och så på det igen imorgon. Vi gör en klart godkänd första period mot AIK men får inte med oss något mål som ger oss energi. Sen gör AIK mål på sitt power play och får energi av det. AIK var bättre än oss och vi skapade egentligen ingenting i andra perioden. Positivt att vi tar färre utvisningar än i de senaste matcherna. Det blir en jämnare belastning på alla. Det är bara att lägga den matchen bakom oss och ladda om för en ny match imorgon. Vi måste upp i kvalitet och sätta dit de lägen vi får så att vi får energi. Vi ändrade lite i kedjorna under matchen mot AIK men vi får se imorgon hur det blir i fortsättningen. Vi behöver mer på samtliga enheter för att kunna ta poäng.
– Det var länge sedan vi mötte MODO och det är andra förutsättningar nu när snart halva serien har gått. Dom har varit på en liten roadtrip med tre matcher. För oss gäller det som vanligt att vi är uppe i vår prestation och som vi vill spela och vara så bra i det som möjligt. Då har vi möjlighet att plocka poäng i varje match.