• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
AIK
AIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Seriefinal på Hovet

24 november 2018 16:14
HERR

Vi närmar oss halvtid i Hockeyallsvenskan och seriens två klart bästa lag så här långt möts i en ren seriefinal på Hovet på söndag eftermiddag. IKO har två poängs försprång på tvåan AIK och till trean Leksand skiljer numera ytterligare sex poäng. Isak Pantzare (bilden) avgjorde straffläggningen i hemmamötet mot AIK i början av oktober Efter skada senast mot Karlskrona är det osäkert om han kan spela.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

IKO tog över serieledningen från AIK för ett par veckor sedan men stockholmarna skuggar två poäng bakom. Förutom två poäng skiljer det 10 plusmål mellan lagen. IKO har gjort flest mål i serien och släppt in överlägset minst. Man har också det klart bästa målvaktsparet med 1,79 insläppta mål per match jämfört med AIK som är tvåa på 2,18. Nu har AIK sin förstemålvakt Johannes Jönsson skadad och har "bara" IKO-bekante Erik Källgren kvar av ordinarie målvakter. Framåt gör IKO 3,25 mål i snitt jämfört med AIK:s 3,16. AIK skjuter betydligt fler skott men träffprocenten är följaktligen sämre, 9,60 mot IKO:s 10,83.

IKO höll sig på banan betydligt bättre mot Karlskrona och var återigen hundraprocentiga i box play. AIK är inte långt efter i den spelformen. I power play fick IKO utdelning senast och är nu tvåa i den statistiken med 28 procent medan AIK är en bit efter på 20. AIK vann med uddamålet hemma mot Björklöven i fredags medan IKO vann med 2-0 borta mot Karlskrona och har nu fyra raka segrar i bagaget.

Starka poänggörare i AIK att se upp med är Fredric Weigel med 19, Anton Holm 18 och Max Lindholm 16. IKO:s topptrio är Arsi Piispanen med 20, Alex Hutchings 19 och Filip Sveningsson 17 poäng. Målmässigt är Max Lindholm i topp hos AIK med 10 och Joakim Thelin, som nu möter sitt gamla lag och moderklubb, med 9 mål i IKO.

Oskar Nilsson avtjänar sin sista match på avstängningen, och är spelklar till tisdagens bortamatch mot MODO. Isak Pantzare fick utgå skadad i fredags och det är osäkert med hans medverkan mot AIK.

Det är full omgång igen med följande övriga matcher; Vita Hästen-Karlskrona, Björklöven-Västerås, Västervik-Karlskoga, Södertälje-Leksand, Tingsryd-MODO, Almtuna-Pantern, där de båda sistnämnda börjar kl 17.30. IKO fortsätter sedan sin roadtrip till Örnsköldsvik för match mot MODO på tisdag.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Vi är redo att möta AIK. Det ska bli kul att mäta oss med storfavoriterna AIK på deras hemmaplan och se hur vi reagerar på det. För oss är det en jätterolig match vi har framför oss. Vi får kolla läget med Isak Pantzare innan vi åker och se hur backbesättningen blir. Jaeden Martin gjorde det jättebra mot Karlskrona och spelade en och en halv period. Vi ser att det finns offensiva kvalitéer hos Matias Sointu redan efter två dagar hos oss. Vi får ge honom lite tid att komma in i vårt spel så kommer han att bli bra och framför allt breddar det vår forwardsbesättning.